16787

Becerikli
Birkaç gündür SUV araç aradığımız için konu açtım ve en son bu iki araç arasında kaldık. Babam Peugeot 3008'i beğeniyor, ben ve kardeşim ise Seat Arona'yı. Hangisi olursa sıkıntı olmaz ama babam biraz araştırma yapıp hangisi daha iyiyse onu alalım dedi. Modeller 2018-2020 arasında olacak. Otomatik vitesli alacağız. Siz olsanız hangisini alırdınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç gündür SUV araç aradığımız için konu açtım ve en son bu iki araç arasında kaldık. Babam Peugeot 3008'i beğeniyor, ben ve kardeşim ise Seat Arona'yı. Hangisi olursa sıkıntı olmaz ama babam biraz araştırma yapıp hangisi daha iyiyse onu alalım dedi. Modeller 2018-2020 arasında olacak. Otomatik vitesli alacağız. Siz olsanız hangisini alırdınız?
Tartışmasız Peugeot.

SEAT'ın genel piyasası çok yavaş.

Başka bir forumda da garantisi bittince motor sorunları göstermeye başlıyor falan diye kötülemişler.
O zaman başka modeller bakmalısınız. SEAT almanın gram mantığı yok, piyasası durgun, VAG grubu etc.

Ya Peugeot yada;

Z/HR-V, C5 Aircross, Corolla Cross ve CR-V bakabilirsiniz.

O zaman başka modeller bakmalısınız. Seat almanın gram mantığı yok, piyasası durgun, VAG grubu ETC.

Ya Peugeot'ya da;

Z/HR-V, C5 Aircross, Corolla Cross ve CR-V bakabilirsiniz.

Seat da vag grubu diye sıcak bakıyordum. Alman kalitesi sonuçta. Babam Peugeot'ya bayağı yakın. Bütçe de 1milyon civarı olunca çok seçenek kalmıyor.

Seat da vag grubu diye sıcak bakıyordum. Alman kalitesi sonuçta. Babam Peugeot'ya bayağı yakın. Bütçe de 1milyon civarı olunca çok seçenek kalmıyor.
VAG grubunun sorunu bitmez. 10 Yaşında PASSAT'ım enjektor patlatmıştı. 110 binde idi.

Alman kalitesi kalmadığını soyleyeyim.

Kadjar ve Koleos bakabilirsiniz. Kadjar fiyat olarak daha uygun size.

1.6 TDI alınacaksa Seat bal gibi de alınır. Bakımlarını aksatmadığın sürece de hiç bir şey olmaz o araca. Vag grubunun kalitesi düşmedi hala çok iyi araçlar üretiyorlar.

Ancak biliyoruz ki Peugeot'lar elektronik olarak hala leşler. 3008'in konforu da iyi değil.

Bağımsız süspansiyonlu araç varken torsiyon kullanan araç önermek büyük saçmalık.

1.6 TDI alınacaksa Seat bal gibi de alınır. Bakımlarını aksatmadığın sürece de hiç bir şey olmaz o araca. Vag grubunun kalitesi düşmedi hala çok iyi araçlar üretiyorlar.

Ancak biliyoruz ki Peugeot'lar elektronik olarak hala leşler. 3008'in konforu da iyi değil.
Gunumuzde Dizel almak aptallıktan başka bir şey değil. Dizel sahibi olarak soyluyorum.

Benzine karşı tek avantajı tork artık, fiyat vs. gram avantajı yok. Böyle alt segment araçlarda traktor gibi olmasını saymıyorum bile.

3008'lerin tesisatında sorun var buna katılıyorum. Mesela bi arkadaşın cam açma tusu çalışmıyordu butun tesisat elden geçmişti bu yuzden.

Ama cidden ARONA piyasası olmayan bir araç. Ibiza/Leon gibi daha iyi piyasası olsa ARONA diyeceğim ama yok işte.