@Yusuf7878 Bu arkadaşın attığı model benim PSU, şimdi kutusuna baktım aynı kutuları. OCCT diye bir program indirdim. Programda Combined menüsünden CPU ve 3D Adaptive seçip başlattım. 7 dakika süren testin sonucunda elde edilen veriler HWİnfo'da olanlar. Bu sırada sadece opera açıktı.
Sanıyorum bu. Kaliteli bir model bayağı.
İyiymiş.
Detaylar
Kim cevapladı?Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
@Yusuf7878 Bu arkadaşın attığı model benim PSU, şimdi kutusuna baktım aynı kutuları. OCCT diye bir program indirdim. Programda Combined menüsünden CPU ve 3D Adaptive seçip başlattım. 7 dakika süren testin sonucunda elde edilen veriler HWiNFO'da olanlar. Bu sırada sadece Opera açıktı.Eki Görüntüle 174564
Eğer hem CPU hem de GPU tam yükteyken o değerler geldiyse gayet iyi. Fakat Prime95 gibi testlerlede test yapsan iyi olur. OCCT bazen saçmalayabiliyor çünkü.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Hocam cpu ve 3D adaptive yerine direkt olarak OCCT Power test yapın. Tüm sisteme yük bindiriyor.@Yusuf7878 Bu arkadaşın attığı model benim PSU, şimdi kutusuna baktım aynı kutuları. OCCT diye bir program indirdim. Programda Combined menüsünden CPU ve 3D Adaptive seçip başlattım. 7 dakika süren testin sonucunda elde edilen veriler HWİnfo'da olanlar. Bu sırada sadece opera açıktı.Eki Görüntüle 174564
Daha sonra OCCT'de RAM ve CPU+RAM şeklinde test yapın. Emin olmak isterseniz de Memtest86 ile RAMlere bakın.
Prime95 üzerinden small ftts testi de öneririm.
Bu sırada HwInfo açık olsun.
@Mireman bir de fanları anakarta bağlayın. Ankartta yeterli soket yoksa fan çoğaltıcı kablolar var ondan alıp direkt PSU dan ayırın.
Kontrolcü tek SATA'dan tüm fanları beslemekte zorlanıyor olabilir ayrıca kontrolcüde RGB desteği yok gibi görünüyor üstten de bir resmini çekebilir misin? Fanların RGB deteği yoksa kontrol edilemez ayrıca.
Yaşadığınız duruma şaşırmadım. Bahsettiğiniz firmadan geçen sene bir işlemci alımı gerçekleştirdim. Almadan önce mail atarak işlemcinin tray olup olmadığını sordum ve "sıfır kapalı kutu" şeklinde geri bildirim aldım ki sitelerinde de öyle yazıyordu. Sıfır işlemci parası verdikten sonra bana kutusu açılmış, üzerinde termal macun izleri olan tray işlemci gönderdiler. Aciliyeti olduğundan kullanmak zorunda kaldım. Kısaca değil sistem almak, bedava bir şey dağıtsalar dönüp de bakmam.
Öncelikle şöyle burada hangilerini seçmem gerekiyor. @ShadowLegion @Yusuf7878 @ProfTech
İkinci olarak fanları o dediğiniz işlemi yapabileceğimi sanmıyorum. Teknik servise söylemiştim bu işlemi, yeterli soket olmadığı için yapılamaz demişlerdi. Fan çoğaltıcıyı kendim yapamam açıkcası anlamıyorum çok
Üçüncü olarak @stormhawks47 açıkcası kontrol etmesem de olur problem değil, ben sadece artık parçaların bozulmamasını istiyorum. Sorunun nedenini merak ediyorum. Ama atayım tabi.
Ve dediğim gibi temelde benim sorunum sürekli bir parçanın arızalanması. Bunun çözümü PSU değiştirmek midir? Yoksa ben tüketici hakem heyetine mi başvurmalıyım? Çünkü garanti biterse sonrası için endişeleniyorum. Üstelik işlemci ve ekran kartına bir şey olursa bunu karşılayacak bütçem yok.
İkinci olarak fanları o dediğiniz işlemi yapabileceğimi sanmıyorum. Teknik servise söylemiştim bu işlemi, yeterli soket olmadığı için yapılamaz demişlerdi. Fan çoğaltıcıyı kendim yapamam açıkcası anlamıyorum çok
Üçüncü olarak @stormhawks47 açıkcası kontrol etmesem de olur problem değil, ben sadece artık parçaların bozulmamasını istiyorum. Sorunun nedenini merak ediyorum. Ama atayım tabi.
Ve dediğim gibi temelde benim sorunum sürekli bir parçanın arızalanması. Bunun çözümü PSU değiştirmek midir? Yoksa ben tüketici hakem heyetine mi başvurmalıyım? Çünkü garanti biterse sonrası için endişeleniyorum. Üstelik işlemci ve ekran kartına bir şey olursa bunu karşılayacak bütçem yok.
Dosya Ekleri
Tamam blend secili baslat.Öncelikle şöyle burada hangilerini seçmem gerekiyor. @ShadowLegion @Yusuf7878 @ProfTech
Üçüncü olarak @stormhawks47 açıkcası kontrol etmesem de olur problem değil, ben sadece artık parçaların bozulmamasını istiyorum. Sorunun nedenini merak ediyorum. Ama atayım tabi.Eki Görüntüle 174566
Kaç dakika sonra verileri atmam gerekiyor size? 10 yeterli mi?
15 dakika gerçekleştirdim çıkan sonuç şöyle:
15 dakika gerçekleştirdim çıkan sonuç şöyle:
Son düzenleme:
1 saat yapmani tavsiye ederim. 15 dakika icin sonuclar normal. Islemci sogutucunda problem var sadece. Ayrica belli bir sicakliga kadar calismaya bilir fanlar. Mavi ekran vs. almiyorsan sorun yok gibi suanlık.Kaç dakika sonra verileri atmam gerekiyor size? 10 yeterli mi?
15 dakika gerçekleştirdim çıkan sonuç şöyle:Eki Görüntüle 174572
Test sonucu ayrica raporu cikmadi mi?Kaç dakika sonra verileri atmam gerekiyor size? 10 yeterli mi?
15 dakika gerçekleştirdim çıkan sonuç şöyle:Eki Görüntüle 174572
İşlemci soğutucusunun tek fanı çalışmıyor ondan dolayı olabilir. Diğer fanı en yüksek ayarda çalıştırıyorum ama yetmiyor galiba. 1 saati akşam saatlerinde yapabilirim şu an çalışmam gerekiyor bir yandan. Test sonucu raporu çıkmadı kendim testi durdurdum belki ondan çıkmamış olabilir bilmiyorum.1 saat yapmani tavsiye ederim. 15 dakika icin sonuclar normal. Islemci sogutucunda problem var sadece. Ayrica belli bir sicakliga kadar calismaya bilir fanlar. Mavi ekran vs. almiyorsan sorun yok gibi suanlık.
Test sonucu ayrica raporu cikmadi mi?
Benim bu parçaların bozulması anladığım kadarıyla PSU'dan değil mi? Değil ise bu parçaların ayıplı olduğundan mı bozuluyor? Garantiye götürdüğümde ekstra iletmem gereken bir şey var mı?