Bu incelemeye direkt kasanın eksileri ile başlayacağım çünkü neden bu kasayı tercih ettim ve bu eksiler benim için neden bir anlam ifade etmiyor onları açıklayacağım:
Kasa önerisi istediğim konu ve aldıktan sonraki ilk gün deneyimim için de ilk açtığım öneri başlığını bırakıyorum: https://techolay.net/sosyal/konu/3-...esi-iyi-atx-kasa-onerisi.151125/#post-1379134
Yaklaşık 1 aylık kullanım sonucunda artılarına da değinmek istiyorum hızlıca:
Gördüğünüz üzere hem üstünde Phanteks yazan lastiklerle kabloları bir arada tutabiliyorsunuz hem de yanındaki boşluktan Sata, Sys Fan, 24 pin güç kablosu gibi kabloları kolayca aktarabiliyorsunuz. CPU güç bağlantısı için de sağ üstte boşluk bırakılmış. Arkada gördüğünüz gibi bir adet SSD takmak için de kızak var. Ne yazık ki 2. kızağın ekstra olarak satın alınması gerekiyor. Yine de 2 adet daha HDD-SDD takmak için PSU önünde kızak var.
Biraz da montajla alakalı deneyimlerimden bahsedeyim:
- Phanteks'in kendi sitesinde 355 mm'ye kadar GPU desteği verildiği belirtiliyor ama sıkıntı şu bu kasanın boş hali için. Yani ön tarafa Phanteks'in dediği gibi fan takarsanız bu GPU uzunluğundan yiyor. Aşağıdaki fotoğrafta görülebileceği üzere:
Bu sıkıntıyı kasa fanlarını dışarı alarak çözebiliyorsunuz ama bunu kasaya hiçbir şey monte etmeden önce yapmanız lazım çünkü sonrasında ekran kartı, RAM, CPU soğutucu ne yazık ki fanları takmanızı inanılmaz zorlaştırıyor. Ayrıca ön tarafa takmak için uzun vidalar da yok. Yani bunları arkadaki egzoz fanı monte ettiğiniz gibi monte etmeniz gerek. Yapılıyor ama dediğim gibi yapmanız gereken ilk iş bu. Yaptıktan sonra da şöyle oluyor:
Böylece GPU için ayrılan 355 mm'nin tamamını kullanabiliyorsunuz.
Bunun dışında ekstra montaj da dikkat etmeniz gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum. İncelememi de burada sonlandırıyorum.
- Kasa küçük. Yani ATX boyutunda anakart destekliyor ama hem ekran kartı uzunluğu olarak en fazla 355 mm ekran kartı desteği var hem de kasanın üstünde tek fan desteği var. Yani buna 280 mm veya 360 mm sıvı soğutucu takamıyorsunuz. En fazla kasanın önüne 240 mm sıvı soğutucu takabilirsiniz. Ayrıca PSU'nuzun boyutuna da bakın. Önündeki HDD kızaklarını sökmeden sığdıramayabilirsiniz. Kendi kullandığım PSU Gigabyte GP-850GM bile modüler olmasından da dolayı kablolarla beraber biraz uğraştırdı. Daha büyük PSU'lar için öndeki HDD-SDD kızağını sökmeniz gerekiyor. Bu kızağı üstten 4 vida ile sökebiliyorsunuz.
- Kasa sadece bir adet egzoz fanla geliyor ve o da çok iyi sayılmaz. Yani bu kasayı alacaksanız en azından ön tarafa da bir fan almanız lazım ki fan fiyatlarını düşününce bu kasa almaya pek de değer olmuyor açıkçası. Yani hedef kitlesi hali hazırda kasa fanları olan ancak eskimiş kasasını yenilemek isteyen kullanıcılar diye düşünüyorum.
Kasa önerisi istediğim konu ve aldıktan sonraki ilk gün deneyimim için de ilk açtığım öneri başlığını bırakıyorum: https://techolay.net/sosyal/konu/3-...esi-iyi-atx-kasa-onerisi.151125/#post-1379134
Yaklaşık 1 aylık kullanım sonucunda artılarına da değinmek istiyorum hızlıca:
- Öncelikle ben bu kasayı 1900 TL'ye aldım. Bu fiyatıyla oldukça F/P olduğunu söyleyebilirim. Bu fiyata yakın Zoko kasalar da vardı ama ben kendilerinin distribütörüne ulaşamayınca öbür gün garantilik bir şey olursa diye almak istemedim keza malzeme kalitesine dair de çok bir şey bulamadım.
- Önceki kasam Zalman N3'e göre 3-4 derece kadar hem GPU hem CPU daha serin çalışıyor.
- Malzeme kalitesi güzel, temperli cam kullanılmış ki aslında bu çoğu kasada böyle ama hala akrilik panellerin kullanıldığını gördüğümüz de oluyor.
- Kablolama yapması kolay. Hem arkadan kabloları bağlayabiliyorsunuz hem de ön tarafta yeterince boşluk var. Demek istediğim şeyi internetten aldığım bir fotoğrafla göstereyim:
Gördüğünüz üzere hem üstünde Phanteks yazan lastiklerle kabloları bir arada tutabiliyorsunuz hem de yanındaki boşluktan Sata, Sys Fan, 24 pin güç kablosu gibi kabloları kolayca aktarabiliyorsunuz. CPU güç bağlantısı için de sağ üstte boşluk bırakılmış. Arkada gördüğünüz gibi bir adet SSD takmak için de kızak var. Ne yazık ki 2. kızağın ekstra olarak satın alınması gerekiyor. Yine de 2 adet daha HDD-SDD takmak için PSU önünde kızak var.
Biraz da montajla alakalı deneyimlerimden bahsedeyim:
- Phanteks'in kendi sitesinde 355 mm'ye kadar GPU desteği verildiği belirtiliyor ama sıkıntı şu bu kasanın boş hali için. Yani ön tarafa Phanteks'in dediği gibi fan takarsanız bu GPU uzunluğundan yiyor. Aşağıdaki fotoğrafta görülebileceği üzere:
Bu sıkıntıyı kasa fanlarını dışarı alarak çözebiliyorsunuz ama bunu kasaya hiçbir şey monte etmeden önce yapmanız lazım çünkü sonrasında ekran kartı, RAM, CPU soğutucu ne yazık ki fanları takmanızı inanılmaz zorlaştırıyor. Ayrıca ön tarafa takmak için uzun vidalar da yok. Yani bunları arkadaki egzoz fanı monte ettiğiniz gibi monte etmeniz gerek. Yapılıyor ama dediğim gibi yapmanız gereken ilk iş bu. Yaptıktan sonra da şöyle oluyor:
Böylece GPU için ayrılan 355 mm'nin tamamını kullanabiliyorsunuz.
Bunun dışında ekstra montaj da dikkat etmeniz gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum. İncelememi de burada sonlandırıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: