Öncelikle çizmek istediğin şeye benzer hazır piksel çizimleri al, arka plana belli miktarda saydam olarak koy. Başka bir katman daha oluştur. Çizim yaparken yeni oluşturduğun katman seçili olsun. Daha sonra referans çizime benzer bir şekilde ama kendi özgün tarzınıda katarak çizmeye çalış. Kopya çektiğini ve bunun yanlış olduğunu düşünme. Bu işleme referans alma deniliyor. Dijital çizim yapanlar arasında sanılandan daha yaygın bu durum. Ayrıca referans katmanı genelde çizim yaptığın katmanın altında olur.
Daha sonra kendine piksel olarak rahat kullanabileceğin bir fırça seç ya da internetten araştır. Bu fırçanın baskı oranıyla renk değiştirmeyeceğine ve amacın bu olmadığı sürece saydamlığının olmadığına emin ol.
Oyun için, yabancı sitelerde, ücretli piksel art satan mecralar var. Bu siteleri dolaş, beğendiğin piksel çizimlerin ekran alıntısını al ve referans olarak kullan.
Her şeyi elinle çizmen gerekmiyor. Bu tarz programlarda boya kovası olmasının bir sebebi var. Dış hatlarını ve iç hatlarını kaba olarak çizdiğin nesneyi, boya kovası ile hızlıca doldurup daha sonra ekstra detaylar ekleyebilirsin.
İngilizcen varsa YouTube üzerinde çok güzel kaynaklar var.
Ben, Clip Studio Paint ve One By Wacom Medium kullanıyorum. Monitörü küçük olanlar One By Wacom Small almayı düşünmesi daha iyi olur. Çizim tabletlerini monitör boyutu ile orantılı olarak almak daha mantıklı. Yaptığım bazı karakterleri
Open Game Art'a yüklüyorum mesela. CSP kullanman şart değil, farklı insanlar farklı programlar kullanıyorlar. Photoshop kullanan bile var piksel çizim yapmak için. Sadece fırçanın 1 piksel büyüklüğünde olduğuna emin ol. Apple Pencil ve bir Apple tablet ile de çizebilirsin. Ayrıca fare kullanarak bile çizim yapabilirsin.
Eki Görüntüle 5601