Bir süredir protein tozu kullanıyorum. Özellikle spordan hemen sonra 1.5 ölçek civarı alıyorum. İthal protein tozları kullanmaya özen gösteriyorum ama bunlar da kafam da soru işareti hep. Yani içerisinde cidden dedikleri kadar protein var mı? 1.5 ölçekte ortalama 30-35G civarı protein olduğu iddia ediliyor. Hadi diyelim var peynir altı suyundan elde edilen bu proteinlerin kas gelişimine etkisi sanıldığı kadar kuvvetli mi? Yoksa tüm bunların hepsi bir PR çalışması mı?

İthal olanlardan kullanıyorum ama içimde hep belki de bunlar hiçbir şeye yaramıyor hissi var. Bu zamana kadar kullanıp fayda gördüğünü düşünenler plasebo etkisinde olabilir mi?

Proteinin sadece tozlaştırılmış hali. Tavuk tüketsen veya süt ve süt ürünleri tüketsen aynı şey.

Hocam yumurta ve tavuk yiyorum zaten de yani bunları abartmamak için de protein tozu kullanıyorum. Günde 3 öğün de tavuk ya da yumurta yiyecek halimiz yok. İlla bir öğünü pratik yapmak lazım. Sadece protein tozu ile kim beslenir zaten. Atıyorum günde 130 g protein alıyorsam bunun 50 G'ını protein tozundan almayı düşünüyorum. Yoksa sabah akşam yemek hazırlamakla uğraşamam.

Protein alımı zaten günde hadi özel dönemdesindir 150 gram olsun, 3 öğün tavuğa gerek yok. 150*4 yaparsak çiğ 600 gram tavuk fazlasıyla yetiyor ve pişince gramaj düşüyor, tek öğünde yenebilir. Göğüs olursa 500 gram da yetecektir. Normal bir vücut geliştirme hobili insan için günde 100 gram da yeter, 400 gram çiğ tavuk ediyor.

Açken yediğin neredeyse her şey kana hızlı karışır. Yanında su içtiğin zaman daha da hızlı karışır. Spordan sonra aç karnına tavuk pilav yiyip yanına su içsen o da hızlı karışacak. Hızlı karışmanın da sandığın (varsayıyorum, genele hitap eden yazı olsun diye) kadar bir etkisi yok. Yani Whey dikmek yerine tavuk pilav yemek aynı işi görür. Uyumadan önce yavaş yavaş sindirilsin sabaha daha iyileşmiş uyanayım dersen ama bu işi ancak kazein ve ekleme şansın varsa glutamin yapar. Tavukla yeri dolan, tadı da bence iğrenç olan bir toz içmektense uyumadan önce tadı süt gibi olan ve yeri dolmayan kazeini içmek çok daha mantıklı.

Hocam biraz anti Whey'ci birisin galiba o yüzden ben derdimi çok anlatamadım gibi. Şimdi spordan hemen sonra o yorgunlukla kim tavuk pilav hazırlamakla uğraşsın yani ben uğraşamam. Tavuktan alacağım 40G proteini Whey proteininden alsam aynı işlevi görür mü? Ayrıca 3 farklı marka Whey protein tozu kullandım hiçbirinin de tadı kötü değildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biraz anti wheyci birisin galiba

İlgisi yok, kimya mühendisliği alanındayım. Satabildiğimiz hiçbir şeye anti değilim xD

Sen burada bilgi almaya hevesli gibisin diye kazeinin daha mantıklı olduğunu söylüyorum sadece.

Tavuktan alacağım 40G proteini whey proteininden alsam aynı işlevi görür mü?

İşleve bakıyorsan BCAA da içebilirsin tek amaç kaslar aç kalmasın ise. Evet görür ama mantıklı mı, bence değil.

Ayrıca 3 farklı marka whey protein tozu kullandım hiçbirinin de tadı kötü değildi.

