Ama dediğim gibi bu bağımsız bir durum mahalle bilgisayarcısı olayı apayrı. Tavsiyem yaparsan da dükkana bol bol USB, dönüştürücü, SD kart falan koy manyak satıyorlar :D

Zaten hocam öyle yapacağım. Yapacağım asıl şey parça değişimi ve temizliği, bir de bilgisayar parçaları satmak. Bir de arkadaşın biri insanlar teknisyenle tekniker farkını bilmiyor demişti. Bunlar ne yapıyor ki?

Zaten hocam öyle yapacağım. Yapacağım asıl şey parça değişimi ve temizliği, bir de bilgisayar parçaları satmak. Bir de arkadaşın biri insanlar teknisyenle tekniker farkını bilmiyor demişti. Bunlar ne yapıyor ki?

Tekniker işin okuyanı diye biliyorum ben yanlışım varsa düzeltirler tabii. Yani yine çok zor dediğim gibi şu anki bilgisayarcılar 1-2 yılda kazanmaya başlamıyor devamlı müşteri ve güven kazanmak çok zor.

Tekniker işin okuyanı diye biliyorum ben yanlışım varsa düzeltirler tabii. Yani yine çok zor dediğim gibi şu anki bilgisayarcılar 1-2 yılda kazanmaya başlamıyor devamlı müşteri ve güven kazanmak çok zor.

Boş verelim hocam o zaman. En sağlamı bu devirde okumak gibi. Zaten sayısal da bilmiyoruz yani. En kötü bir memur oluruz.

Boş verelim hocam o zaman. En sağlamı bu devirde okumak gibi. Zaten sayısal da bilmiyoruz yani. En kötü bir memur oluruz.

Sayısal'a çok da gerek yok zaten eski bilgisayarcıların çoğu ortaokul terk falan oluyor. Hesap makinesi yetiyor bu meslekte. Kendi işini kurmak genel anlamda zordur başlangıç ücretiyle açtın ama sen bu dükkanı ne kadar sürede amorti edeceksin? Edebilecek misin? Aylık giderlerin gelirine göre yüzde kaç olacak? Bunlar çok zor hele ki dükkan olan bir iş de çok çok daha zor.

Bana sorarsan şart, sadece termal macun temizliği yaparak para kazanamazsınız. Lehim öğrenmen şart, ısı tabancası kullanabilmeyi öğrenmen lazım. Adamlar sana geliyor işte BIOS'u uçmuş anakart ve ekran kartı falan getiriyor. Sonra Reballing yapabilirsen parayı içinden geçersin. Sonra işte anakartin işlemci pin tamiri falan derken. Bir sürü tamirci işi var. Sadece bakım ve format atma işi dükkanı döndürebilir misin bilemem.

Bana sorarsan şart, sadece termal macun temizliği yaparak para kazanamazsınız. Lehim öğrenmen şart, ısı tabancası kullanabilmeyi öğrenmen lazım. Adamlar sana geliyor işte BIOS'u uçmuş anakart ve ekran kartı falan getiriyor. Sonra reballing yapabilirsen parayı içinden geçersin. Sonra işte anakartin işlemci pin tamiri falan derken. Bir sürü tamirci işi var. Sadece bakım ve format atma işi dükkanı döndürebilir misin bilemem.

Şart kısaca. Tamamdır hocam.