Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
NVIDIA sitesi disinda PPA reposunu ekleyip de kurabilirsin.
Ama suruculer cok eski olacagi icin dogru duzgun calisacaginin garantisini veremem.
Bash:
sudo add-apt-repository ppa:kelebek333/nvidia-legacy
sudo apt update
sudo apt install nvidia-340-updates nvidia-340-updates-dev xorg-modulepath-fix
- Makaleler
- 4
Çok eski ekran kartı, sorun yaşarsınız. NVIDIA'nın kendi sitesinden indirebilirsin. Dosyayı indirip terminalde çalıştıracaksın.
Linux x64 (AMD64/EM64T) Display Driver | 340.108 | Linux 64-bit | NVIDIA
chmod +x <dosyaadi> şeklinde çalıştırılabilir yapman lazım. Sonra terminalde sudo ile çalıştıracaksın. Eski sürücüler X sunucusu açıkken kurulmuyor, CTRL + ALT + F1-F6 tuşları ile virtual console'a geçip display-manager'i durdurup sürücüyü burada kurman lazım. Hata alırsan önce display manageri'i tamamen devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlatıp öyle kuracaksın. Çok güncel çekirdeklerde çalışmayabilir, backport'u var mı bilmiyorum. Ekran kartın Vulkan desteklemediğinden oyun performansı beklediğin kadar iyi olmayabilir.Linux x64 (AMD64/EM64T) Display Driver | 340.108 | Linux 64-bit | NVIDIA
Son düzenleme:
Bunun harici önerebileceğiniz bir dağıtım var mı peki? Zorin OS ve Linux Mint dışında.Çok eski ekran kartı, sorun yaşarsınız. NVIDIA'nın kendi sitesinden indirebilirsin. Dosyayı indirip terminalde çalıştıracaksın.chmod +x <dosyaadi>şeklinde çalıştırılabilir yapman lazım. Sonra terminalde sudo ile çalıştıracaksın. Eski sürücüler X sunucusu açıkken kurulmuyor, CTRL + ALT + F1-F6 tuşları ile virtual console'a geçip display-manager'i durdurup sürücüyü burada kurman lazım. Hata alırsan önce display manageri'i tamamen devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlatıp öyle kuracaksın. Çok güncel çekirdeklerde çalışmayabilir, backport'u var mı bilmiyorum. Ekran kartın Vulkan desteklemediğinden oyun performansı beklediğin kadar iyi olmayabilir.
Linux x64 (AMD64/EM64T) Display Driver | 340.108 | Linux 64-bit | NVIDIA
- Makaleler
- 24
NVIDIA sitesi disinda PPA reposunu ekleyip de kurabilirsin.
Ama suruculer cok eski olacagi icin dogru duzgun calisacaginin garantisini veremem.
Bash:
sudo add-apt-repository ppa:kelebek333/nvidia-legacy
sudo apt update
sudo apt install nvidia-340-updates nvidia-340-updates-dev xorg-modulepath-fix
- Makaleler
- 4
Benim bildiğim sadece Arch Linux depolarında güncel çekirdeklere backport var.NVIDIA sitesi disinda PPA reposunu ekleyip de kurabilirsin.
Ama suruculer cok eski olacagi icin dogru duzgun calisacaginin garantisini veremem.Bash:sudo add-apt-repository ppa:kelebek333/nvidia-legacy sudo apt update sudo apt install nvidia-340-updates nvidia-340-updates-dev xorg-modulepath-fix
- Makaleler
- 24
Evet. Aslinda biraz tinkering yaparak eski patchi Arch repolarindan uygulayabilir. Veya daha eski kernel de kullanabilir 5.15 gibi.Benim bildiğim sadece Arch Linux depolarında güncel çekirdeklere backport var.