100 Mbps bu cihaz için bence yeterli değil. Boşuna almış olursunuz. Mobilden oynamayı deneyin aynı internetle keyif alırsanız kendi deneyiminize göre gidip cihazı alabilirsiniz. Eğer TV Samsung ise ekranı ikiye bölüp kullanabiliyorsun Tizen'de.
100 MBPS gayet yeterli ki kıstas alınması gereken şey bant genişliği değil, paket kaybı vs gecikme. Temizse internet yeterli gayet.
Kendi sitesinde 5 mbps'nin üstünde olması gerektiği yazıyor. 15 ve üstü öneriliyor.
1745175334848.webp

Hocam zaten oynamayazsın falan demedim. Önemli olan tabii ki de gecikme süreleri ve paket kaybı. Belirtmek istediğim şey 100Mbps internet ile oynamak için alacaksa bu cihazı almanın buna değer bir şey olmadığını belirtmekti. Tavsiye edilen internet hızlarına güvenip alabilir. Karşılaşacağı manzara sizce o fiyata değer mi?
Düşük çözünürlük yüksek gecikmeden etkilenmem derse alsın. Bu cihaz bence simetrik internet alınmayan bir evde kulanılmamalı.

Hocam zaten oynamayazsın falan demedim. Önemli olan tabii ki de gecikme süreleri ve paket kaybı. Belirtmek istediğim şey 100Mbps internet ile oynamak için alacaksa bu cihazı almanın buna değer bir şey olmadığını belirtmekti. Tavsiye edilen internet hızlarına güvenip alabilir. Karşılaşacağı manzara sizce o fiyata değer mi?
Düşük çözünürlük yüksek gecikmeden etkilenmem derse alsın. Bu cihaz bence simetrik internet alınmayan bir evde kulanılmamalı.
Ben direkt ürüne kıl oluyorum zaten, Streaming'den nefret ediyorum. Şu üründense PSP bile daha mantıklı bir cihaz. Sabit internet erişimimin olduğu mekanda zaten ana oyun cihazım olur benim bilgisayar / konsol. Steam Deck çok daha mantıklı, Switch Lite var ben de iyi ki almışım yani, koltukta oynamak dehşet keyifli.

Ben direkt ürüne kıl oluyorum zaten, Streaming'den nefret ediyorum. Şu üründense PSP bile daha mantıklı bir cihaz. Sabit internet erişimimin olduğu mekanda zaten ana oyun cihazım olur benim bilgisayar / konsol. Steam Deck çok daha mantıklı, Switch Lite var ben de iyi ki almışım yani, koltukta oynamak dehşet keyifli.

Aynen öyle hocam. 14-16k civarı bence de deck falan bakılmalı. Yazılımsal olarak da gayet iyi durumda. Streaming işi zamanında çok bomba olacak diye haberler atıyorlardı 2018 civarlarında. Yıl 2025 oldu hala adamakıllı bir şeye dönüşmedi bence.

Dostlarım aslında Steam Deck ile kıyaslamamak lazım diye düşünüyorum. Portal tam anlamıyla el konsolu değil aslında. Bu cihaz, daha çok aksesuar gibi düşünüyorum. Ben genelde evde, balkon da keyif yapayım diyorum. Dışarı çok çıkarmayacağım cihazı. PS5 ile aynı ağda olacak. PSP çok kullanırdım eskiden, el konsollarına aşinalığım vardır. Dışarı da pek oyun oynamıyorum açıkçası. @Spartan, @cartel,

100 Mbps internet bana yetiyor aslında ama, sadece evde yetmez mi sizce? Hikaye odaklı oyunlar oynuyorum. Maalesef hocam LG NanoCell var. @Dreamshox

Pek etkilemiyor hocam açık konuşmak gerekirse. Cihazdan hevesim geçse bile satmıyorum genelde. Kutusuna kaldırırım en kötü. @eyre

Üstadım satmayı düşünmüyorum, titiz kullanıcıyım zaten. @miraçov,

Hocam uygulamayı indirip dener misiniz rica etsem. Sonra bizimle görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ona göre daha net yardımcı olabiliriz.

Bende bel fıtığı ve boyun fıtığı var biraz da o yüzden. Uzanır, boş vakitlerde rahat oynarım dedim.

Hocam müsait bir zamanda deneyip, bilgi vereyim. Bu arada bu cihaz Netflix, YouTube falan da çalıştırmıyor imiş. Steam Deck'de bunlar mevcut mu? Çalıştırabiliyor sanırım deck? @Dreamshox,

Bende bel fıtığı ve boyun fıtığı var biraz da o yüzden. Uzanır, boş vakitlerde rahat oynarım dedim.

