Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba dostlar.
Ben Windows 11 yükledim fakat yeniden başlatılınca beni yeniden BIOS ekranına atıyor. Ne yaptıysam olmadı, yardımcı olabilir misiniz?
Boot menüsünden manüel boot edip Windows 11 yüklü SSD'yi seçip öyle giriyorum. BIOS en güncel versiyonda.
Bir çözüm öneriniz var mıdır? Şimdiden teşekkürler...

Sistem:

• Kasa:1 X ASUS TUF Gaming GT501 RGB Fanl Temperli Cam Mid Tower bilgisayar Kasası
  • Güç Kaynağı:1 X ASUS TUF Gaming 7506 80+ Gold Tam Modüler 750W Güç Kaynağı
  • İşlemci:1 X AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB Cache 8 Çekirdek AM5 İşlemci - TRAY
  • Anakart:1 X ASUS TUF Gaming B650-E Wi-Fi AMD AM5 ATX Anakart
  • Ekran Kartı:1 X ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti Super 16 GB GDDR6X OC Edition 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • RAM:1 X Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL30 AMD EXPO DDR5 RAM
  • M.2 SSD:1 X Corsair MP600 Elite 2TB PCI-e Gen4 X4 NVMe M.2 SSD
  • Soğutma:1 X Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT 360mm Siyah Sıvı İşlemci Soğutucusu
  • Monitör:1 X ASUS TUF Gaming VG27AQ3A 27" 1ms QHD 180Hz Freesyn Premium Fast IPS Oyuncu Monitörü

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CPU_FAN yuvası boş gibi. Fan bağlantısı nereye yapılı?

Hocam biraz karmaşık bir durum olabilir ama Anakart benim sıvı soğutma fan çoklayıcısını algılamıyor. Resimleri ekledim sizce sorun ne olabilir? Fanlar nereye takarsam takayım çalışıyorlar fakat anakarttan kontrol edemiyorum... Sıvı soğutma fan çoklayıcısını anakartın CPU_FAN girişine taktım. Fanlar çalışıyor fakat anakart hala aynı hatayı veriyor...

CPU_FAN yuvası boş gibi. Fan bağlantısı nereye yapılı?

Recep hocam sorunu çözdüm. Meğer sıvı soğutmanın pompa kablosunu CPU_FAN portuna takmak gerekiyormuş. AIO_PUMP portu boş kalacak. Ayrıyeten sıvı soğutmanın fan çoğaltıcısını da USB 2.0 portuna bağladım. Güç ise SATA kablosuna bağladım ve işe yaradı. Sistem artık boot etmekte sorun çıkarmıyor...
Yardımlarınız için teşekkürler. Şimdi gidip birkaç sürücü güncelleyip fan ayarlarını yapacağım...
Sistem diski dahil sabit diskleri çıkartın.
PC'yi açıp BIOS'a girin ve fabrika ayarlarına sıfırlayarak kaydedip kapatın.
Tekrar başlatıp BIOS'a girin.
Windows 11 kurarken yapmanız gereken/yaptığınız değişiklikler var ise onları tekrar yapıp kaydedin ve kapatın.
En son sistem dikinizi tekrar takın ve PC'yi başlatın.
(Fast boot sürekli olarak kapalı tutmanızı tavsiye e

Anakart yeni ve sıfır kapalı kutu da geldi hocam... Bios pili bitik olamaz diye düşünüyorum...

Sistem diski dahil sabit diskleri çıkartın.
PC'yi açıp BIOS'a girin ve fabrika ayarlarına sıfırlayarak kaydedip kapatın.
Tekrar başlatıp BIOS'a girin.
Windows 11 kurarken yapmanız gereken/yaptığınız değişiklikler var ise onları tekrar yapıp kaydedin ve kapatın.
En son sistem dikinizi tekrar takın ve PC'yi başlatın.
(Fast boot sürekli olarak kapalı tutmanızı tavsiye e

Anakart yeni ve sıfır kapalı kutu da geldi hocam... Bios pili bitik olamaz diye düşünüyorum
Çıkaralı çok oldu ama teşekkürler hocam...

BIOS'u son sürüme çek ve Boot sekmesinden bir ekran görüntüsü paylaş, First Boot Device neymiş, görelim.

Buyrun hocam ?

