Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BirkanMrt37

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarıma format atacağım ve daha sonrasında malum güncellemeleri alacağız. ASUS'un sitesindeki yerden manual kurulum yapmayı geçen sefer denemiştim ancak bayağı kafam karışmıştı. Sitede LAN, Chipset, Audio, VGA Drivers, ASUS AI Suite, SATA ve Armoury Crate adlı başlıklar yer alıyor. Özellikle Chipset alanı bayağı bir kafamı karıştırdı. Tümünü göster deyince bir sürü driver çıkıyor. LAN sekmesinde de iki adet driver çıkıyor. Bunları nasıl kurmalıyım? Gerçekten kafam karışık. Bunu otomatik olarak Armoury Crate programı üzerinden yapabiliyormuşuz sanırım ama orası sağlıklı çalışıyor mu bilmiyorum. Yardımcı olabilecek kişiler varsa çok mutlu olurum.

Ayrıca indirdiğim bazı rarların içinde Windows 11, Windows 10 klasörleri var. Bunların içinde de ASUS setup var, bu klasörlerin dışında da ASUS setup var. Hangisi kurmalıyım onda da emin değilim. Yani ana klasördeki setup dosyasını mı yoksa Windows 11 klasörünün içindeki setup dosyasını mı çalıştırmam gerekiyor?

1724948897181.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'u yeni güncelledim. Format attıktan sonra ilk işim Windows 11 updatelerini yapmak ve daha sonra bu sitede yer alan başlıklardaki sürücüleri kurmak olmalı değil mi? Armoury Crate programı üzerinden yapmak sakıncalı mıdır?

Armoury Crate uygulaması üzerinden güncelleme yapamıyorsun dostum, o sadece ASUS marka anakartlar ve ürünleri için yönetim programı gibi bir şey.

Tek yapman gereken sürücüler kısmında tümünü göstere falan tıklamadan hepsini indirmen ve kurman. Diğer küçük şeyleri Windows Update hallediyor, dikkat etmen gereken noktalar BIOS & ekran kartı sürücüsü o kadar.

Ekran kartı sürücüsü içinse NVIDIA kullanıyorsan GeForce Experience, AMD kullanıyorsan da AMD Software: Adrenalin Edition indireceksin.
Tümünü göstere tıklamana gerek yok dostum, onlar aynı sürücünün farklı zamanlarda çıkmış sürümleri. Direkt olarak orada gözüken şeyleri indirebilirsin, BIOS update'ini unutma.

Tümünü göstere tıklamana gerek yok dostum, onlar aynı sürücünün farklı zamanlarda çıkmış sürümleri. Direkt olarak orada gözüken şeyleri indirebilirsin, BIOS Update'ini unutma.

BIOS'u yeni güncelledim. Format attıktan sonra ilk işim Windows 11 updatelerini yapmak ve daha sonra bu sitede yer alan başlıklardaki sürücüleri kurmak olmalı değil mi? Armoury Crate programı üzerinden yapmak sakıncalı mıdır?

Armoury Crate uygulaması üzerinden güncelleme yapamıyorsun dostum, o sadece ASUS marka anakartlar ve ürünleri için yönetim programı gibi bir şey.

Tek yapman gereken sürücüler kısmında tümünü göstere falan tıklamadan hepsini indirmen ve kurman. Diğer küçük şeyleri Windows Update hallediyor, dikkat etmen gereken noktalar BIOS & ekran kartı sürücüsü o kadar.

Ekran kartı sürücüsü içinse NVIDIA kullanıyorsan GeForce Experience, AMD kullanıyorsan da AMD Software: Adrenalin Edition indireceksin.

Çözüm

Peki bu başıklardan (LAN, CHIPSET, AUDIO, VGA DRIVERS, ASUS AI SUITE, SATA veARMORY CRATE) hangilerini indirmem gerekiyor? Bir de son paragraftaki soruma cevap verirseniz çok mutlu etmiş olursunuz.

Formattan sonra BIOS kontrol edebilirsin, BIOS güncelse chipset driver kurmanı öneririm ilk olarak. ASUS'un özel programları sana kalmış. Benim bildiklerim bu kadar.