Çok pahalı olanlarınki fena değil ama saf Whey denersen tadı içilecek gibi değil. Normalde suyla da düzgün karışmıyor, içindeki aroma ve lesitin (karışsın diye) miktarı bayağı bol.

Şimdi spordan hemen sonra o yorgunlukla kim tavuk pilav hazırlamakla uğraşsın yani ben uğraşamam.

Meal prep denen mutfak dalı burada devreye giriyor, hazırda dolapta ısıtıp yemelik tavuk pilav bulunması bayağı kolaylık sağlıyor.

-

İlgisi yok, kimya mühendisliği alanındayım. Satabildiğimiz hiçbir şeye anti değilim xD

Sen burada bilgi almaya hevesli gibisin diye kazeinin daha mantıklı olduğunu söylüyorum sadece.

İşleve bakıyorsan BCAA da içebilirsin tek amaç kaslar aç kalmasın ise. Evet görür ama mantıklı mı, bence değil.

Çok pahalı olanlarınki fena değil ama saf whey denersen tadı içilecek gibi değil. Normalde suyla da düzgün karışmıyor, içindeki aroma ve lesitin (karışsın diye) miktarı bayağı bol.

Meal prep denen mutfak dalı burada devreye giriyor, hazırda dolapta ısıtıp yemelik tavuk pilav bulunması bayağı kolaylık sağlıyor.

Öncelikle pişirilen tavuğu asla bekletmem. O bozulma riskini göze alamam. Tavuk bir de yani o yüzden onu kafadan sildim içim rahat etmez asla benim. Whey protein tozu neden mantıklı değil hocam aynı işlevi görüyorsa onu anlamadım. İçerdiği kimyasallar falan yüzünden mi? O mantıkla bakıyorsak marketten aldığımız tavukların sağlıklı olduğunu mu düşünüyorsunuz ki siz daha iyi biliyorsunuzdur o tavukların nasıl yetiştirildiğini anlatmama gerek yok.

Ha Kazein içmişim ha Whey aradaki fark içerdiği kimyasallar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle pişirilen tavuğu asla bekletmem. O bozulma riskini göze alamam. Tavuk bir de yani o yüzden onu kafadan sildim içim rahat etmez asla benim. Whey protein tozu neden mantıklı değil hocam aynı işlevi görüyorsa onu anlamadım. İçerdiği kimyasallar falan yüzünden mi? O mantıkla bakıyorsak marketten aldığımız tavukların sağlıklı olduğunu mu düşünüyorsunuz ki siz daha iyi biliyorsunuzdur o tavukların nasıl yetiştirildiğini anlatmama gerek yok.

Ha kazein içmişim ha whey aradaki fark içerdiği kimyasallar mı?

Fark sindirilme hızı olduğundan Whey yerine geçebilecek tonla gıda var ama kazein yerine koyabileceğin bir şey yok. Uyumadan önce kazein içmek çok daha mantıklı spordan sonra Whey içmeye göre, ikisini birden yapabiliyorsan o da iyi ama maliyeti yüksek olur.

Beklemiş tavuk konusunda da buzdolabında kapaklı şekilde durduğu ve pişirilirken salmonella etkisiz hale getirme sınırına kadar pişirilirse bir sıkıntı yok. Hatta pilavdan zehirlenme ihtimalin daha yüksek çünkü şeker ve su bol, bakterinin sevdiği şeyler. Kendin yerken zorlandığın tip haşlanmış göğüs etinde bakteri de zorlanıyor emin ol ki, hele de tuzluysa ve baharat/sos olarak sitrik asit koyduysan.

Mikrodalgada ısıtmak da bakteri kırmak için güzel yöntemdir, risk alamam demelik bir durum yok yani.

Whey konusunda ise kendim kullanmıyorum uzun zamandır çünkü fiyatlar dehşet arttı, logaritmik artışa geçti artık normal zam gelmiyor katlanıyor. Maliyeti bu kadar düşük, içmezseniz çiçeklere dökeceğiz ayarında bir maddenin bu kadar pahalı olması içler acısı.

