- Makaleler
- 1
1 dakika 10 saniyelere düştü şu anda sarı ışığın sönmesi
Burst 1X ve Tap 2 iken mi? DDR Runtime ayarını bulup Enabled yap eğer varsa. Tekrar ölç.
1 dakika 10 saniyelere düştü şu anda sarı ışığın sönmesi
Evet bu şekilde ikendi, hemen DDR Runtime deniyorum.Burst 1X ve Tap 2 iken mi? DDR Runtime ayarını bulup Enabled yap eğer varsa. Tekrar ölç.
Tap 1 iken stabil olmayabilir, 2 kalsın.
MSI manuel ayarda sıkıntı ediyor, uğraşmayan bilmez. Yazılımsal sıkıntılar var yıllardır, bu kart giriş seviyesi değil ama segmentasyon olarak X870e ace değil mesela. Sorun bu kaynaklı. Gerekli özeni göstertmiyor firma, tak çalıştır sorunsuz iken manuel ayar yoluna gidince sıkıntı çekiyorsun. Genelleme yapmamak lazım ama durum bu şekilde.
DDR Training Runtime Reduction var hocam doğru mudur?
Ben de seçmedim açıkcası X kafamda yoktu ama indirimlerdeyken B parasına X yakalayıp aldımX870 deli gibi OCdir falan yapmayacaksan biraz gereksiz gibi 9800 X3D için B850'ler gayet iş görüyor mesela aldığım Mortar gayet memnun etti beni açıkçası hem port hızları gayet güzel bana göre mükemmel bir anakart.
12 saniye civarı sürdü hocam sarı ve kırmızı ışığın sürmesi, 30 saniye civarlarında da windowsa giriş yaptım.
Ben de seçmedim açıkcası X kafamda yoktu ama indirimlerdeyken B parasına X yakalayıp aldım
12 saniye civarı sürdü hocam sarı ve kırmızı ışığın sürmesi, 30 saniye civarlarında da windowsa giriş yaptım.
1-2 dakikalardan 12 saniyelere düşmesi baya iyi oldu gerçekten, @Diego_Pasha söylemişti sizi bana bu işin piri olaraktan. Gerçekten hak ediyorsunuz. Şimdi CL28 ayarlarımızla 120 dakikalık bi RamTest başlatacağım, eğer sıkıntısız geçerse de PBO ve FLCK için bakacağım.Şu an olması gerektiği gibi... 12 saniyede sarı yakıp sönüyorsa normaldir, bu şekilde kullan. Test tekrarı yap bir de, emin olmuş olursun.
Teste geçmeden önce bir AİDA64 testi alalım senden merak ettim açıkçası1-2 dakikalardan 12 saniyelere düşmesi baya iyi oldu gerçekten, @Diego_Pasha söylemişti sizi bana bu işin piri olaraktan. Gerçekten hak ediyorsunuz. Şimdi CL28 ayarlarımızla 120 dakikalık bi RamTest başlatacağım, eğer sıkıntısız geçerse de PBO ve FLCK için bakacağım.
RamTestten önce mi yapmam gerekiyor yapayım hemen o şekildeyseTeste geçmeden önce bir AİDA64 testi alalım senden merak ettim açıkçası![]()
Teste geçmeden önce bir AİDA64 testi alalım senden merak ettim açıkçası![]()