Dosya Ekleri

• IMG-20241007-WA0010.webp
    IMG-20241007-WA0010.webp
    771,7 KB · Görüntüleme: 85
  • IMG-20241007-WA0009.webp
    IMG-20241007-WA0009.webp
    842,7 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG-20241007-WA0007.webp
    IMG-20241007-WA0007.webp
    701,2 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG-20241007-WA0004.webp
    IMG-20241007-WA0004.webp
    732,5 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Hocam anakart SSD dahil tüm parçaları görüyor. Windows 11'i UEFI gbt formatında kurdum ve rufush ile yazdırdım. Dediklerinizi yarın eve giderken deneyeceğim. Teşekkürler. Fakat bir kere SSD söküp takmıştım ve default optimizeyide denemiştim. Sonuncuyu denemedim...

Dediklerimi yaptın yine aynı sorunu yaşar isen şunu yapacaksın tüm bileşenleri anakartın üzerinden çıkaracaksın fare klavye SSD disk diskler RAM'ler ekran kartı vb Power Supply kablolarını tüm her şeyi anakart pili dahil işlemciyi, de çıkaracaksın 5 dk bekle sonra ilk önce.
Anakart pilini anakartta tak hiçbir şey takılı değilken ilk kutuda geldiği şekilde BIOS clear CMOS düğmesi var ise ona bas düğme yok ise pimleri vardır anakart üzerinde tornavidayı BIOS clear pim,lerine değdir,
Sonra anakart pilini tekrar çıkar işlemciyi anakart soketine tak sonra pili anakart yerine tekrar tak yeniden BIOS clear CMOS bas veya tornavida yardımı ile pim,lerine dey bırak sadece pil ve işlemci takılı iken sonra tüm parçaları yeniden anakartta tak topla sistemi çalıştır BIOS'a gir default optimize seç kaydet yeniden SSD'ye format at ya da belki de ona bile gerek kalmaz büyük ihtimal düzelecektir bu kadar son.

Saygılar.

Son düzenleme:
Dediklerimi yaptın yine aynı sorunu yaşar isen şunu yapacaksın tüm bileşenleri anakartın üzerinden çıkaracaksın fare klavye SSD disk diskler RAM'ler ekran kartı vb Power Supply kablolarını tüm her şeyi anakart pili dahil işlemciyi, de çıkaracaksın 5 dk bekle sonra ilk önce.
Anakart pilini anakartta tak hiçbir şey takılı değilken ilk kutuda geldiği şekilde BIOS clear CMOS düğmesi var ise ona bas düğme yok ise pimleri vardır anakart üzerinde tornavidayı BIOS clear pim,lerine değdir,
Sonra anakart pilini tekrar çıkar işlemciyi anakart soketine tak sonra pili anakart yerine tekrar tak yeniden BIOS clear CMOS bas veya tornavida yardımı ile pim,lerine dey bırak sadece pil ve işlemci takılı iken sonra tüm parçaları yeniden anakartta tak topla sistemi çalıştır BIOS'a gir default optimize seç kaydet yeniden SSD'ye format at ya da belki de ona bile gerek kalmaz büyük ihtimal düzelecektir bu kadar son.

Saygılar.
Kral sen ne yaptın ? Ben işlemciyi takarken yamulturum diye korkuyordum. Sen sök tak diyorsun. Bakalım Recep abi ne diyecek. Dediklerin çok mantıklı ve bunları not edeceğim... Vaktinizi ayırdığın için teşekkür ederim...

Kral sen ne yaptın? Ben işlemciyi takarken yamulturum diye korkuyordum. Sen sök tak diyorsun. Bakalım Recep abi ne diyecek. Dediklerin çok mantıklı ve bunları not edeceğim... Vaktinizi ayırdığın için teşekkür ederim...

BIOS da attığın resimlerde sorun yok sorun şu BIOS Update yaptığında bazı anakartların kafası karışıyor dediklerimi yapar isen kesin çözüm aynı sorun yaşandı ve bu şekilde düzeltildi bilgin olsun işlemciyi o zaman çıkartma ama diğer tüm her şeyi çıkar anakart pilini dahil 5 dk bekle sonra pili yerine tak clear CMOS düğmesine bas veya tornavida yardımı ile clear CMOS pimlerine dey bırak ama bak işlemciyi çıkarmazsan bazen olmuyor ama bir dene bakalım bu sana yazdığımı yapman gerekli yoksa kesin çözüm yok kesin çözümü anlattım sana detaylı şekilde telefona fotoğraf çek yazdıklarımı adım adım uygula.

