Gunumuzde dizel almak aptallıktan başka bir şey değil. Dizel sahibi olarak soyluyorum.

Benzine karşı tek avantajı tork artık, fiyat vs. gram avantajı yok. Böyle alt segment araçlarda traktor gibi olmasını saymıyorum bile.

Yakıt daha uyguna geliyor çünkü benzinden daha az yakıyor. Onun dışında iyi bakılırsa benzinli motorlardan daha uzun ömürlüler ve torkları da trafikte çok işe yarıyor.

Yakıt daha uyguna geliyor çünkü benzinden daha az yakıyor. Onun dışında iyi bakılırsa benzinli motorlardan daha uzun ömürlüler ve torkları da trafikte çok işe yarıyor.
110Bg Fleunce 1.5dCi ve Civic 1.5T (Mod) sahibiyim.

Civic 7.8-basınca 12 yakıyor. Sonucunda 220-254bg arası guc verebiliyor.

Fluence 6lt-basınca 8lt yakıyor. Sonucunda 110bg veriyor. Modlasam maksimum 140-160 verecek.

Tabii motorlar farklı, teknoloji farklı ama fabrikasyon dizeller genel olarak 150bg'den fazla vermiyor.

ARONA'nın 115bg-95Bg iki 1.6 seçeneği var. 3008'İn 1.6 PureTech'i 180Bg. ki 1.6 PT en sorunsuz Peugeot motorlarından.

Yeni dizellerin AdBlue istemesini söylemek istemiyorum zaten. Ayrıca VW'nin emisyon rezilliği dolayısı ile güvenmiyorum.

Sorunlu araç almak istemeyiz. Eğer 3008'in kronik sorunları varsa hiç bulaşmayalım. Aldığımız araca 5 sene bineriz. Al sat yapmak için almıyoruz. Arona hoşuma gitmişti bilmiyorum neden önermediniz. Tek sıkıntısı satmak zor diyorsanız o konu bizim için sıkıntı değil.

Kesinlikle katılmıyorum. Vag grubu, çift kavramalı otomatik şanzımana ilk geçişte evet, sorun yaşadı; bu zaten kaçınılmazdı. Ama şu anda bu sorunlar oldukça azaldı. Hatta şöyle bir şey söyleyeyim: Vag grubunun otomatik şanzımanını kullananlar, başka otomatik şanzımanlı araç kullanmak istemez.

Alman kalitesi kalmadığını soyleyeyim.

• Seat, her ne kadar vag grubunda olsa da, bir ispanyol arabasıdır.
  • elbette Volkswagen, Audi, škoda ve Porsche arasında birkaç fiyat ve donanım farkı olacak ki insanlar diğer araçları da alsın.

Seat'ın genel piyasası çok yavaş.

Seat piyasası, elbette ister istemez Volkswagen, Audi ve škoda'ya göre düşüktür. Bu da zaten normal olarak beklenen bir şeydir.

Siz olsanız hangisini alırdınız.

Şöyle bir tavsiye vereyim: Seat ve Volkswagen arasındaki fiyat farkını, aracı ikinci el olarak satarken de hissedeceksiniz. Ancak tek bir arabadan yatırım ve kâr beklemek mümkün değildir; bunu da hatırlatmış olayım.

110Bg Fleunce 1.5dCi ve Civic 1.5T (Mod) sahibiyim.

Civic 7.8-basınca 12 yakıyor. Sonucunda 220-254bg arası guc verebiliyor.

Fluence 6lt-basınca 8lt yakıyor. Sonucunda 110bg veriyor. Modlasam maksimum 140-160 verecek.

Tabii motorlar farklı, teknoloji farklı ama fabrikasyon dizeller genel olarak 150bg'den fazla vermiyor.

ARONA'nın 115bg-95Bg iki 1.6 seçeneği var. 3008'İn 1.6 PureTech'i 180Bg. ki 1.6 PT en sorunsuz Peugeot motorlarından.

Hocam karşılaştırdığınız motorlar çok alakasız motorlar. Dizel yakıt daha sıkışık bir yakıt o yüzden aynı litre ile benzinden fazla yol gidiyor.

Onun dışında Peugeot'un o motoru iyi ancak aracın kendi elektroniği kalitesiz ve arka torsiyon olduğu için konforsuz.

Hocam karşılaştırdığınız motorlar çok alakasız motorlar. Dizel yakıt daha sıkışık bir yakıt o yüzden aynı litre ile benzinden fazla yol gidiyor.

Onun dışında Peugeot'un o motoru iyi ancak aracın kendi elektroniği kalitesiz ve arka torsiyon olduğu için konforsuz.
Bende yazdım mantıksız motor karşılaştırması olduğunu ancak 3008'in parça bulunabilirliği çok daha iyi Arona'ya gore. ARONA'nın parçası benim bildiğim ve mantıken daha ender 3008'e gore. 1.6TDI parçasını bulursun ama Arona'nın arka stopunu bulamazsın belki.

Ancak dizel almanın pek mantığı kalmadı ciddi manada.

1 milyonda SUV almakta pek mantıklı değil ama, sedan almak daha mantıklı.