Çözüldü PC her açılışta BIOS'a giriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba dostlar.
Ben Windows 11 yükledim fakat yeniden başlatılınca beni yeniden BIOS ekranına atıyor. Ne yaptıysam olmadı, yardımcı olabilir misiniz?
Boot menüsünden manüel boot edip Windows 11 yüklü SSD'yi seçip öyle giriyorum. BIOS en güncel versiyonda.
Bir çözüm öneriniz var mıdır? Şimdiden teşekkürler...

Sistem:

• Kasa:1 X ASUS TUF Gaming GT501 RGB Fanl Temperli Cam Mid Tower bilgisayar Kasası
  • Güç Kaynağı:1 X ASUS TUF Gaming 7506 80+ Gold Tam Modüler 750W Güç Kaynağı
  • İşlemci:1 X AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB Cache 8 Çekirdek AM5 İşlemci - TRAY
  • Anakart:1 X ASUS TUF Gaming B650-E Wi-Fi AMD AM5 ATX Anakart
  • Ekran Kartı:1 X ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti Super 16 GB GDDR6X OC Edition 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • RAM:1 X Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL30 AMD EXPO DDR5 RAM
  • M.2 SSD:1 X Corsair MP600 Elite 2TB PCI-e Gen4 X4 NVMe M.2 SSD
  • Soğutma:1 X Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT 360mm Siyah Sıvı İşlemci Soğutucusu
  • Monitör:1 X ASUS TUF Gaming VG27AQ3A 27" 1ms QHD 180Hz Freesyn Premium Fast IPS Oyuncu Monitörü

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CPU_FAN yuvası boş gibi. Fan bağlantısı nereye yapılı?

Hocam biraz karmaşık bir durum olabilir ama Anakart benim sıvı soğutma fan çoklayıcısını algılamıyor. Resimleri ekledim sizce sorun ne olabilir? Fanlar nereye takarsam takayım çalışıyorlar fakat anakarttan kontrol edemiyorum... Sıvı soğutma fan çoklayıcısını anakartın CPU_FAN girişine taktım. Fanlar çalışıyor fakat anakart hala aynı hatayı veriyor...

CPU_FAN yuvası boş gibi. Fan bağlantısı nereye yapılı?

Recep hocam sorunu çözdüm. Meğer sıvı soğutmanın pompa kablosunu CPU_FAN portuna takmak gerekiyormuş. AIO_PUMP portu boş kalacak. Ayrıyeten sıvı soğutmanın fan çoğaltıcısını da USB 2.0 portuna bağladım. Güç ise SATA kablosuna bağladım ve işe yaradı. Sistem artık boot etmekte sorun çıkarmıyor...
Yardımlarınız için teşekkürler. Şimdi gidip birkaç sürücü güncelleyip fan ayarlarını yapacağım...
Kurulum medyasını çıkart.

SSD mi hocam? Eğer Windows'u kurduğum flash diski diyorsanız onu zaten çıkarttım. 2 gündür Windows'a erişebiliyorum fakat boot menüsünden manüel olarak yapmam gerekiyor. Ben bilgisayarı her açtığımda Windows ekranı yerine BIOS ekranını görüyorum...

BIOS pili ne durumda hocam?

Fast boot'u kapat.

Merhaba

SSD'yi görüyor mu anakart BIOS ekranına girdiğin zaman? Bunun olmasının sebebi yanlış kurulum veya kurmamış olman veya SSD'yi görmüyor olması veya uyumlu olmayan sistem kurman. İndirdiğin Windows 11'i flash belleğe UEFI GPT formatında Rufus ile kopyalattın değil mi? MBR de kopyalatsan açar ancak GPT daha yeni dosyalamaya sahip. İndirdiğin Windows'su Rufus ile flash belleğe yazdırdın değil mi?
Cevabına göre devam edelim.

BIOS'a gir, default optimize seç, kaydet çık.

SSD'yi kasanın elektriğini kestikten sonra yuvasından çıkart tekrar tak sonra sistemi yeniden başlat

Bu da olmazsa clear CMOS düğmesi var mı bu kartta bulamadım clear CMOS bas sonra açıldığında tekrar BIOS, a gir default optimize seç kaydet çık BIOS güncel demişsin tekrar aynı BIOS'u flash belleğe kopyalayarak ya da flash bellek içindeyse zaten yeniden yükle anakarta.

Saygılar.

Son düzenleme:
Sistem diski dahil sabit diskleri çıkartın.
PC'yi açıp BIOS'a girin ve fabrika ayarlarına sıfırlayarak kaydedip kapatın.
Tekrar başlatıp BIOS'a girin.
Windows 11 kurarken yapmanız gereken/yaptığınız değişiklikler var ise onları tekrar yapıp kaydedin ve kapatın.
En son sistem dikinizi tekrar takın ve PC'yi başlatın.
(Fast boot sürekli olarak kapalı tutmanızı tavsiye ederim.)

BIOS'u son sürüme çek ve Boot sekmesinden bir ekran görüntüsü paylaş, First Boot Device neymiş, görelim.

Hocam anakart SSD dahil tüm parçaları görüyor. Windows 11'i UEFI GBT formatında kurdum ve Rufush ile yazdırdım. Dediklerinizi yarın eve giderken deneyeceğim. Teşekkürler. Fakat bir kere SSD söküp takmıştım ve default optimizeyide denemiştim. Sonuncuyu denemedim...

Dosya Ekleri

• 20241006_094701.webp
    511,8 KB · Görüntüleme: 109
Windows'u ikinci kez (zaten kurulu olan diğerinin yanına) kurmuş olabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…