ornitorenk

Uzman
Bir süredir protein tozu kullanıyorum. Özellikle spordan hemen sonra 1.5 ölçek civarı alıyorum. İthal protein tozları kullanmaya özen gösteriyorum ama bunlar da kafam da soru işareti hep. Yani içerisinde cidden dedikleri kadar protein var mı? 1.5 ölçekte ortalama 30-35G civarı protein olduğu iddia ediliyor. Hadi diyelim var peynir altı suyundan elde edilen bu proteinlerin kas gelişimine etkisi sanıldığı kadar kuvvetli mi? Yoksa tüm bunların hepsi bir PR çalışması mı?

İthal olanlardan kullanıyorum ama içimde hep belki de bunlar hiçbir şeye yaramıyor hissi var. Bu zamana kadar kullanıp fayda gördüğünü düşünenler plasebo etkisinde olabilir mi?

Son düzenleme:
Geçen bizim binaya yeni komşular taşındı. Taşıma sırasında ufak tefek bir adam zayıf ince, aldı sırtına buzdolabını 2 kat çıkardı şaşırdık kaldık. Şimdi bakıyorum protein tozu kullananlara dışarıdan güzel, kaslı vay canına diyorsun ama o adamın yaptığını belki yapamaz. Sebebi de bana kalırsa protein tozunun abartı kullanılması.

Ha eğer örnek istersen benim dayım güvenlik şefi ve işi gereği kalıplı olmak zorunda. Kendisi protein tozu kullanır ama bu protein tozunun hakkını vermek için sabahları 10 yumurta yer, sürekli et ile beslenir ve o protein tozunu kasa dönüştürmek için uğraşır.

Yani spor yapıyorsan iş beslenmede bitiyor protein tozu konusunda. Ve hayır PR çalışması değil tamamen kullanımına göre değişiyor. Kas istiyorsan kas görüntü istiyorsan boş kas.

Multipower ben de kullanmıştım bir dönem sonrasında tabi bıraktık sporu fakat bir daha dönecek olsam ilk tercihim olurdu.

Ne etkisi? Tavuk yemekten farklı daha iyi bir etkisi yok ve olamaz da. Peynir altı suyu normalde işe yaramaz bir malzemeyken, bitkilere gübre dökülürken baktılar içindeki proteini saflaştırıp bolca aroma basıp kusmadan içmek mümkün, protein tozu yaptılar. Ben olsam kazein içerdim ki zaten içiyorum %90 protein içeren saflıkta Rennet kazein Milkkar marka kilosu 950'ye almıştım. Aynı firmanın %80 proteinli Whey tozunun kilosu 550 gibi bir şeydi. İthal ayağına bol vergi ve bol kar payı koyarak rahat rahat cep doldurabilmek için bilinçli olarak gereksiz öven kitle var.

Bir üstümdeki mesajdaki kardeşimiz gibi protein tozunu güç takviyesi, hormon takviyesi, performans artıcı ya da tam aksine sadece hacim artışı yapıp bunlara gram etki etmeyici sihirli malzeme sananlar var cep doldurma çabasındaki sahtekarlar yüzünden. Adam kendi ilaç basıyor hormon basıyor, yasa dışı olduğu için söylemiyor; sorana diyor ki fıstık ezmesi sayesinde protein tozu sayesinde.

"Hmm sen tavukla mı yaptın bu kasları, vay arkadaş sen de mi tavuk kullandın?" gibi söylevler ne kadar saçmaysa "protein tozu mu kullandın" demek o kadar saçmadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Protein tozlarının amacı alamadığın günlük eksik proteni tamamlamaktır. Protein tozları hızlı hazırlanışından dolayı da tercih ediliyor. Düzgün bir protein tozu kullanırsanız illaki bir faydası olur ama en önemlisi günlük protein ihtiyacınız. Siz günlük protein ihtiyacınızı zaten karşılıyorsanız fazlasını almanız bir işe yaramaz, protenin fazlası yağa dönüşür zaten bilginiz olsun.

Geçen bizim binaya yeni komşular taşındı. Taşıma sırasında ufak tefek bir adam zayıf ince, aldı sırtına buzdolabını 2 kat çıkardı şaşırdık kaldık. Şimdi bakıyorum protein tozu kullananlara dışarıdan güzel, kaslı vay canına diyorsun ama o adamın yaptığını belki yapamaz. Sebebi de bana kalırsa protein tozunun abartı kullanılması.

Ha eğer örnek istersen benim dayım güvenlik şefi ve işi gereği kalıplı olmak zorunda. Kendisi protein tozu kullanır ama bu protein tozunun hakkını vermek için sabahları 10 yumurta yer, sürekli et ile beslenir ve o protein tozunu kasa dönüştürmek için uğraşır.

Yani spor yapıyorsan iş beslenmede bitiyor protein tozu konusunda. Ve hayır PR çalışması değil tamamen kullanımına göre değişiyor. Kas istiyorsan kas görüntü istiyorsan boş kas.

Multipower ben de kullanmıştım bir dönem sonrasında tabii bıraktık sporu fakat bir daha dönecek olsam ilk tercihim olurdu.

