Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
PCIe hız tablosunu yapmıştım, bakabilirsiniz:
PCIe 3.0 x4 ile teorik olarak maksimum 4 GB/sn hız elde edilir ancak bu değer pratikte 3.600-3.700 MB/sn olur. Sizin de elde edeceğiniz değer aşağı yukarı bu. 100-200 MB/sn farka takılmayın.
Gündelik kullanım ya da oyunlarda gözle görülür fark yaratmaz bu.
PCI-Express hız tablosu:
[TD style='width...
Sürüm | Çıkış Yılı | Hat Kodu | Aktarım Oranı |
- Caner Uncu
- hız pci pci express pcie 2.0 pcie 3.0 pcie 4.0 pcie 5.0
- Forum: Anakart
PCIe 3.0 x4 ile teorik olarak maksimum 4 GB/sn hız elde edilir ancak bu değer pratikte 3.600-3.700 MB/sn olur. Sizin de elde edeceğiniz değer aşağı yukarı bu. 100-200 MB/sn farka takılmayın.
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
İşte zaten onu soruyorum ben.
SSD PCI-e 4.0 x4. Ama anakart slotu PCI-e 3.0 x4. Gerçek senaryolarda bu performans kaybına yol açar mı açmaz mı onu soruyorum. Sentetik veya teorik maksimum değil, gerçek. Çünkü bu bütçe SSD gerçek senaryolarda 4.0 x4 slot bandwith'i doldurması mümkün değil. Ama gene de merak ediyorum.
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
İşte zaten onu soruyorum ben.
SSD PCI-e 4.0 X4. ama anakart slotu PCI-e 3.0 X4. gerçek senaryolarda bu performans kaybına yol açar mı açmaz mı onu soruyorum. Sentetik veya teorik değil, gerçek. Çünkü bu bütçe SSD gerçek senaryolarda 4.0 X4 slot Bandwith'i doldurması mümkün değil. Ama gene de merak ediyorum.
Hocam mantıken zaten 7000 alıyorsan PCI-e 4.0'dan o SSD'yi 3.0'a takarsanız 3000 civarı verir.
SpeedBeast34
Üstün
SSD modeli WD SN5000 1TB PCI-e 4.0 X4. bu SSD'yı PCI-e 3.0 X4 slotta çalıştırmak gerçek hayatta ne kadar performans kaybına yol açar?
Bu SSD'yi PCI-e 3.0 slotta kullandığında hız olarak en fazla yüzde 20-25 civarı kayıp yaşarsın. Ama bu fark sadece uzun süreli büyük dosya kopyalama ya da render gibi işlerde hissedilir. Genelde öyle hissediliyor performans normal kullanımda, oyunlarda ya da program açarken neredeyse hiçbir fark görmezsin. Yani günlük kullanımda rahatlıkla kullanabilirsin.
Sadece çok büyük dosya kopyalarında veya profesyonel işlerde fark eder.
- Makaleler
- 3
Sitesinde 5000/4000 demişler. İkisi için de 3000-3500 civarı alırsınız. Veriye erişmede hissedebileceğiniz bir fark olmaz.
Gerçek senaryodan kasıt nedir? Oyun veya günlük kullanım içinse fark etmez.İşte zaten onu soruyorum ben.
SSD PCI-e 4.0 x4. Ama anakart slotu PCI-e 3.0 x4. Gerçek senaryolarda bu performans kaybına yol açar mı açmaz mı onu soruyorum. Sentetik veya teorik maksimum değil, gerçek. Çünkü bu bütçe SSD gerçek senaryolarda 4.0 x4 slot bandwith'i doldurması mümkün değil. Ama gene de merak ediyorum.
SSD modeli WD SN5000 1TB PCI-e 4.0 X4. Bu SSD'yı PCI-e 3.0 X4 slotta çalıştırmak gerçek hayatta ne kadar performans kaybına yol açar?
Günlük kullanımda hiç bir fark hissetmezsiniz.
PCIe hız tablosunu yapmıştım, bakabilirsiniz:
PCI-Express hız tablosu:
[TD style='width...
Sürüm | Çıkış Yılı | Hat Kodu | Aktarım Oranı |
- Caner Uncu
- hız pci pci express pcie 2.0 pcie 3.0 pcie 4.0 pcie 5.0
- Forum: Anakart