Yoğun bakım hocanızın uzmanlığı beslenme değilse Protein tozu hakkındaki fikirlerinin temeli 12. sınıf bir Biyoloji öğrencisinden çok çok farklı değil. Araştırma yapılmadığı sürece yani tıp okulu okuyup okumamak bu konu hakkında geçerli bir fikrinizin olabileceği anlamına malesef ki gelmiyor.

Protein tozu, peyir altı suyu konsantresi. Temeli bu. Eğer bu maddeye bi intoleransınız yoksa ve alerjiniz yoksa herhangi bir madde. Fazlası elbet zararlıdır.

Ekstra katkı maddesi konusunda haklısınız fakat önerinizin protein tozu tüketmemektense paketli gıda tüketmemek olması lazım yani. Peyniraltı suyu tozunun zararlı olduğunu araştıran bir ataştırmayla gelseniz eyvallah.
Yoğun bakım doktorları zaten beslenme üzerine de uzman. Yoğun bakımdaki hastalar akciğer yetmezliği varsa farklı, karaciğer yetmezliği varsa çok farklı... beslenme alması lazım. Ayrıca sadece tıp fakültesi değil adamlar 6 yıl tıp 4 yıl dahiliye 3 yıl yasal uzmanlığı eğitiminden geçiyor.
Yanı sıra alın size peynir altı suyunun zararlı olduğunu gösteren randomize kontrollü çalışma makalesi. Daha da inanmayacak olursanız artık bu firmalardan para aldığınızı düşüneceğim.

Yoğun bakım doktorları zaten beslenme üzerine de uzman. Yoğun bakımdaki hastalar akciğer yetmezliği varsa farklı, karaciğer yetmezliği varsa çok farklı... beslenme alması lazım. Ayrıca sadece tıp fakültesi değil adamlar 6 yıl tıp 4 yıl dahiliye 3 yıl yasal uzmanlığı eğitiminden geçiyor.
Yanı sıra alın size peynir altı suyunun zararlı olduğunu gösteren randomize kontrollü çalışma makalesi. Daha da inanmayacak olursanız artık bu firmalardan para aldığınızı düşüneceğim.

:facepalm:
1772537183697.webp

@mete01, Makalenin içeriğine bak paylaşırken sana zahmet.

Makaleye erişim sağladın mı? Satın almadan. Tek grafiğe bakarak yorum yapıyorsanız... özet bölümünde biraz sonrasına bakarsan kronik(uzun süreli) ve çok kullanımı diyor. Makaleyi de üniversite internetinden açabilirsin. 😐😐

:facepalm:Eki Görüntüle 230475

🤣🤣🤣. Sen de yorum yapmadan bak istersen. Yoksa 2 güne akut böbrek yetmezliği ile geçersin hastaneye.

:facepalm:Eki Görüntüle 230475

Bak burayı okuyacaksın. Kronik ve aşırı replasman diyor. Günlük kişinin alması gereken protein 0.8gr/kg. 60 kilo bir birey için 48 gram.
1 ölçek protein tozu içerisinde markadan markaya değişir ama 30gr protein var. Eğer gün içerisinde hiç et, süt, yumurta, peynir yemezse sadece 1,5 ölçek maksimum sınıra ulaştırıyor. Harici alacak olursa vücutta BUN( protein yıkım ürünü git bak.) artıyor böbreklere zarar vermeye başlıyor.
İçindeki dandik koruyucu maddelerin kanserojenliği, Harici koyulan toksik maddeleri saymazsak bile zararlı bir ürün.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260303_143539_Chrome.webp
    Screenshot_20260303_143539_Chrome.webp
    555,8 KB · Görüntüleme: 27
@mete01, Merak ediyorum neyi fazla tüketip zarar görmemeyi bekliyorsun.
Protein tozunu geç, fazla protein tüketmek direkt böbrekler açısından çok sakat bir hamle yani senin argümanın luzümsüz bomboş bir şey. Bilim dünyası protein tozunun zararsız olduğunu kabul ediyor, hatta protein tozunun zararlı olup olmadığına dair çok fazla araştırma bulamazsın çünkü altı üstü peyniraltı suyu..

@mete01, merak ediyorum neyi fazla tüketip zarar görmemeyi bekliyorsun.
Protein tozunu geç, fazla protein tüketmek direkt böbrekler açısından çok sakat bir hamle yani senin argümanın luzümsüz bomboş bir şey. Bilim dünyası protein tozunun zararsız olduğunu kabul ediyor, hatta protein tozunun zararlı olup olmadığına dair çok fazla araştırma bulamazsın çünkü altı üstü peyniraltı suyu.

Hala diyorsun ki kabul ediyor zararsız olduğunu. Hala. Makale attım zararlı olduğuna dair. Hala havadan bana diyorsun ki zararsız olduğunu kabul ediyor. Kim ediyor? Japon bilim adamları mı İsveç'li olanlar mı?

Bak burayı okuyacaksın. Kronik ve aşırı replasman diyor. Günlük kişinin alması gereken protein 0.8gr/kg. 60 kilo bir birey için 48 gram.
1 ölçek protein tozu içerisinde markadan markaya değişir ama 30gr protein var. Eğer gün içerisinde hiç et, süt, yumurta, peynir yemezse sadece 1,5 ölçek maksimum sınıra ulaştırıyor. Harici alacak olursa vücutta BUN( protein yıkım ürünü git bak.) artıyor böbreklere zarar vermeye başlıyor.
İçindeki dandik koruyucu maddelerin kanserojenliği, Harici koyulan toksik maddeleri saymazsak bile zararlı bir ürün.
Sen olayı fazla proteinin zararlı olduğuna getirdin.

Tavsiye edilen tüketim ile maksimum sınırı niye bir tutuyorsun?

Oku bakalım spor yapan birinin tüketmesi gereken protein ne kadarmış.
Maksimum protien alımıyla alakalı:
1772538602700.webp

Kendi kafandan argüman çıkardın maksimum sınır 60 gram diye.. Komik.

Hala diyorsun ki kabul ediyor zararsız olduğunu. Hala. Makale attım zararlı olduğuna dair. Hala havadan bana diyorsun ki zararsız olduğunu kabul ediyor. Kim ediyor? Japon bilim adamları mı İsveç'li olanlar mı?
Hacı senin attığın araştırma fazla protein tozununu sürekli kullanmanın zararlı olduğunu kanıtlıyor.

Protein tozu zararlı dedin.

Fazla protein tozu zararlıdır makalesi attın.

Kendi kendine tavsiye edilen günlük protein alımını maksimum sınır olarak belirledin. (Ki attığım makale yanlış olduğunu kanıtlıyor...) (Attığın makalede buna dair hiçbir şey yok) Bu kısmı tamamen kendin uydurdun..

Şimdi de protein tozunun tekrar zararlı olduğunu varsayıyorsun.

Hocan da sen de bu konu hakkında zerre fikir sahibi değilsiniz. Hadi kolay gelsin.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 230480
Kendi kafandan argüman çıkardın maksimum sınır 60 gram diye.. Komik.

Hacı senin attığın araştırma fazla protein tozununu sürekli kullanmanın zararlı olduğunu kanıtlıyor.

Kendi kendine tavsiye edilen günlük protein alımını maksimum sınır olarak belirledin. (Ki attığım makale yanlış olduğunu kanıtlıyor...) (Attığın makalede buna dair hiçbir şey yok) Bu kısmı tamamen kendin uydurdun..

Hocan da sen de bu konu hakkında zerre fikir sahibi değilsiniz. Hadi kolay gelsin.
Özetle size katılıyorum hocam. Sürekli dönüp dolaşıp aynı şeyleri tartışır hale geldik.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 230480
Kendi kafandan argüman çıkardın maksimum sınır 60 gram diye. Komik.

Kendi kendine tavsiye edilen günlük protein alımını maksimum sınır olarak belirledin. (ki attığım makale yanlış olduğunu kanıtlıyor...) (attığın makalede buna dair hiçbir şey yok) bu kısmı tamamen kendin uydurdun.

2 dakikalık araştırmayla tıp bitirmiş birinden daha iyi bildiğini söylemek kadar acınası ve dalga geçilesi bir şey yok. Hocan da bilmiyor sen de ha. 😂😂😂😂. Bak bakalım 2007 araştırmasına.
Ayrıca başlığı bile protein ve nutrisyon.
Whey protein bile araştırılmamış gelmiş bana laf anlatmaya kalkışıyorsun klavye bilgini seni😂😂😂.

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın arkadaşlar. Eğer ki protein tozu dediğimiz şey İngiltere ve Amerika'daki gibi güzel sistemlerden onaylanarak geçerse ve düzgün kullanılırsa tabii ki mantıklı. Türkiyede'kiler içinse aşırı mantıksız. Ne var içinde bilmiyoruz. Sahte mi gerçek mi bilmiyoruz. Bu yüzden alınmaması gerektiğini savunmaya devam edeceğim. Almayın aldırmayın.