Bu zamana kadar kullanıp fayda gördüğünü düşünenler plasebo etkisinde olabilir mi?
Hayır değil, diyetteyken protein yetersizliğinden ötürü kullanıp bir miktar kas yapıp önemli ölçüde yağ oranımı azalttım, eğer kullanmasaydım kas erimesinden kaslarımı da eritebilirdim.

Fark sindirilme hızı olduğundan Whey yerine geçebilecek tonla gıda var ama kazein yerine koyabileceğin bir şey yok. Uyumadan önce kazein içmek çok daha mantıklı spordan sonra Whey içmeye göre, ikisini birden yapabiliyorsan o da iyi ama maliyeti yüksek olur.

Beklemiş tavuk konusunda da buzdolabında kapaklı şekilde durduğu ve pişirilirken salmonella etkisiz hale getirme sınırına kadar pişirilirse bir sıkıntı yok. Hatta pilavdan zehirlenme ihtimalin daha yüksek çünkü şeker ve su bol, bakterinin sevdiği şeyler. Kendin yerken zorlandığın tip haşlanmış göğüs etinde bakteri de zorlanıyor emin ol ki, hele de tuzluysa ve baharat/sos olarak sitrik asit koyduysan.

Mikrodalgada ısıtmak da bakteri kırmak için güzel yöntemdir, risk alamam demelik bir durum yok yani.

Whey konusunda ise kendim kullanmıyorum uzun zamandır çünkü fiyatlar dehşet arttı, logaritmik artışa geçti artık normal zam gelmiyor katlanıyor. Maliyeti bu kadar düşük, içmezseniz çiçeklere dökeceğiz ayarında bir maddenin bu kadar pahalı olması içler acısı.

Marketlerde satılan proteinli sütlerin içinde kazein var galiba onu öneriyor musun? Arada alsak gece yatmadan önce içsek faydası olur mu?

Marketlerde satılan proteinli sütlerin içinde kazein var galiba onu öneriyor musun? Arada alsak gece yatmadan önce içsek faydası olur mu?

3 ay önce 36'lı kolisini almıştım tanesi 32 liraya gelmişti. Faydası olur, tadı da açık ara iyi wheyden. Suyla çalkalamak da gerekmiyor direkt içiyorsun.

Geçen bizim binaya yeni komşular taşındı. Taşıma sırasında ufak tefek bir adam zayıf ince, aldı sırtına buzdolabını 2 kat çıkardı şaşırdık kaldık. Şimdi bakıyorum protein tozu kullananlara dışarıdan güzel, kaslı vay canına diyorsun ama o adamın yaptığını belki yapamaz. Sebebi de bana kalırsa protein tozunun abartı kullanılması.

Ha eğer örnek istersen benim dayım güvenlik şefi ve işi gereği kalıplı olmak zorunda. Kendisi protein tozu kullanır ama bu protein tozunun hakkını vermek için sabahları 10 yumurta yer, sürekli et ile beslenir ve o protein tozunu kasa dönüştürmek için uğraşır.

Yani spor yapıyorsan iş beslenmede bitiyor protein tozu konusunda. Ve hayır PR çalışması değil tamamen kullanımına göre değişiyor. Kas istiyorsan kas görüntü istiyorsan boş kas.

Multipower ben de kullanmıştım bir dönem sonrasında tabi bıraktık sporu fakat bir daha dönecek olsam ilk tercihim olurdu.
Ömrümde arkası bu kadar dolu olmayan ve saçma bilgi içeren bir metin görmedim.

Protein tozu kasa falan dönüşmüyor, yediğin et de kasa dönüşmüyor.

Protein tozunun hakkı falan yok, et neyse o da kendi başına bir besin. Makronu tamamlamak için alırsın bu kadar basit.

Protein tozunun abartı kullanılması ne ya 😀😀

Bilmediğiniz konularda lütfen emin konuşup milletin aklını çelmeyin.

Besin bu, farmokolojik ürünlerle bir tutmayın.