Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

matterzi

Becerikli
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar,
PBO ayarını açmak istiyorum ama hem AI tweaker menüsünde var hem de Advanced menüsünde var bu ayar. Curve Optimizer yaparak undervolt da yapmak istedigimden hem AI Tweaker'dan açtım hem Advanced sekmesinden Manuel'e aldım. (Manuel'e alınca Curve Optimizer undervolt seçeneği açılıyor) Performans konusunda etkisini göremedim. Yardımcı olur musunuz?

Screenshot_20250912_072343_Chrome.webp
Screenshot_20250912_073547_Chrome.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AI Tweaker (Extreme tweaker) yapay zekalı hız aşırtmadır. Ben yapay zekayı sağlıklı bulmadığımdan Advanced sekmesindeki PBO ayarları üzerinden ayarlamaları yapıyorum. Nebi AKG'ün bazı videolarında AI tweaker bölümünü kullanırken mesut çevik ile olan UV rehberinde her 2 bölümü de kullanıyor. Advanced bölümündeki PBO bölümünü kullanman bence en doğrusu olur.
7500F hocam. Core Boost nedir hocam?

Core Boost işlemcinin daha yüksek performans sağlamak için çalıştığı saat hızını ve voltajını değiştiriyor. İşlemcinin kendi işini tam performansta yapmasına izin veriyor. Curve ile yaptığımız ayarda CPU'nun çok ısınmasını engelleyecek. Ha bazı durumlarda Core Boost açıp -30 versen dahi daha da ısınabiliyor çok ısındı takdirde ise stok clock değerine +200 verdik mi -30voltaj ile birlikte ısıda birbirlerini nötrleyecektir. Hepsi bir yana 7500F'e neden UV yapıyorsun?

Core Boost işlemcinin daha yüksek performans sağlamak için çalıştığı saat hızını ve voltajını değiştiriyor. İşlemcinin kendi işini tam performansta yapmasına izin veriyor. Curve ile yaptığımız ayarda CPU'nun çok ısınmasını engelleyecek. Ha bazı durumlarda Core Boost açıp -30 versen dahi daha da ısınabiliyor çok ısındı takdirde ise stok clock değerine +200 verdik mi -30voltaj ile birlikte ısıda birbirlerini nötrleyecektir. Hepsi bir yana 7500F'e neden UV yapıyorsun?

Bu yüzden hocam... cs go 80 85 dereceleri görüyor oyunda da

Not: sistem yeni hocam, stok fan mevcut ama. Sanırım onun sıcaklığı olsa gerek

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250912_134552_Chrome.webp
    Screenshot_20250912_134552_Chrome.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Bu yüzden hocam... CS:GO 80 85 dereceleri görüyor oyunda da

Not: Sistem yeni hocam, stok fan mevcut ama. Sanırım onun sıcaklığı olsa gerek

Anladım stok fan sorunu :). Yakın zamanda orta halli bir hava soğutucuya geçmen çok iyi olur. Geçici olarak dediğim ayarları dene.