Saygılar

BIOS da attığın resimlerde sorun yok sorun şu BIOS Update yaptığında bazı anakartların kafası karışıyor dediklerimi yapar isen kesin çözüm aynı sorun yaşandı ve bu şekilde düzeltildi bilgin olsun işlemciyi o zaman çıkartma ama diğer tüm her şeyi çıkar anakart pilini dahil 5 dk bekle sonra pili yerine tak clear CMOS düğmesine bas veya tornavida yardımı ile clear CMOS pimlerine dey bırak ama bak işlemciyi çıkarmazsan bazen olmuyor ama bir dene bakalım bu sana yazdığımı yapman gerekli yoksa kesin çözüm yok kesin çözümü anlattım sana detaylı şekilde telefona fotoğraf çek yazdıklarımı adım adım uygula.

Saygılar
Kral çok teşekkür ederim son çare olarak yapacağım. Olmaz ise dediklerin doğrudur. Fakat neden böyle oluyor. SSD'ye manüel olarak tıklayınca Windows ekranına erişebiliyorum. Bu çok saçma değil mi ?

Saygılar
Buarada Bios Update yapmadan önce de sisteme otomatik olarak girmiyordu. Biosu güncelledim (5 ay önceki versiyonu kullanıyordu) belki olur dedim olmadı. Manüel olarak açabiliyorum ama otomatik olarak açılmıyor. Tek sorunum bu şu an...🫡

Kral çok teşekkür ederim son çare olarak yapacağım. Olmaz ise dediklerin doğrudur. Fakat neden böyle oluyor. SSD'ye manüel olarak tıklayınca Windows ekranına erişebiliyorum. Bu çok saçma değil mi?

Bu arada BIOS Update yapmadan önce de sisteme otomatik olarak girmiyordu. BIOS'u güncelledim (5 ay önceki versiyonu kullanıyordu) belki olur dedim olmadı. Manüel olarak açabiliyorum ama otomatik olarak açılmıyor. Tek sorunum bu şu an...🫡

Dediklerimi yap kardeşim o şekilde düzelecek işlemciyi, de çıkarabilirsen çok iyi olur çıkaramazsan çıkarmadan bir dene yazılarımı telefona fotoğraf olarak çek uygula bu sendeki sorunun çözümü bu şekilde bilgin olsun.

BIOS Update yapmadan önce de oluyordu ise işte yine de dediklerimi uygula BIOS, sal sorun bu da dediklerimi yapar isen düzelir başka türlü düzelme şansı yok.

Saygılar.

Son düzenleme:
Dediklerimi yap kardeşim o şekilde düzelecek işlemciyi, de çıkarabilirsen çok iyi olur çıkaramazsan çıkarmadan bir dene yazılarımı telefona fotoğraf olarak çek uygula bu sendeki sorunun çözümü bu şekilde bilgin olsun.
Peki güç kablolarını anakarttan çekmek yerine sadece güç kaynağından çeksem olur mu ? Fan kablolarını da sökmesem. Anakartta sürekli sök tak yapmak istemiyorum da dostum.

Peki güç kablolarını anakarttan çekmek yerine sadece güç kaynağından çeksem olur mu? Fan kablolarını da sökmesem. Anakartta sürekli sök tak yapmak istemiyorum da dostum.

Anakartta takılı olan her şeyi üzerinden çıkartman gerekli o şekilde olmaz yani düzeni bu bu işin işlemci yide çıkartman lazım aslında ama çıkarmadan bir dene önce bakalım eğer ki yine olmaz ise mecbur işlemciyi de tüm her şeyi de üstdeki sana yazdığım şekilde yapman gerekli kesin çözüm olması için.

Saygılar.

Son düzenleme:
BIOS'u son sürüme çek ve Boot sekmesinden bir ekran görüntüsü paylaş, First Boot Device neymiş, görelim.

Bir de hocam bilgisayarı açınca BIOS'tan önce bu ekrana atıyor.

Windows'u ikinci kez (zaten kurulu olan diğerinin yanına) kurmuş olabilirsin.

Onu kurarken sildim dostum. 2. Kez aynı yere kurmadığıma eminim. PC ilk açılışta bu ekran geliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241007_224619_Gallery.webp
    Screenshot_20241007_224619_Gallery.webp
    95,5 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleyen: Moderatör:

Onu kurarken sildim dostum. 2. kez aynı yere kurmadığıma eminim. PC ilk açılışta bu ekran geliyor.

BIOS'a gir monitör kısmına CPU fan bölümüne gir CPU fan Speed lower limit seçeneğini: İgnore yap kaydet çık yeniden başlat.
CPU fan Speed lower limit fanı diyor ki ignore yap diyor o yüzden bu hatayı veriyorum diyor sana.

Onu kurarken sildim dostum. 2. kez aynı yere kurmadığıma eminim. PC ilk açılışta bu ekran geliyor.

Şu videoyu izle.

Son düzenleme: