moli

Yetkin
Yer
İzmir
Ülkemizde satılmıyor ama sarı sitede falan ilanlar görüyorum. Ondan dolayı almayı düşünüyorum çünkü artık hani eskisi kadar telefonda o kadar vakit geçirdiğimi düşünmüyorum ve yaptığım tüm işler sadece sosyal medyada gezinmek oluyor artık. Oyun falan oynamadığım için o kadar büyük, gelişmiş, hızlı şeylere ihtiyacım yok. Sadece birazcık Google Pixel'de olan sade Android arayüzünü istiyorum. Ondan dolayı da almayı düşünüyorum.

10 Pro ile 11 Pro arasında kaldım. Ama 10 Pro'nun bataryasının aşırı kötü olduğunu söylediler. O yüzden 11 Pro almayı düşünüyorum. Sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum.

Bir neden olarak da Bootloader'ın açılması diyebilirim. Hani ileride bir şey yapmak istersem onu açıp başka şeyler yüklemek veya işte GrapheneOS çıkarsa ya da başka Custom ROM'lar olursa onları kurup deneyimlemek istiyorum, eski günlerdeki gibi. Çünkü artık hani herhangi bir mainstream amiral gemisinin Bootloader'ı açılmıyor. Samsung alıyorsun, One UI 8 üstü geldiği için açılmıyor. Xiaomi ayrı bir berbat. Çinli telefonları direkt saymıyorum zaten, hepsi kapalı. Kalan bir Nothing var, o da amiral gemisi çıkartmıyor. Bu yıl çıkmayacakmış hatta.

O yüzden bayağı kararsızım şu an. Sizin önerileriniz var mı? Onları bekliyorum.

Hoca para sizin paranız istediğiniz gibi harcayın fakat Google Pixel gerek işlemci performansıyla gerek batarya performansıyla (11 pro dahil) bence günümüzün çok gerisinde olan bir cihaz ben eskiden iPhone Air kullanıyordum şahsen bataryası günü 4 saatte çıkartabiliyordu daha sonrasında şu videoyu izledim piksel 11 Pro’nun bir günü dört saatle bile kapatamadığı gerçeği beni çok şaşırttı eğer alacaksanız mutlaka Xl modellerini tercih edin bataryanın şakası olmaz onun dışında güzel bir telefon fakat fiyatı çok pahalı bir yandan da fiyat pahalılığını eleştirmiyorum çünkü günümüzde bu telefonların bir alternatifi de yok şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim:

Pixel 10 Pro'nun pil skorlari bayagi kotu evet ama 11 Pro'nunki de iyi degil. 11 Pro'daki SoC, septa core bir SoC bir de, buna ragmen ciddi fark atamamis.

Pixel 10 Pro'da da 11 Pro'da da PowerVR GPU mevcut. Hem verimlilik, hem surucu destegi, hem de oyun/app uyumlulugu konusunda kotuler. Pixel 10 Pro'daki modem ve GPU verimliligi o kadar kotu ki gulunur derecede yani. Sirf bu sebepten dolayi Pixel 10 Pro veya 11 Pro yerine Pixel 9 Pro, 9 Pro XL veya 10a oneririm acikcasi. Pixel 9 Pro, 9 Pro XL ve 10a'nin da pil skorlari inanilmaz otesi degil ancak 8 Pro ve 10 Pro'dan iyiydi bari...

Ya, o zaman alacağım telefon markası kalmıyor ki. iPhone almak da istemiyorum hani, çünkü şu an zaten bir tane iPhone kullanıyorum. Ama hani ben Androidçi bir insan olduğum için, çocukluğumdan beri de Android kullandığım için ona alışmışım ve hani tüm her şeyim ona göre. Burada çok fazla garip şeyler yaşanıyor ve hani alışamadığım çok da şey var yani. Ama ben bu öbür markaların da iyiye gittiğini düşünmediğim için Samsung almak istemiyorum.

