Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba dostlar.
Ben Windows 11 yükledim fakat yeniden başlatılınca beni yeniden BIOS ekranına atıyor. Ne yaptıysam olmadı, yardımcı olabilir misiniz?
Boot menüsünden manüel boot edip Windows 11 yüklü SSD'yi seçip öyle giriyorum. BIOS en güncel versiyonda.
Bir çözüm öneriniz var mıdır? Şimdiden teşekkürler...

Sistem:

• Kasa:1 X ASUS TUF Gaming GT501 RGB Fanl Temperli Cam Mid Tower bilgisayar Kasası
  • Güç Kaynağı:1 X ASUS TUF Gaming 7506 80+ Gold Tam Modüler 750W Güç Kaynağı
  • İşlemci:1 X AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB Cache 8 Çekirdek AM5 İşlemci - TRAY
  • Anakart:1 X ASUS TUF Gaming B650-E Wi-Fi AMD AM5 ATX Anakart
  • Ekran Kartı:1 X ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti Super 16 GB GDDR6X OC Edition 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • RAM:1 X Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL30 AMD EXPO DDR5 RAM
  • M.2 SSD:1 X Corsair MP600 Elite 2TB PCI-e Gen4 X4 NVMe M.2 SSD
  • Soğutma:1 X Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT 360mm Siyah Sıvı İşlemci Soğutucusu
  • Monitör:1 X ASUS TUF Gaming VG27AQ3A 27" 1ms QHD 180Hz Freesyn Premium Fast IPS Oyuncu Monitörü

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CPU_FAN yuvası boş gibi. Fan bağlantısı nereye yapılı?

Hocam biraz karmaşık bir durum olabilir ama Anakart benim sıvı soğutma fan çoklayıcısını algılamıyor. Resimleri ekledim sizce sorun ne olabilir? Fanlar nereye takarsam takayım çalışıyorlar fakat anakarttan kontrol edemiyorum... Sıvı soğutma fan çoklayıcısını anakartın CPU_FAN girişine taktım. Fanlar çalışıyor fakat anakart hala aynı hatayı veriyor...

Recep hocam sorunu çözdüm. Meğer sıvı soğutmanın pompa kablosunu CPU_FAN portuna takmak gerekiyormuş. AIO_PUMP portu boş kalacak. Ayrıyeten sıvı soğutmanın fan çoğaltıcısını da USB 2.0 portuna bağladım. Güç ise SATA kablosuna bağladım ve işe yaradı. Sistem artık boot etmekte sorun çıkarmıyor...
Yardımlarınız için teşekkürler. Şimdi gidip birkaç sürücü güncelleyip fan ayarlarını yapacağım...

Hocam biraz karmaşık bir durum olabilir ama Anakart benim sıvı soğutma fan çoklayıcısını algılamıyor. Resimleri ekledim sizce sorun ne olabilir? Fanlar nereye takarsam takayım çalışıyorlar fakat anakarttan kontrol edemiyorum... Sıvı soğutma fan çoklayıcısını anakartın CPU_FAN girişine taktım. Fanlar çalışıyor fakat anakart hala aynı hatayı veriyor...

Recep hocam sorunu çözdüm. Meğer sıvı soğutmanın pompa kablosunu CPU_FAN portuna takmak gerekiyormuş. AIO_PUMP portu boş kalacak. Ayrıyeten sıvı soğutmanın fan çoğaltıcısını da USB 2.0 portuna bağladım. Güç ise SATA kablosuna bağladım ve işe yaradı. Sistem artık boot etmekte sorun çıkarmıyor...
Yardımlarınız için teşekkürler. Şimdi gidip birkaç sürücü güncelleyip fan ayarlarını yapacağım...

Dosya Ekleri

• 20241008_083436.webp
    20241008_083436.webp
    835,6 KB · Görüntüleme: 76
  • 20241008_083412.webp
    20241008_083412.webp
    471,5 KB · Görüntüleme: 77
  • 20241008_083405.webp
    20241008_083405.webp
    346,9 KB · Görüntüleme: 69
  • 20241008_083342.webp
    20241008_083342.webp
    222,5 KB · Görüntüleme: 72
Çözüm
USB kablosunu fan girişine takmışsınız. Farkında mısınız?
Kral onu yeni denedim. Önceden USB yerindeydi zaten. Fakat tek sorun Pompa kablosunuAIO_PUMP portundan söküp CPU_FAN portuna takmamamdı. Şu an efsane bir şekilde çalışıyor. Çoklayıcı olunca bu tarz ufak hatalar olabiliyor. Fakat şu an ben POMPA hızını nasıl ayarlayacağım ?

Abi sen naptın gözünü sevem ya? USB kablosunu fan girişine takmşısın.

Eki Görüntüle 88653
Bir deneyeyim dedim hocam.😅

Abi sen naptın gözünü sevem ya? USB kablosunu fan girişine takmşısın.

Eki Görüntüle 88653
Koca sistemde tek hata yok sadece pompa kablosu hatalıydı. Dersimi iyi çalışmışım ama ufak tefek hatalar olur arada. Sonuçta bu benim ilk sistemim... Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler, yorduysam kusura bakmayın...😇

Kral onu yeni denedim. Önceden USB yerindeydi zaten. Fakat tek sorun pompa kablosunuaıo_pump portundan söküp CPU_FAN portuna takmamamdı. Şu an efsane bir şekilde çalışıyor. Çoklayıcı olunca bu tarz ufak hatalar olabiliyor. Fakat şu an ben pompa hızını nasıl ayarlayacağım?

Bir deneyeyim dedim hocam.😅

Koca sistemde tek hata yok sadece pompa kablosu hatalıydı. Dersimi iyi çalışmışım ama ufak tefek hatalar olur arada. Sonuçta bu benim ilk sistemim... Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler, yorduysam kusura bakmayın...😇

Sorununu çözdüysen sıkıntı yok, ne teoriler yürüttük çözümün için. İşte komple sökseydin hatalı bağlantıyı görecektin. O CPU fan hata resmini gördükten sonra ben de dedim zaten farklı sebepten BIOS ekranına atıyor. Sistem açıldığında hallettiysen senin adına sevindim.

Saygılar.

CPU_FAN'da normalde radyatörün fan bağlantıları olması lazım. Ama olmuyorsa BIOS'a girip CPU FAN ayarını PWM yerine DC yapmayı deneyin.
Hocam CPU_FAN portu fan çoklayıcıyı algılamıyor. Zaten kitapçıkta da böyle takmam gerektiği yazmış. Benim hatam değil aslında...

CPU_FAN'da normalde radyatörün fan bağlantıları olması lazım. Ama olmuyorsa BIOS'a girip CPU FAN ayarını PWM yerine DC yapmayı deneyin.
Radyatör fan çoklayıcısını CPU_FAN portuna takabileceğim bir kablosu yok. Sadece USB 2.0 kablosu ve sata güç kablosu var. Pompa kablosunu AIO_PUMP kısmından söküp CPU_FAN portuna taktım hata gitti. Fakat pompa hızını kontrol edemiyorum.

Anakrtımda CPU için yalnızca 2 radyatör fan seçeneği var. Fakat ben 3 radyatör fanı kullanıyorum. E haliyle uyuşmazlık oluyor. Belki normal bir fan çoklayıcı ile hatayı düzeltebilirim ama ayrı bir çoklayıcı lazım. Cihaz değil de sade bir kablo çoklayıcı olursa çözülür...

Son düzenleme: