Aynısını diyecektim hocam. Başka markalara bakmıyor. Onlara bakmadan bilgi sahibi olmadan yorum yapılmaz.Anladığım kadarıyla kimse fikrinizi değiştirmeyecek. Madem fikriniz kesindi, neden konusunu açtınız? 10 kişi Samsung 2 kişi Xiaomi diyorsa, bir sıkıntısı varki kimse tercih etmiyor. @Afterbyte,
Detaylar
Kim cevapladı?Poco F7 Pro S24 FE'ye yaklaşabilen bir rakip ama ben Poco F7 almam. Birincisi Poco pahalı, 30 bin liranın üstünde 256 olanı, o civarlara çıktığın zaman S24 ve S24+'a yaklaşıyorsun. O iki cihazla Poco F7 kıyaslamayız herhalde, kıyaslayana da gülerim kimse kusura bakmasın.
Birebir kıyasa gelirsek, Poco F7 Pro daha güçlü, daha iyi bir ekranı var ve hızlı şarj açısından daha iyi. Sorun şurada başlıyor ki bütün bir telefon değil. Kaliteli bir cihaz, premium denilebilecek bir telefon her şeyin en iyisini yapmak zorunda değil ama her şeyi iyi yapmak zorunda. İşte bu yıllardır elmacı kardeşlerin "Sen 73773773 MP çayomi al karşiim!" sözlerinin temeli bu. Poco F7 Pro alınabilir ve güzel bir cihaz (Yazılımı vs. hakkında çok bilgim yok onu hesaba katmayarak konuşuyorum) ama 8 gen 3 çok güzel, arka kameralar tırt. Ekran güzel, ön kamera 1080p. Hızlı şarj tamam iyi, kablosuz şarj yok. Yani eksik. Bir tarafı çok iyi, bir tarafı hiç yok. Böyle olduğu zaman asla orta sınıf bir cihazdan yukarı çıkamıyor. S24 FE burada farklı işte. 8 gen 3 kadar güçlü değil evet ama yine de çok güçlü, çok geri kalmıyor; ekranı da Poco kadar iyi değil ama gayet kaliteli sağlam bir ekranla geliyor, kablosuz şarj da oluyor, kamera anlamında da bugün bir amiral seviye cihazdan geri kalmıyor, net bir şekilde hızlı şarj hariç eksiği yok cihazın. Bu paraya hangi cihazın zoom lensinde ois bulabilirsiniz bakın bakalım var mı? Kısacası kıssadan hisse ki bence S24 FE'de premium sınıfa ucundan da olsa girebilecek bir cihaz, çok daha bütün ve kullanımda gerçekten ayrı hissettiren bir telefon. Yani Pubg'de uçarken bir anda fotoğraf çekmek istediğinde çuvallamıyor.
Birebir kıyasa gelirsek, Poco F7 Pro daha güçlü, daha iyi bir ekranı var ve hızlı şarj açısından daha iyi. Sorun şurada başlıyor ki bütün bir telefon değil. Kaliteli bir cihaz, premium denilebilecek bir telefon her şeyin en iyisini yapmak zorunda değil ama her şeyi iyi yapmak zorunda. İşte bu yıllardır elmacı kardeşlerin "Sen 73773773 MP çayomi al karşiim!" sözlerinin temeli bu. Poco F7 Pro alınabilir ve güzel bir cihaz (Yazılımı vs. hakkında çok bilgim yok onu hesaba katmayarak konuşuyorum) ama 8 gen 3 çok güzel, arka kameralar tırt. Ekran güzel, ön kamera 1080p. Hızlı şarj tamam iyi, kablosuz şarj yok. Yani eksik. Bir tarafı çok iyi, bir tarafı hiç yok. Böyle olduğu zaman asla orta sınıf bir cihazdan yukarı çıkamıyor. S24 FE burada farklı işte. 8 gen 3 kadar güçlü değil evet ama yine de çok güçlü, çok geri kalmıyor; ekranı da Poco kadar iyi değil ama gayet kaliteli sağlam bir ekranla geliyor, kablosuz şarj da oluyor, kamera anlamında da bugün bir amiral seviye cihazdan geri kalmıyor, net bir şekilde hızlı şarj hariç eksiği yok cihazın. Bu paraya hangi cihazın zoom lensinde ois bulabilirsiniz bakın bakalım var mı? Kısacası kıssadan hisse ki bence S24 FE'de premium sınıfa ucundan da olsa girebilecek bir cihaz, çok daha bütün ve kullanımda gerçekten ayrı hissettiren bir telefon. Yani Pubg'de uçarken bir anda fotoğraf çekmek istediğinde çuvallamıyor.
yusufumm07
Üstün
S24 FE.
Xiaomi 14t Pro ikisi de güzel.
Xiaomi 14t Pro ikisi de güzel.
- Makaleler
- 5
Galeriye düşen yüksek bitli videolarda ses kayıyor, herhangi bir video düzenleme uygulamasında katman arttıkça kasmalar başlıyor vs. fotoğraf çekiyorum bazen işliyor bazen işlemiyor, bazen kafasına esince uygulamadan atıyor, kulaklık takıyorum ses kalitesi vasat oluyor. 2 yıl önce kullandığım S23 ultrada hiçbir sorun yoktu şu anda ise Magic 6 Ultimate kullanıyorum Xiaomi'de olan sorunlar yok.
