Merhaba, bilgisayarımı kablo aracılığı ile televizyonuma deneme amaçlı bağladım ancak sadece televizyonun fişini taktığımda arka fana güç verip fanı döndürdü. Bilgisayar açık değildi sadece televizyonda ve kasada HDMI kablosu bağlıydı. Bu neden oluyor, bir sorun çıkartır mı?
Detaylar
Kim cevapladı?HDMI kablosunu çıkarınca fan duruyor mu?
HDMI kablosu cihazlar arası sinyal taşırken aynı zamanda güç aktarımı da taşıyabilir diye biliyorum eğer yanlış değilse, belki o sebepten olabilir.
Evet, HDMI kablosunu çıkarttığım zaman fan da duruyor. Bir sorun yaşatır mı acaba?
Bu durum genellikle HDMI kablosu aracılığıyla küçük bir elektrik akımının televizyondan bilgisayara geçmesinden kaynaklanır.Evet, HDMI kablosunu çıkarttığım zaman fan da duruyor. Bir sorun yaşatır mı acaba?
Herhangi bir zararı olmaz. Sadece fan devamlı çalışacağı için ömrü kısalabilir.
Son düzenleme:
Buna dair bir kaynak var mı? Ben HDMI üzerinden fan döndürecek kadar elektrik aktarıldığını ilk kez duyuyorum.Bu durum genellikle HDMI kablosu aracılığıyla küçük bir elektrik akımının televizyondan bilgisayara geçmesinden kaynaklanır.
PC'nni fişi takılı mı? Sökünce fan duruyor mu?Bilgisayar açık değildi sadece televizyonda ve kasada HDMI kablosu bağlıydı.
Buna dair kesin bir kaynak yok hocam, sadece internetteki çoğu kişinin dediğine göre görüntü aktarımı için 5V güç taşınıyor diyorlar.Buna dair bir kaynak var mı? Ben HDMI üzerinden fan döndürecek kadar elektrik aktarıldığını ilk kez duyuyorum.
Sabah olunca kontrol kalemi ile HDMI kablosuna bakayım o zaman anlarız bence hocam.
PC’nin fişi takılı değildi sadece HDMI kablosu ekran kartına ve televizyona takılıydı televizyonun fişini taktığımda ise arka fan kendi kendini yavaş bie hızda döndürmeye başladı.Buna dair bir kaynak var mı? Ben HDMI üzerinden fan döndürecek kadar elektrik aktarıldığını ilk kez duyuyorum.
PC'nni fişi takılı mı? Sökünce fan duruyor mu?
Yani benim dediğim gibi başka bir açıklaması yok. PC'ye bağlı tek kablo HDMI kablosu o zaman. Oradan güç gelmiş olmalı. Çünkü HDMI kablolarında 5V voltaj pini var diye biliyorum. Minik bir elektrik aktarımı sonucu fan dönüyordur muhtemelen, yoksa elektriği nereden alacak PC?PC’nin fişi takılı değildi sadece HDMI kablosu ekran kartına ve televizyona takılıydı televizyonun fişini taktığımda ise arka fan kendi kendini yavaş bie hızda döndürmeye başladı.
Başka kablo takılı mı bilgisayara?
@Recep Baltaş abi HDMI kablosundan elektrik geliyor?
Az geliyor ama yine de geliyor yani, @792 hocamın bilgisayarının fanı da HDMI kablosundan gelen elektrik ile dönmüş olabilir, kasaya güç kablosu da bağlı değilmiş, geriye bir tek HDMI kalıyor.
Son düzenleme:
Yani benim dediğim gibi başka bir açıklaması yok. PC'ye bağlı tek kablo HDMI kablosu o zaman. Oradan güç gelmiş olmalı. Çünkü HDMI kablolarında 5V voltaj PIN'i var diye biliyorum. Minik bir elektrik aktarımı sonucu fan dönüyordur muhtemelen, yoksa elektriği nereden alacak PC?
Başka kablo takılı mı bilgisayara?
@Recep Baltaş abi HDMI kablosundan elektrik geliyor?
Eki Görüntüle 71646
Eki Görüntüle 71647
Az geliyor ama yine de geliyor yani, @792 hocamın bilgisayarının fanı da HDMI kablosundan gelen elektrik ile dönmüş olabilir, kasaya güç kablosu da bağlı değilmiş, geriye bir tek HDMI kalıyor.
Sadece HDMI ve ekipmanlarin kablolari bagliydi aslinda olabilir ancak neden sadece egzoz fan?
Sistemi acmaya calismasam bile arka fan calisiyor acaba baglantisi diger fanlardan ayri mi yapildi?
Tüm ekipmanların bağlantısını kesip HDMI kablosunu takıp deneyin bir de.Sadece HDMI ve ekipmanlarin kablolari bagliydi aslinda olabilir ancak neden sadece egzoz fan?
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-