Ya, sorunum rezalet olması değil zaten. Ben hani şu an Tensor G6 için 8 Gen 3 seviyesinde bir çipten bahsediyoruz. Ki o bana çok çok yetecek bir şey. Ben o kadar ultra grafikli bir şey, oyun bile oynamıyorum ki telefonda bana lazım olsun. Ben günlük fotoğraf çekeyim, birazcık Instagram’da dolaşayım, akşam eve gidince yatarken de şarj ederim kafasındayım ve hani clean bir arayüz istiyorum. One UI artık bana iyi gelmiyor. Getirdikleri şeyler falan, hele yeni gelecek One UI 9 bile berbat gözüküyor bence. Herkes birbirini kopyalıyor ve hani bu kopyalama kısmında Google’ın kendi dizayn stilini kullanması beni hâlâ biraz daha içine çektiği için hâlâ Google kullanmak istiyorum. Hani her şey performans değil benim için. Ben performans istesem tamam, sıkıntı değil, alabilirim. En üst seviyeli 8 Gen 6 mıdır artık neyse, takip bile etmiyorum. Ama hayır, o kadar üst seviyeye ve performansa ihtiyacım yok.Pixel 10 Pro da isiniyor, 11 Pro da isiniyor. Guncel telefon cipsetlerinde flagship seviyede isinmayan yok zaten, cok guc cekiyorlar artik. Olay isininca nasil davrandigi ve throttle ederken bile korudugu performans seviyesi. 10 Pro ve 11 Pro'nun SoC'ler zaten gucsuz, ustune bir de termal sonuclari da pek iyi degil. Throttle ettiklerinde dustukleri performans seviyesi rezalet.
17 Ultra da isinir, 8 Elite Gen 5 var sonucta ancak o telefonun throttle karakteristigi iyiydi, yavas yavas belli bir frekansa iniyor ve orada kaliyordu, surekli dusup yukselmek yerine. Kaldi ki o telefon isinsa bile dustugu performans seviyesi Pixel 10 Pro ve 11 Pro'dan ileride. Ha, tabii direkt gidip 17 Ultra alin demeye calismiyorum burada...
Acikcasi karar sizin ancak kutudan bozuk ciktigi 100 km oteden bile belli olan bir S24U yuzunden fiyat/performans oraninda su anda en rezalet flagshiplerden birini satan firmanin telefonuna lazer odagiyla karar kilmazdim. Pixel serisini ben de seven biriydim ancak Pixel 6 ve 7 doneminde ''belki bu Tensor piyasaya yetisebilir'' umitlerini Pixel 8 ile Google maalesef tuketti, su anda da yagini kavuruyor.
Ki kutudan çıkan S24 Ultra rezalet de değildi, 100 km öteden de belli olacak bir şey değildi. Yani tüm S24 kullanan Telegram kullanıcıları içinde bir grubumuz var ve hepsi aynı sorunla karşı karşıya. Hatta birisi bataryayı değiştirmiş olmasına rağmen doğru düzgün 6 saatin üstünde ekran süresi alamıyorken bu kadar berbat yazılım yapıyorlar.
Tamam, 8G3'e de birazcık veriyorum; berbat bir çipti, zamanında çok ısınıyordu ve hani full performans core olması dolayısıyla da berbat olabiliyor. İlk defa yaptılar, ilk defa yapınca da tırt oldu. Ama telefon ilk başta kötü değildi. Bu update'ler, hele OneUI 7'den sonra, berbat oldu; telefonu yok ettiler yani, cihazı bir nevi. Kamera bile hani istediğim eski stilde değil yani
Ki ben eskiden kalma bayağı Samsung fanıyım. Note 5 de kullandım, Note 3’üm, Note 2’m de vardı. Ben o zamandan beri bu kalemli telefonlar dediğimiz şeyin hayranıyım. Her zaman en yeni flagship’lerden birine sahip olmak istemiştim; S24 Ultra’yı da o yüzden almıştım.
Ama gerek yurt dışı telefon aldığımdan dolayı yaşadığım SIM problemi olsun, gerek arayüz problemleri, kameradaki sıkıntılar olsun… Eski Samsung diyemiyorum çünkü herhangi bir inovasyon da yapmıyorlar. S21 Ultra’dan beri aynı pili kullanıyoruz biz. Hani kameralar da neredeyse aynı; kekeleyip duruyorlar bizde yani.
Hani, bunların yanında Pixel’in düşük kalması onu rezil yapmıyor. Bence hiç kimsenin 5 milyon AnTuTu puanına ihtiyacı da yok! Ne yapacaksın o 5 milyon AnTuTu puanıyla? GTA 5 mi emüle edeceğiz? Etsin abi, ben etmeyeceğim çünkü. Benim kullanacağım şey sosyal medya, WhatsApp. Müzik. Ben GTA 5 emüle etmek istesem bilgisayarımdan GTA 5 oynarım