Hocam müsait bir zamanda deneyip, bilgi vereyim. Bu arada bu cihaz Netflix, YouTube falan da çalıştırmıyor imiş. Steam Deck'de bunlar mevcut mu? Çalıştırabiliyor sanırım deck? @Dreamshox,
Steam Deck'te DRM muhabbeti yüzünden Netflix gibi lisanslı içerik platformlarında çok yüksek kaliteye çıkamayabilirsin.

Lakin dediğiniz işlemler için Steam Deck pek konforlu olmaz zaten ağırlık ve büyüklük olarak. Telefon daha mantıklı, ha Deck yapar mı? Tabi ki de yapar.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. @mr.esat hocamın dediklerine katılıyorum. Müsait zamanda siz test edin ona göre öneride bulunalım. Stream etmekte sıkıntı yaşamazsanız birkaç alternatif öneride bulunayım.

Arkadaşlar en sonunda siz bana deck ya da ROG Ally aldıracaksınız bu gidişle. 🤣

Hepsi neredeyse 500 gr üstünde ağırlıkları, hafif cihazlar değiller gerçekten. ROG Ally nasıldır? Bunu da çok övüyorlar çünkü.
@Dreamshox, @mr.esat,

Telefondan ziyade, Tab S9 var elimde onunla nasıl olur? Mobil cihazlarda, cihaz zorlayan bir deneyim mi bu peki? Şarj olsun, ısınma olsun. Telefonda oyun işini pek sevemiyorum dostlar.

İyi dilekleriniz için, ayrıca teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
@Spartan 'a katılıyorum. PS Portal yerine Steam Deck falan alabilirsin. Her yerde oynarsın. Çok daha mantıklı geliyor bana.
Steam Deck ile prizin dibi hariç hiç bir yerde oyun oynamayasın şarj süresi rezalet aldığın zaman 1 saat giden şarj 1-2 yıl içeresinde resmen 30-45 dk gibi sürelere düşüyor. 🫠

Dostlarım aslında Steam Deck ile kıyaslamamak lazım diye düşünüyorum. Portal tam anlamıyla el konsolu değil aslında. Bu cihaz, daha çok aksesuar gibi düşünüyorum. Ben genelde evde, balkon da keyif yaok çıkarmayacağıpayım diyorum. Dışarı çm cihazı. PS5 ile aynı ağda olacak. PSP çok kullanırdım eskiden, el konsollarına aşinalığım vardır. Dışarı da pek oyun oynamıyorum açıkçası. @Spartan, @cartel,

100 Mbps internet bana yetiyor aslında ama, sadece evde yetmez mi sizce? Hikaye odaklı oyunlar oynuyorum. Maalesef hocam LG NanoCell var. @Dreamshox

Pek etkilemiyor hocam açık konuşmak gerekirse. Cihazdan hevesim geçse bile satmıyorum genelde. Kutusuna kaldırırım en kötü. @eyre

Üstadım satmayı düşünmüyorum, titiz kullanıcıyım zaten. @miraçov,
Dostum nintendo 2 çıkacak ona yönel şuan için en mantıklısı o. Şarj süresi AAA oyunlar üzerinde 3-5 saat diyor. Steam deck şuan için şarj konusu ciddi anlamda sıkıntı. Dışarda 30-40 dk oynarsan şükret.

Hepsi neredeyse 500 gr üstünde ağırlıkları, hafif cihazlar değiller gerçekten. ROG Ally nasıldır? Bunu da çok övüyorlar çünkü.
@Dreamshox, @mr.esat,

Telefondan ziyade, Tab S9 var elimde onunla nasıl olur? Mobil cihazlarda, cihaz zorlayan bir deneyim mi bu peki? Şarj olsun, ısınma olsun. Telefonda oyun işini pek sevemiyorum dostlar.

Rog değilde yakın zamanda Microsoft ve Asus ortak bir el konsolu çıkacak onuda takip edebilirsin.

@Dreamshox, @mr.esat,

Rog değilde yakın zamanda Microsoft ve Asus ortak bir el konsolu çıkacak onuda takip edebilirsin.

Ve bir de şunu merak ediyorum PC'de Steam kullanıyorum aktif olarak. ROG, deck gibi Steam çalıştıran cihazlarla aynı anda olabiliyor mu? Yani tek cihazda kullanılabiliyor diye hatırlıyorum ben Steam. İlla birinden çıkış yapmak zorunluluğu var mı?