2133

Uzman
Selam arkadaşlar, kulaklığımın pilinin az gitmesi üzerine pili söktüm. Pil hafif bitmişti 3.7v 1000 mAh bir pil yeni pil piyasada yok bunun üzerine 3.7v 450 mAh pil lehimlesem olur mu ayrıca kulaklığa zarar verir mi? Kulaklık: Stealth Ear Force 700 RX modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pilin üstüne pil nasıl ekleyeceksiniz arkadaşlar orasını kaçırdım ben.

Hadi bir şekilde paralel bağladınız, bu pillerin devreleri var, voltajı muhtemelen kesecektir. Pillerle çalışmadığımdan elektrik mühendisi olmama rağmen ben bile kesin yorum yapamıyorum, sizler nasıl yapıyorsunuz anlamamaktayım.

Daha detaylı anlatımlar yapar mısınız?

Pil ile devrenin punta noktasına + ile - ucunu bağlıyacaktım.

Bilginiz olmayan konularda fikriniz de olmasın.

Seri Bağlantı:
1726846845223.webp

Paralel bağlantı (Aynı sokete lehim atacaksa arkadaşın yapacağı şey);

1726846852815.webp

Selam arkadaşlar, kulaklığımın pilinin az gitmesi üzerine pili söktüm. Pil hafif bitmişti 3.7v 1000 mAh bir pil yeni pil piyasada yok bunun üzerine 3.7v 450 mAh pil lehimlesem olur mu ayrıca kulaklığa zarar verir mi? Kulaklık: Stealth Ear Force 700 RX modeli.
Eğer 18650 değil de ciklet batarya isterseniz internette bulunuyor.

Yüksek ihtimal sıkıntısız kullanırsın. Ancak bozuk pil zamanla diğerini de bozacaktır.

Bu arada bağladığın pilin aynı kapasite değerine sahip olması çok daha iyi olur. Bu şekilde istenmeyen sorunlarla karşılaşırsın. Çok dayanmaz.

Pilin üstüne pil nasıl ekleyeceksiniz arkadaşlar orasını kaçırdım ben.

Hadi bir şekilde paralel bağladınız, bu pillerin devreleri var, voltajı muhtemelen kesecektir. Pillerle çalışmadığımdan elektrik mühendisi olmama rağmen ben bile kesin yorum yapamıyorum, sizler nasıl yapıyorsunuz anlamamaktayım.

Daha detaylı anlatımlar yapar mısınız?
Paralel bağlantıda voltajın artmadığını sizinde biliyor olmanız lazım, paralel bağladığı zaman bataryanın kapasitesi ve anlık maksimum akım verimi artar. Elindeki 1000mAh pil eskiyip 600mAh kapasiteye düşmüş olsun bunun yanına koyacağı 450mAh ile kapasitesine ekleme yapmış olur en fazla, tabii yan etkileri de var aşağıda açıkladım. Kulaklık gibi bir alet için o kadarda dert olmayabilir belki. Pil lehimlemeden kasıtları piller birbirlerine bağlanmak için punta makineleri kullanılır. Paralel bağlayacağı için her iki pilin artısını birbirine, eksisini de birbirine puntalaması gerekir. Punta atarken bu iki artının arasına iletkenliği sağlaması için ince bir plaka atarlar, o plaka her iki pile puntalanır daha doğrusu, kablo lehimleyenlerde var ancak lehimleme işlemi sıcak bir işlem olduğu için tavsiye edilmez.

Benim tavsiyem pillerle ilgili bir yenileme işlemi yapılacaksa iki farklı pil markasını, modelini bir arada kullanılmaması. Aynı marka, model ve kapasiteye sahip olmaları daha iyidir. 1000mAh pil ile 450mAh pil yanyana koyulursa pillerin birinden diğerine doğru şarj olma durumu oluşabiliyor, bunu siz kontrol edemiyorsunuz kendi içlerinde birbirlerini şarj etmeye başlıyorlar, bu da döngü ömürlerine daha çabuk ulaşacaklar demek oluyor.

Pil puntasına örnek: