Batur

Başarılı
Merhaba, bilgisayarıma bir süredir format atmıyordum ve yeni bir ekran kartına geçmeden önce sistemin rahatlamasını istiyorum, aktif olarak Windows 10 (19045.4894) Ghost Spectre kullanıyorum ve memnunum.

Biraz araştırdığımda Windows 11 25H2 güncellemesine geçmemin iyi olacağını düşündüm ancak Ghost Spectre 25H2 versiyonunu tüm kullanıcılara yayınlanmamış ve kullanmak için 5 dolar istiyor, şimdilik bu sürümü pas geçtim ve 24H2 versiyonuna VirtualBox ile baktım ama birazcık hayal kırıklığına uğradım 2 GB RAM kullanıyordu boşta ve 8 GB vermiştim sanal makineye, diğer sürümlere pek bakamadım internetim pek el vermiyor :(

Oyun performansının da ön planda olduğu bir işletim sistemi arıyorum, RAM kullanımı da az olursa sevinirim günümüzde 16 GB RAM bile yetmiyor artık:')

Uygulama desteği kesilmemiş tüm versiyonlara açığım.

Windows 10 LTSC 2021 sürümü hâlen güncellenmektedir. Ayrıca Windows 10 ile Windows 11 altyapılarının benzerlikleri sayesinde Windows 11 destekleyen çoğu uygulamanın Windows 10'da rahatça çalışmaya devam edeceğine eminim. Bilerek Windows 10 desteği kesecek uygulamalar da olacaktır.

Windows 11 istersen Windows 11 LTSC sürümü de bulunuyor.

Windows 10 LTSC 2021 sürümü hâlen güncellenmektedir. Ayrıca Windows 10 ile Windows 11 altyapılarının benzerlikleri sayesinde Windows 11 destekleyen çoğu uygulamanın Windows 10'da rahatça çalışmaya devam edeceğine eminim. Bilerek Windows 10 desteği kesecek uygulamalar da olacaktır.

LTSC versiyonlar neden diğer versiyonlardan daha düşük kötü performans sergiliyor? Çoğu testte çok geride sonuçlar vermiş sebebi nedir hocam LTSC benim de aklıma yattı aslında.

LTSC versiyonlar neden diğer versiyonlardan daha düşük kötü performans sergiliyor? Çoğu testte çok geride sonuçlar vermiş sebebi nedir hocam LTSC benim de aklıma yattı aslında.
İlk defa sizden duyuyorum. Benim yaptığım testlerde LTSC diğer sürümlerden daha performanslı çalışıyor.

Riot Games desteği kesene kadar Windows 10 ile devam extra olarak Windows 10 Pro uzatılmış güvenlik güncelleştirmesini 1 sene daha ücretsiz olarak almaya devam ediyor, seneyede Windows 10 kullanan sayısı bu seviyelerde gezerse bu süre daha da uzatılır diye tahmin ediyorum.

Riot Games desteği kesene kadar Windows 10 ile devam extra olarak Windows 10 Pro uzatılmış güvenlik güncelleştirmesini 1 sene daha ücretsiz olarak almaya devam ediyor, seneyede Windows 10 kullanan sayısı bu seviyelerde gezerse bu süre daha da uzatılır diye tahmin ediyorum.

Riot desteği bitene kadar kullanmayı planlıyorum ben de.

Şu ana kadar hiç vukuatları olmamış olsa bile başkalarının yaptığı ISO'yu kullanmak pek akıl işi değil. NTLite ile kendi ISO'nuzu kendiniz yaparsanız daha iyi olur. Hiç olmadı AtlasOS kullanabilirsiniz, playbookları açık en azından.

Şu ana kadar hiç vukuatları olmamış olsa bile başkalarının yaptığı ISO'yu kullanmak pek akıl işi değil. NTLite ile kendi ISO'nuzu kendiniz yaparsanız daha iyi olur. Hiç olmadı AtlasOS kullanabilirsiniz, playbookları açık en azından.

Şu an onu deniyorum ve 1 saattir bir şeyleri kapatıyorum, Ghost Spectre'nin ISO'suna yapıyorum.