ornitorenk

Uzman
Çözünmesi için et çıkardım ama bana fazla. Çözünen eti de geri dondurmak iyi bir şey olmadığı için mecbur hepsini pişereceğim ve bir kısmı artacak. Bu artan pişmiş et buzdolabında kaç gün bozulmadan durur acaba? Kaç gün içinde tüketmeliyim yani. Lütfen sadece bilgisi olanlar yazsın.

Buzluktan tutarsan aylarca hatta yıllarca durur. Hocam kullanmayacağın eti başka bir strafor tabağa koy daha mantıklı değil mi?

Çözünmesi için et çıkardım ama bana fazla. Çözünen eti de geri dondurmak iyi bir şey olmadığı için mecbur hepsini pişereceğim ve bir kısmı artacak. Bu artan pişmiş et buzdolabında kaç gün bozulmadan durur acaba? Kaç gün içinde tüketmeliyim yani. Lütfen sadece bilgisi olanlar yazsın.

Kıyma ya da sakatatsa 1-2 gün, kuşbaşı yada bifteği 3-5 gün arasında buzdolabında tutabilirsin. Keşke kırsaydın eti. Sana kadarını çıkartmış olurdun.

Eti kırabilirsin ama bence piştikten 2 gün sonra atman daha iyi olur yukarıda arkadaş strafora koy falan demiş ama en sağlıksız şey de o ne pişmişken ne de donukken strofora koyma sakın.

Tavuksa zehirlenmeler çok daha riskli.