Neden? Çünkü eski Android telefonum Samsung'du. S24 Ultra kullanıyordum ben de ve hani iki yılda telefon mahvoldu yani. Berbat bir bataryası var. Şu an ben de yani Pixel'le aynı bataryayı almış gibi olacağım hani, çok da bir problem değil benim için. Ben zaten günde iki kere şarj ediyordum. Üç saat ekran süresi veriyor bana sadece bu S24 Ultra; dev gibi bataryası olan şey bana sadece üç saat veriyor ki pil de 95. Yani bu saçmalığı da ben anlamıyorum.

Xiaomi'ler ayrı dert; yazılım kapalı, hiçbir şey yapamıyorum. Reklam çıkacak oradan buradan ve hani tek seçenek Pixel veya Nothing Phone gibi geliyor bana artık.
Pixel 10 Pro'nun pil skorlari bayagi kotu evet ama 11 Pro'nunki de iyi degil. 11 Pro'daki SoC, septa core bir SoC bir de, buna ragmen ciddi fark atamamis.

Pixel 10 Pro'da da 11 Pro'da da PowerVR GPU mevcut. Hem verimlilik, hem surucu destegi, hem de oyun/app uyumlulugu konusunda kotuler. Pixel 10 Pro'daki modem ve GPU verimliligi o kadar kotu ki gulunur derecede yani. Sirf bu sebepten dolayi Pixel 10 Pro veya 11 Pro yerine Pixel 9 Pro, 9 Pro XL veya 10a oneririm acikcasi. Pixel 9 Pro, 9 Pro XL ve 10a'nin da pil skorlari inanilmaz otesi degil ancak 8 Pro ve 10 Pro'dan iyiydi bari...

Xiaomi'ler ayrı dert; yazılım kapalı, hiçbir şey yapamıyorum. Reklam çıkacak oradan buradan ve hani tek seçenek Pixel veya Nothing Phone gibi geliyor bana artık.
Yazılım kapalı değil ki? İstersen xiaomi.eu, istemezsen belli başlı uygulama ayarları ile reklamlardan kurtulabilirsin.

Ama evet, farklı markalara göre yorucu bir sistemi var.

Yazılım kapalı değil ki? İstersen xiaomi.eu, istemezsen belli başlı uygulama ayarları ile reklamlardan kurtulabilirsin.

Ama evet, farklı markalara göre yorucu bir sistemi var.
Ya kapalı olmasını geçtim. Herhangi bir permission verirken bile bana “Bunu yaparsan çok kötü olur. Riskleri bilmelisin.” gibi bir pop-up çıkarıp 10 saniye beni orada bekletiyor. Ben ona bile hastayım yani. Ya, marka telefonumu 7/24 izlerken bana bunu söylemesi biraz garip geliyor sadece bana.

Yani ROM kurmayı tamam, EU’dan ROM kurabilirim; reklamları bir süre kapatabilirim, o olabilir, şu olabilir. Ama hani arayüz akıcı değil ve bana göre de değil. Ben iOS’tan çıkmak istiyorum, bana iOS klonu şey getiriyor, ne yapayım? Ki zaten annemde 17 Ultra var; baktım, hatta test de ettim. Ekran bile benim için çok da iyi gözükmedi.

Ya kapalı olmasını geçtim. Herhangi bir permission verirken bile bana “Bunu yaparsan çok kötü olur. Riskleri bilmelisin.” gibi bir pop-up çıkarıp 10 saniye beni orada bekletiyor. Ben ona bile hastayım yani. Ya, marka telefonumu 7/24 izlerken bana bunu söylemesi biraz garip geliyor sadece bana.

Yani ROM kurmayı tamam, EU’dan ROM kurabilirim; reklamları bir süre kapatabilirim, o olabilir, şu olabilir. Ama hani arayüz akıcı değil ve bana göre de değil. Ben iOS’tan çıkmak istiyorum, bana iOS klonu şey getiriyor, ne yapayım? Ki zaten annemde 17 Ultra var; baktım, hatta test de ettim. Ekran bile benim için çok da iyi gözükmedi.
Yakın zamanda 17 Pro Max aldık, bu Çin piyasasına sunulan model. Türkiye'de satan kişiler içine xiaomi.eu kurarak satıyor. Açıkcası telefon çok güzel ve seri. Note 9S kullanmıştım eskiden, dediğin şeylerin çoğunu bu cihazda hissettim ama 17 Pro Max ve xiaomi.eu ikilisi tamamen farklı çalışıyor.

Pixel 11 Pro'ya bu kadar vermektense bu seriyi bir düşün derim.

Ya telefonun arkasına ikinci bir ekran olsun istemiyorum. Ve hani iyi de değil bence. Ya, o telefon ısınıyor. 17 Ultra da çok ısınıyor. Hepsi çok ısınıyor ve hani iyi gitmiyorlar. Tamam, kamera güzel olabilir ama o kadar yani. Ben neredeyse aynı fiyata satıyorlardı en son baktığımda. Ben arkada bir tane ekran olmasından çok da yana değilim. Belki 18 Pro Max olabilir. Onun da çünkü kırmızı rengi çok güzeldi ama onu da saçma fiyatlara satıyorlar

Çinli markalar donanım olarak ne kadar başarılı olsa da , insan fotoğraflamada rezalet durumdalar. En iyisi bile rezalet. Xiaomi 17 Pro veya Pro Max'i almaya kafaya takmıştım ta ki kamera performansını görene kadar. Manzarada, sağı solu çekmede çok iyiler evet ama insan fotoğraflarında tonu bir türlü tutturamıyorlar. Şu an elimde S23 var, o bile daha iyi çekiyor.

Samsung, Apple ve Google insan fotoğraflamasında çok iyiler.
Samsung son 3-4 yıldır donanımı revize edip aynı cihazı iteliyor. Si-C pillere geçmeye cesaretleri yok. Her OneUI sürümünde ise telefonlar daha beter hale geliyor. S24U OneUI 6 ile 9-10 saat ekran süresi alıyordum. 7'e geçtiğimiz gibi 6-7'e düşmüştü, tek gecede.
Pixel serileri donanım olarak hiçbir şey sunmuyor. Şımarıklıktan başka bir şey değil, bir ton paraya satıyorlar bir de.

Pixel 10 Pro da isiniyor, 11 Pro da isiniyor. Guncel telefon cipsetlerinde flagship seviyede isinmayan yok zaten, cok guc cekiyorlar artik. Olay isininca nasil davrandigi ve throttle ederken bile korudugu performans seviyesi. 10 Pro ve 11 Pro'nun SoC'ler zaten gucsuz, ustune bir de termal sonuclari da pek iyi degil. Throttle ettiklerinde dustukleri performans seviyesi rezalet.

17 Ultra da isinir, 8 Elite Gen 5 var sonucta ancak o telefonun throttle karakteristigi iyiydi, yavas yavas belli bir frekansa iniyor ve orada kaliyordu, surekli dusup yukselmek yerine. Kaldi ki o telefon isinsa bile dustugu performans seviyesi Pixel 10 Pro ve 11 Pro'dan ileride. Ha, tabii direkt gidip 17 Ultra alin demeye calismiyorum burada...

Acikcasi karar sizin ancak kutudan bozuk ciktigi 100 km oteden bile belli olan bir S24U yuzunden fiyat/performans oraninda su anda en rezalet flagshiplerden birini satan firmanin telefonuna lazer odagiyla karar kilmazdim. Pixel serisini ben de seven biriydim ancak Pixel 6 ve 7 doneminde ''belki bu Tensor piyasaya yetisebilir'' umitlerini Pixel 8 ile Google maalesef tuketti, su anda da yagini kavuruyor.