Nasıl bir profesyonellik olduğuna bağlı. O biraz kalıplaşmış görüş gibi bir şey çünkü.
Eğer edit kabiliyetin ve içeriğin iyi ise CapCut ile bile güzel şeyler başarabilirsin.
Ama dersen ki "ben baş koydum bu yola, YouTuber olmayacaksam bile birinin editörlüğünü yaparım" o zaman şu programlara hakim olman iyi olur. Sektörde en çok bunlar kullanılıyor:
- OBS'yi kesin bileceksin. Sahne ayarlama, optimize ekran kaydı ve çıktı alma, yayın ayarları cart curt.
- Edit programı olarak yeteneğin daha çok konuşur. Ama "bu adam profesyonel aga" diyerek seni öne çıkaran genelde Premiere ve After Effects ekosistemine hakim olmak. YouTube için gördüğüm en overkill ve overrated kombin ama sektör böyle.
DaVinci, CapCut da kullanılıyor bazen. CapCut biraz daha rahat.
Camtasia; taş, kağıt, makas mantığında tamamen bileğine kalmış bir program. Çıktı kalitesi de diğerlerine nazaran geride. Yıllardır kullanıyorum ve kendisini Adobe kullanıyor diye bir halt sananları cebimden çıkarırım. Tek fark, Camtasia biliyorum dediğimde iş bulamam 
- Voicemeeter özellikle yayıncıların işine yarasa da YouTube'da da yaradığı olabiliyor. Genel olarak mikrofon yönetimi odaklı bir program. Bilmen yararına.
- Audacity ses kayıt konusunda önemli. Webcam kaydı alacaksan sesi bununla kaydet. Program ile düzenleyip daha alımlı yapabilirsin.
- Ek olarak Shotcut var ancak işin düşünce kullanacağın tarz program. Açık kaynaklı, ücretsiz bir şey ancak ara yüzü, optimizasyonu falan çok gıcık. Genelde proxy videolar veya video türünü convert etmek amaçlı kullanıyorum.
Bunlar dışında ekstra profesyonel gösterecek programlar vardır ancak aklıma bunlar geldi.
Ben Audacity + Voicemeeter, Camtasia, OBS ve nadiren Shotcut kullanıyorum. Önemli olan doğru kullanmak.
Eklemeyi unutmuşum: Kapak fotoğrafı için Photoshop veya internetteki PixLR gibi araçlar işini görür. Adobe Illustrator aşırı overkill kalır, o illüstratörler için.