Mireman

Becerikli
Merhaba, 2025 Haziran ayında PCKolik'ten hazır kasa sistem satın aldım. Sistem bu süre zarfında 3 kere farklı parçaları bozuldu. İlk olarak kasanın ön tarafında bulunan fanlardan bir tanesi bozuldu ve çalışmayı bıraktı. Garantiye götürdüğümde değişimini gerçekleştirdiler ve sisteme test yapıp başka sorun olmadığına baktılar. Sorun bulunamadı.
İkinci seferde anakart TPM sorunu meydana geldi ve mavi ekran hatası almaya başladım. Garantiye götürdüğümde anakartı sıfırladılar, RAM değişimi gerçekleştirdiler.
Üçüncü ve son kez sıvı soğutucunun fanlarından bir tanesi bilgisayarı açtığımda çok ses çıkarmaya başladı ve daha sonrasında tamamen durdu. Önümüzdeki günlerde garantiye götüreceğim.
Bu problemler 4.5 aylık süreç içerisinde meydana geldi. Yaklaşık 1.5 ayda bir sorun yaşıyorum. Bu problemlerle neden karşılaşıyor olabilirim? Ürün ayıplı olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor bu durumda sürekli garantiye gönder işlemi zaman kaybı yaşatıyor. Ayrıca garantim bittiğinde olacaklar konusunda endişe duyuyorum.

Sistem:
İşlemci: AMD Ryzen 7800X3D
Anakart: Asus Prime B650M-R
RAM: Kingston KF560C36 16 (2 tane)
GPU: Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phoenix
Kasa ve Powersupply: https://pckolik.com.tr/urun/1st-pla...ie-51-argb-6x12cm-fan-temperli-cam-usb-30-e-a
SSD: Kingston NV3 SNV3S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

Son düzenleme:
Merhaba, 2025 Haziran ayında PCKolik'ten hazır kasa sistem satın aldım. Sistem bu süre zarfında 3 kere farklı parçaları bozuldu. İlk olarak kasanın ön tarafında bulunan fanlardan bir tanesi bozuldu ve çalışmayı bıraktı. Garantiye götürdüğümde değişimini gerçekleştirdiler ve sisteme test yapıp başka sorun olmadığına baktılar. Sorun bulunamadı.
İkinci seferde anakart TPM sorunu meydana geldi ve mavi ekran hatası almaya başladım. Garantiye götürdüğümde anakartı sıfırladılar, RAM değişimi gerçekleştirdiler.
Üçüncü ve son kez sıvı soğutucunun fanlarından bir tanesi bilgisayarı açtığımda çok ses çıkarmaya başladı ve daha sonrasında tamamen durdu. Önümüzdeki günlerde garantiye götüreceğim.
Bu problemler 4.5 aylık süreç içerisinde meydana geldi. Yaklaşık 1.5 ayda bir sorun yaşıyorum. Bu problemlerle neden karşılaşıyor olabilirim? Ürün ayıplı olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor bu durumda sürekli garantiye gönder işlemi zaman kaybı yaşatıyor. Ayrıca garantim bittiğinde olacaklar konusunda endişe duyuyorum.
Bileşenler nedir?

Eklemeyi unutmuşum tekrardan düzenledim.

Tüketici hakem heyetine basvurmani tavsiye ederim. Sanirim islerini layikiyla yapmiyorlar.
Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. Sıvı soğutucuyu önümüzdeki günlerde garantiye götürdüğümde kendileriyle konuşacağım açıkcası yaşadığım sorunlardan dolayı bilgisayarı iade etmek istiyorum. Çok fazla problem yaşadım. Çünkü garanti süresinde 20 yasal iş günü süre olduğu için 20 günden fazla bekliyorum. 4.5 aylık bilgisayarı toplamda 3 ay anca kullanabildim.

Eklemeyi unutmuşum tekrardan düzenledim.

Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. Sıvı soğutucuyu önümüzdeki günlerde garantiye götürdüğümde kendileriyle konuşacağım açıkcası yaşadığım sorunlardan dolayı bilgisayarı iade etmek istiyorum. Çok fazla problem yaşadım. Çünkü garanti süresinde 20 yasal iş günü süre olduğu için 20 günden fazla bekliyorum. 4.5 aylık bilgisayarı toplamda 3 ay anca kullanabildim.
Sizin güc kaynaginda bir sorun varsa bilesenlere zarar verebilir. Kaliteli bir guc kaynagi ile sorunlari bir daha yasayacagini sanmiyorum ama onlar inatla degistirmemisler.

Sizin güc kaynaginda bir sorun varsa bilesenlere zarar verebilir. Kaliteli bir guc kaynagi ile sorunlari bir daha yasayacagini sanmiyorum ama onlar inatla degistirmemisler.
Elimde teknik servis sonrası geri bildirim kağıtları bulunuyor. Sistemin tamamını kontrol etmeleri gerektiğini ifade ettiğim garanti sürecinde bana "Sorun bulunamadı" şeklinde bir geri dönüş gerçekleştirmişlerdi.

PSU iyi midir?. @Oreki

Bildiğim kadarıyla SSD nin o modelinin kontrolcüsü ve Nand yongası da ortalama ve DRAM yok. @Caner Uncu

Sorun yüksek ihtimalle PSU kaynaklı, düzensiz güç veriyor.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 174557

Güç kaynağının içi bu şekilde. Grup regulasyonlu bir model. Filtreleme kısmındaki kondansatör markası yüksek ihtimalle chengX. Bulk kapasitör markası belli değil.

Sadece bridge rectifier'ın modeli belli. Bundanda bir şey çıkmaz.

Eki Görüntüle 174558
Açıkcası tam anlayamadım. Garantiye bir iki gün içerisinde gitmeyi planlıyorum. PSU'yu daha kaliteli bir model ile değiştirmelerini istesem sorunlarım çözülür mü? Bir de şöyle PSU'dan kaynaklı dediğiniz için ekliyorum RAM, Anakart ve sıvı soğutucuyu bilmiyorum ama kasanın fanları direkt PSU'dan güç alıyor. Bu yüzden hatta bilgisayardan renklerini değiştiremiyorum, kumanda ile değiştirmem gerekiyor. Ek bilgi olarak belirtmek istedim.