Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4284

Uzman
Makaleler
1
Bankaya git diyebilirsiniz. Bankaya gittim; kendileriyle alakalı olmadıklarını söylediler. Ayrıca onlarla alakalı da değil, çünkü başka banka kartlarında da oluyor. Play Store içerisinde ülke Türkiye olarak seçili, yani başka ülke seçili değil. Ne yapmam gerekiyor?

Çözüm
Siz yine de arayıp sorabilirsiniz. Google'ın destek platformu var ise oraya da danışmak iyi fikir olabilir.

Az önce Xiaomi Türkiye müşteri hizmetlerini arayıp konuştum. "Google ile iletişime geçin," diyorlar. "Hangi olaydan sonra oldu?" diye sordular. Ben de "ROM ve root attıktan sonra oldu," dedim. "Bunlarla alakalı olabilir," dediler. Bunu demem, teknik destek alacaksam sorun çıkarır mı? Birazdan Google ile iletişime geçeceğim.

@3586
Bahsettiğin Root'lu uygulama ile yapabilirim ama o uygulamada Play Store'a basınca çöküyordu. Belki LineageOS geçince orada çökmez ve yapabilirim. Bir de bu yöntemle yapınca bir sorun teşkil eder mi, olmadı teknik desteğe göndereceğim. Ama Custom ROM ve root atıldıysa teknik destek yardımcı olamaz diyor. Bunu Bootloader falan kapatıp kutudan çıkan ROM'u yükleyip bir de değişen Fastboot ekranını düzeltince olabilir diye düşünüyorum.

Çözüm: Eğer bootloader açık ve telefonu root'lu kullanmak istiyorsanız, buradaki Release v16.5 · chiteroman/PlayIntegrityFix Magisk modülünü indirin. Cihaz sertifikalı olacaktır. Diğer çözüm ise bootloader kilidini kapatmak.

@3586
Hocam, yardımların için çok teşekkür ederim. Bu sorun çözüldü, şimdi ödeme sorununa bakacağım. İnşallah o da bununla alakalıdır. Tekrar yardımların için çok teşekkür ederim, ben hiç fark etmedim bile cihazın sertifikasının ne zaman gittiğini.

Ödeme sorunu da çözüldü, bununla alakalıymış.
Destek sayfasından bir yetkiliyle canlı sohbetten görüştünüz ve çözüm üretemediler doğru mu?
Destekte canlı var mıydı bilmiyorum, varsa onu deneyim.

Cihazla alakalı ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum. Az önceki denememde başka hesapla yapmıştım, belki ondandır dedim. Kendi hesabımı girdim, ödeme başarılı oldu. Bu nasıl olabilir, benim aklım şu an almıyor.

Destekte canlı var mıydı bilmiyorum, varsa onu deneyim.

Cihazla alakalı ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum. Az önceki denememde başka hesapla yapmıştım, belki ondandır dedim. Kendi hesabımı girdim, ödeme başarılı oldu. Bu nasıl olabilir, benim aklım şu an almıyor.
Hesap ile ilgili bir sorun olabilir. O yüzden diğer hesapta sorun olmuş olabilir.

Herhalde vardır diye varsayıyorum. Nasıl kontrol etmem gerekiyor?
Google Play Store ayarlarında en alttaki hakkında kısmını genişletince en altta gözüküyor.
Screenshot_2024-07-15-23-20-58-594_com.android.vending.webp

Evet, şimdi baktım, değilmiş. Ne yapmam gerekiyor? IMEI ile alakalı bir durum değildir herhalde?
Bu uygulamayı indirin.

Bu adrese gidin.

Öğrendiğiniz GSF kodunu girin.
Screenshot_2024-07-15-23-45-01-492_com.android.chrome.webp

Daha sonra Google Play Store uygulamasının önbelleğini ve verilerini temizleyip sertifika var mı bakın.

Eğer sorun çözülmedi ise rootlu cihazlar için de bir yöntem var.

Bu uygulamayı indirin.

Uygulamaya root yetkisi verdikten sonra uygulama üzerinden Google Play Store ayarlarına girin "device-google-certified" satırısını bulup "false" kısmını "true" olarak güncelleyin.
1721076211172.webp

Son düzenleme:
Bu uygulamayı indirin.

Bu adrese gidin.

Öğrendiğiniz GSF kodunu girin.
Eki Görüntüle 66038

Daha sonra Google Play Store uygulamasının önbelleğini ve verilerini temizleyip sertifika var mı bakın.

Eğer sorun çözülmedi ise rootlu cihazlar için de bir yöntem var.

Bu uygulamayı indirin.

Uygulamaya root yetkisi verdikten sonra uygulama üzerinden Google Play Store ayarlarına girin "device-google-certified" satırısını bulup "false" kısmını "true" olarak güncelleyin.
Eki Görüntüle 66036
1. seçenek olmadı. 2. seçenekte ise Google Play Store'a basınca uygulama çöküyor. 1. seçenekte başka telefona verme durumu olmamıştır, değil mi? Çünkü ROM kurunca falan, önceki cihaz, daha doğrusu ROM, duruyormuş gibi görüyor.