RagnarLothbrok

Çalışkan
Bundan 2 gün önce bilgisayarım video izlerken birdenbire kapandı ve tekrardan açılmadı. Çoğu şeyi denedim ama hiçbir tetikleme yok. Düğmesine basıyorum ama kasada hiçbir şey çalışmıyor. Anakartta herhangi bir yanık kokusu veya belirtisi yok. RAM'leri de silgiyle sildim, yerlerini değiştirdim taktım yine olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekran kartım: RX 580
İşlemcim: Ryzen 3 3100
Anakartım ASUS Prime B450M K II

Başka bir PSU ile denedim ama herhangi bir tepkime yine alamadım. Sadece işlemci fanı 1 cm döndü ve başka bir şey olmadı.
Kabloları da elememiz lazım o halde. Elinizde başka güç kablosu varsa onunla da deneyin. Zira sorunu bulmak için önce kasaya sağlıklı bir elektrik vermemiz gerekiyor. Şu anda siz kasaya güç ulaştıramıyorsunuz.

Bundan 2 gün önce bilgisayarım video izlerken birdenbire kapandı ve tekrardan açılmadı. Çoğu şeyi denedim ama hiçbir tetikleme yok. Düğmesine basıyorum ama kasada hiçbir şey çalışmıyor. Anakartta herhangi bir yanık kokusu veya belirtisi yok. RAM'leri de silgiyle sildim, yerlerini değiştirdim taktım yine olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekran kartım: RX 580.
İşlemcim: Ryzen 3 3100.
Anakartım ASUS Prime B450M K II.

Ekran kartın ve tüm ramları çıkar sonra ekran kartını geri tak , 1 RAM ile ve görüntü almaya çalış. Alamazsan Power'ın kablosunu kontrol et başka bir prize tak.

Ekran kartın ve tüm ramları çıkar sonra ekran kartını geri tak, 1 RAM ile ve görüntü almaya çalış. Alamazsan Power'ın kablosunu kontrol et başka bir prize tak.

Söylediklerinizi yaptım ve yine hiçbir tetikleme olmadı. Anakartın ekran kartı söketi yerindeki ışığı yanıyor kulaklık, mouse, klavye hepsi çalışıyor. HDMI kablosunu takınca monitöre yazı geliyor ama hiçbir açılma durumu söz konusu değil.

Söylediklerinizi yaptım ve yine hiçbir tetikleme olmadı. Anakartın ekran kartı söketi yerindeki ışığı yanıyor kulaklık, mouse, klavye hepsi çalışıyor. HDMI kablosunu takınca monitöre yazı geliyor ama hiçbir açılma durumu söz konusu değil.

Power tuşu bozulmuş gibi hissetim bir dene bakalım. Ama cok dikkatli ol.

Hocam fan 1 cm kadar döndüyse benim de başıma geldi, anakarttaki devreler ve mosfetlerde arıza var. Ortalama 400 lira gibi ücret çıkar. Geçen sene 200'e yaptırmıştım, oradan biliyorum.

Elinde voltmetre varsa devre ve mosfetlerin hepsini tek tek dene bak kısa devre var mı diye.

Hocam fan 1 cm kadar döndüyse benim de başıma geldi, anakarttaki devreler ve mosfetlerde arıza var. Ortalama 400 lira gibi ücret çıkar. Geçen sene 200'e yaptırmıştım, oradan biliyorum.

Elinde voltmetre varsa devre ve mosfetlerin hepsini tek tek dene bak kısa devre var mı diye.
O zaman mecbur bilgisayarcıya götürmem lazım. Teşekkür ederim.