Hocam şimdi protein tozunun hakkını vermek için niye 10 tane yumurta yiyelim orasını anlamadım. Ben o kadar yumurta yememek için protein tozu kullanıyorum zaten :rofl:

Hocam şimdi protein tozunun hakkını vermek için niye 10 tane yumurta yiyelim orasını anlamadım. Ben o kadar yumurta yememek için protein tozu kullanıyorum zaten :rofl:
O zaman @Big Boss arkadaşımızın yorumuna gelmiş oluyoruz ikimiz de. Havadan kas istemekle olmuyor yani. Benim savunduğum düşünce protein tozunu alıyorsan onu desteklemen gerekir. Ama sen besin konusunda da bırakmışsan sadece protein tozu dersen @Big Boss haklıdır bu konuda.

Ne etkisi? Tavuk yemekten farklı daha iyi bir etkisi yok ve olamaz da. Peynir altı suyu normalde işe yaramaz bir malzemeyken, bitkilere gübre dökülürken baktılar içindeki proteini saflaştırıp bolca aroma basıp kusmadan içmek mümkün, protein tozu yaptılar. Ben olsam kazein içerdim ki zaten içiyorum %90 protein içeren saflıkta rennet kazein Milkkar marka kilosu 950'ye almıştım. Aynı firmanın %80 proteinli whey tozunun kilosu 550 gibi bir şeydi. İthal ayağına bol vergi ve bol kar payı koyarak rahat rahat cep doldurabilmek için bilinçli olarak gereksiz öven kitle var.

Bir üstümdeki mesajdaki kardeşimiz gibi protein tozunu güç takviyesi, hormon takviyesi, performans Artics'ı ya da tam aksine sadece hacim artışı yapıp bunlara gram etki etmeyici sihirli malzeme sananlar var cep doldurma çabasındaki sahtekarlar yüzünden. Adam kendi ilaç basıyor hormon basıyor, yasa dışı olduğu için söylemiyor; sorana diyor ki fıstık ezmesi sayesinde protein tozu sayesinde.

Hmm sen tavukla mı yaptın bu kasları, vay a- sen de mi tavuk kullandın? Gibi söylevler ne kadar saçmaysa protein tozu mu kullandın demek o kadar saçmadır.

Hocam şimdi spordan hemen sonra içilen 1.5 ölçek protein tozunun etkisi var mı yok mu onu söyle sen bana daha açıklayıcı olur. Kaslara hasarı verip kana daha hızlı karışan Whey protein almak mantıklı mı değil mi? Kazein Whey gibi hızlı kana karışmıyor diye biliyorum yalan olmasın.

Kendisi protein tozu kullanır ama bu protein tozunun hakkını vermek için sabahları 10 yumurta yer, sürekli et ile beslenir ve o protein tozunu kasa dönüştürmek için uğraşır.

Bu dediğin şey aslında alınan hormonlar, mesela trembolon. Aşırı hormon alıp hareketleri baştan savma yaparak da kas büyütmek mümkün ama bu hormon almak yasal da değil ucuz da değil. Merdiven altı alanlar, hemşire tanıdığı endokrinolojici dayısı olanlar açığa çıkmamak için protein tozu kullandığını söyleye söyleye böyle bir algı yarattı. Bazı hayvan gibi şahısların kutu kutu pizza yiyip göbeksiz olduğunu kas yığını olduğunu görürsün, onlar da yağ yakıcı hormon basarlar. Normal adam yese yağ bağlar, onlar da hormonu kesip yese onlar da yağ bağlar.

O zaman @Big Boss arkadaşımızın yorumuna gelmiş oluyoruz ikimiz de. Havadan kas istemekle olmuyor yani. Benim savunduğum düşünce protein tozunu alıyorsan onu desteklemen gerekir. Ama sen besin konusunda da bırakmışsan sadece protein tozu dersen @Big Boss haklıdır bu konuda.

Hocam yumurta ve tavuk yiyorum zaten de yani bunları abartmamak için de protein tozu kullanıyorum. Günde 3 öğün de tavuk ya da yumurta yiyecek halimiz yok. İlla bir öğünü pratik yapmak lazım. Sadece protein tozu ile kim beslenir zaten. Atıyorum günde 130 g protein alıyorsam bunun 50 G'ını protein tozundan almayı düşünüyorum. Yoksa sabah akşam yemek hazırlamakla uğraşamam.

Hocam şimdi spordan hemen sonra içilen 1.5 ölçek protein tozunun etkisi var mı yok mu onu söyle sen bana daha açıklayıcı olur. Kaslara hasarı verip kana daha hızlı karışan whey protein almak mantıklı mı değil mi? Kazein whey gibi hızlı kana karışmıyor diye biliyorum yalan olmasın.

Açken yediğin neredeyse her şey kana hızlı karışır. Yanında su içtiğin zaman daha da hızlı karışır. Spordan sonra aç karnına tavuk pilav yiyip yanına su içsen o da hızlı karışacak. Hızlı karışmanın da sandığın (varsayıyorum, genele hitap eden yazı olsun diye) kadar bir etkisi yok. Yani Whey dikmek yerine tavuk pilav yemek aynı işi görür. Uyumadan önce yavaş yavaş sindirilsin sabaha daha iyileşmiş uyanayım dersen ama bu işi ancak kazein ve ekleme şansın varsa glutamin yapar. Tavukla yeri dolan, tadı da bence iğrenç olan bir toz içmektense uyumadan önce tadı süt gibi olan ve yeri dolmayan kazeini içmek çok daha mantıklı.