Ben Türk Telekom altyapısı üzerinden 100 Mbps TurkNet fiber kullanıyorum. Genel olarak çok ciddi sorunlu değil ama ping konusunda kusursuz olduğunu asla söyleyemem. Bufferbloat testinde C falan çıkıyor. Download active ms değerleri ciddi anlamda fırlıyor. QoS denen ayarı yapınca biraz düşüş sağlıyor ama hâlâ sorunlu oluyor.

Ya da hiç değiştirmesemmi.

En iyi pingi arkadaşların da dediği gibi TTKOM sunuyor. TurkNet'in de pingleri iyi sayılır ama Gigafiber kullanıcısı değilseniz veya Türk Telekom Fiberinden 1000 Mbps almadıkça bir anlamı yok. Her şey sizin bağlantı kaliteniz, bufferbloat durumunuz ve pinglerinizde bitiyor.

En iyi pingi arkadaşların da dediği gibi Türk Telekom sunuyor. TurkNet'in de pingleri iyi sayılır ama GigaFiber kullanıcısı değilseniz veya Türk Telekom fiberinden 1000 Mbps almadıkça bir anlamı yok. Her şey sizin bağlantı kaliteniz, bufferbloat durumunuz ve pinglerinizde bitiyor.

Altyapı FTTB 100/20.

En iyi pingi arkadaşların da dediği gibi Türk Telekom sunuyor. TurkNet'in de pingleri iyi sayılır ama GigaFiber kullanıcısı değilseniz veya Türk Telekom fiberinden 1000 Mbps almadıkça bir anlamı yok. Her şey sizin bağlantı kaliteniz, bufferbloat durumunuz ve pinglerinizde bitiyor.

Akşam Wavefrom yapıp atarim.

Şunu deneyelim, CMD'yi açıp 'tracert 146.66.155.1' yazın, çıkan sonuca bakalım, bu sunucu Steam Viyana sunucusu.
İstanbul için genelde TurkNet 28-40 ms arası gecikme verir, Türk Telekom ise 25 Ms'e kadar düşebiliyor. Sizin bu sunucuya pinginizin Türk Telekom kullanırken batı Karadeniz'den 40-50 ms arası olmasını bekliyorum. Daha yüksekse bir terslik vardır.

Dediğiniz gibi çıktı.

1768393970012.webp

En iyi pingi arkadaşların da dediği gibi TTKOM sunuyor. TurkNet'in de pingleri iyi sayılır ama Gigafiber kullanıcısı değilseniz veya Türk Telekom Fiberinden 1000 Mbps almadıkça bir anlamı yok. Her şey sizin bağlantı kaliteniz, bufferbloat durumunuz ve pinglerinizde bitiyor.
Buyrun

@144

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-01-14-18-31-32-997_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2026-01-14-18-31-32-997_com.miui.gallery.webp
    724,9 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Pek fark etmeyecek dostum. Onlar da size Türk Telekom FTTB'sinden veriyor. Sadece ping iyileşmesi yaşanabilir belki.
Altyapı FTTB 100/20.

Akşam Wavefrom yapıp atarim.

Dediğiniz gibi çıktı.

Eki Görüntüle 218213

Buyrun

@144
47 ms iyi bir değer, Turknet'e geçerseniz bu değer yükselir mi düşer mi bilemeyiz. Bu yüzden Keenetic bir cihaz alıp hattınızı biraz iyileştirip kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer geçtiğinizde daha kötü olursa geri dönmeniz zor olur.