POCO önermiyorum. Gerek yazılım konusundaki kısıtlamaları reklamlar vs. ve eğer mobil oyun oynamayı çok sevmiyorsanız almayın. S24 FE kamera günlük kullanım vs. de hem daha mutlu eder. Ama ben sürekli PUBG oynayacagım diyorsan POCO tercih edebilirsin. Eğer Xiaomi markasını istiyorsan yurt dışı 14t Pro bakabilirsin. (bulabilirsen bulamazsan 14t)
Daha önceden Poco gibi cihazların yanmışlığı çok. Güvensiz her türlü. S24FE’de sorun yaşamazsınız emin olun. Rahatlıkla alabilirsiniz.
Fikir alıyorum tüm çevrem Poco, Mi, Note serisi kullanıyor herkes memnun burda herkes olumsuz yorum yapınca sormak istedim bilgi almak istedim.Anladığım kadarıyla kimse fikrinizi değiştirmeyecek. Madem fikriniz kesindi, neden konusunu açtınız? 10 kişi Samsung 2 kişi Xiaomi diyorsa, bir sıkıntısı varki kimse tercih etmiyor. @Afterbyte,
S24FE ile 100x zoom falan yapabiliyor muyuz? Çok iyi açıklamışsınız hocam teşekkür ederim fikrim değişti sayenizde.Poco F7 Pro S24 FE'ye yaklaşabilen bir rakip ama ben Poco F7 almam. Birincisi Poco pahalı, 30 bin liranın üstünde 256 olanı, o civarlara çıktığın zaman S24 ve S24+'a yaklaşıyorsun. O iki cihazla Poco F7 kıyaslamayız herhalde, kıyaslayana da gülerim kimse kusura bakmasın.
Siz de haklısınız hocam ama diğer seçeneklere de bakmalısınız. Her zaman aynı seçenekte ilerlerseniz diğer markaların nasıl olduğunu bilemezsiniz.Fikir alıyorum tüm çevrem Poco, Mi, Note serisi kullanıyor herkes memnun burda herkes olumsuz yorum yapınca sormak istedim bilgi almak istedim.
- Makaleler
- 5
Başka markalara da açığım. Normalde Poco F6 ve Poco F7 Pro arasında gidip geliyordum S24 FE her yerde önerildiği için konu açmak istedim.Aynısını diyecektim hocam. Başka markalara bakmıyor. Onlara bakmadan bilgi sahibi olmadan yorum yapılmaz.
- Makaleler
- 6
Fikir alıyorum tüm çevrem POCO, mi, Note serisi kullanıyor herkes memnun burada herkes olumsuz yorum yapınca sormak istedim bilgi almak istedim.
Xiaomi'nin yazılımı düzgün olan tek serisi mi serisidir şu an. Diğerlerinde reklam stabilite sorunları vs var eğer güzel deneyim yaşamak istiyorsan tercihin mi serisinden yana olsun.
@Afterbyte, kullanımınız ne yönde? Telefonda genel olarak 1 günde neler yaparsınız? Bu konuya sonradan geldim pek bilgim yok.
- Makaleler
- 5
Hocam oyun oynamıyorum onu oncelikle söyleyim. Önceden oynuyordum şuan bıraktım bilgisayar tarafındayım iyi bir mobil oyun çıkarsa oynarım ama. Sosyal medyada geziniyorum dışarıdayken. Çok kaynak istemeyen oyun oynayabilirim belki. Uzun ömürlü bir cihaz istiyorum. Note 8 Pro kullandım 4 yıl boyunca değişmek istiyorum.Xiaomi'nin yazılımı düzgün olan tek serisi mi serisidir şu an. Diğerlerinde reklam stabilite sorunları vs var eğer güzel deneyim yaşamak istiyorsan tercihin mi serisinden yana olsun.
@Afterbyte, kullanımınız ne yönde? Telefonda genel olarak 1 günde neler yaparsınız? Bu konuya sonradan geldim pek bilgim yok.
- Makaleler
- 6
Hocam oyun oynamıyorum onu oncelikle söyleyim. Önceden oynuyordum şu an bıraktım bilgisayar tarafındayım iyi bir mobil oyun çıkarsa oynarım ama. Sosyal medyada geziniyorum dışarıdayken. Çok kaynak istemeyen oyun oynayabilirim belki. Uzun ömürlü bir cihaz istiyorum. Note 8 Pro kullandım 4 yıl boyunca değişmek istiyorum.
S24 FE iyi bir tercih olur sizin için. Özellikle One UI işletim sistemide iyidir. Ama yurt dışı server kayıtlı alabilirseniz 14t de bakabilirsiniz. Sıfırı var ama bilmiyorum server kayıtlı varken pahalı geliyor bana.
- Makaleler
- 5
Eski serilerden Mi 13 vs. alınır mı?S24 FE iyi bir tercih olur sizin için. Özellikle One UI işletim sistemide iyidir. Ama yurt dışı server kayıtlı alabilirseniz 14t de bakabilirsiniz. Sıfırı var ama bilmiyorum server kayıtlı varken pahalı geliyor bana.