Ben buna katılmıyorum. Bir protein tozu paketinin içinde aşağı yukarı 70-80 ölçek bulunuyor. 70-80 öğün tavuk ye bakalım kaç paraya geliyor?

En popüler protein tozlarından birini örnek alalım.
75 servis ve servisinde yaklaşık 24 gram protein var. Total 1800gr civarında protein ediyor. Yaklaşık fiyatı 3000tl

Şimdi tavuk göğsünü ele alalım. Kasaplarda 180 civarı marketlerde 220 bizde ortalama olarak 200TL diyelim. 3000TL'ye 15kg tavuk göğsü alabilirsin. Bunun 3Kg'sini yağ tuz ve ocak masrafı olarak sayarsak elimizde 12kg tavuk göğsü kalıyor. 100gr pişmemiş tavuk göğsünde 23,5gr protein var. 12Kg'de yaklaşık olarak 2820gr protein var. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tavuk alınca hem öğününü tamamlamış olursun hem karnın doyar ama protein tozu içersen max 2 ölçek içeceksin eve gidince tekrar yemek yiyeceksin.Tavuk al her türlü daha iyi.

En popüler protein tozlarından birini örnek alalım.
75 servis ve servisinde yaklaşık 24 gram protein var. Total 1800gr civarında protein ediyor. Yaklaşık fiyatı 3000tl

Şimdi tavuk göğsünü ele alalım. Kasaplarda 180 civarı marketlerde 220 bizde ortalama olarak 200TL diyelim. 3000TL'ye 15kg tavuk göğsü alabilirsin. Bunun 3Kg'sini yağ tuz ve ocak masrafı olarak sayarsak elimizde 12kg tavuk göğsü kalıyor. 100gr pişmemiş tavuk göğsünde 23,5gr protein var. 12Kg'de yaklaşık olarak 2820gr protein var. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Peki yediğin zaman sadece tavuk yiyip geçiyor musun? Protein tozlarının içinde çeşitli vitaminler de var. Ayrıca sindirim ve emilim konusu var. Protein tozunu suyla içersin ve çok hızlı kana karışır, kasların protein ihtiyacını anında giderir. Hayvansal proteinin emilim süresi hızlıdır. O yüzden toz çok da mantıksız değil. Ayrıca toz kendi başına bir öğün değildir. Öğün takviyesidir. Normal beslenmene devam edeceksin tabii ki.

Ek protein istiyorsan öğünün üstüne 100 gram daha tavuk yemek değil de 200 ml sıvı içmek daha kolaydır. Takviye edicidir.

Peki yediğin zaman sadece tavuk yiyip geçiyor musun? Protein tozlarının içinde çeşitli vitaminler de var. Ayrıca sindirim ve emilim konusu var. Protein tozunu suyla içersin ve çok hızlı kana karışır, kasların protein ihtiyacını anında giderir. Hayvansal proteinin emilim süresi hızlıdır. O yüzden toz çok da mantıksız değil. Ayrıca toz kendi başına bir öğün değildir. Öğün takviyesidir. Normal beslenmene devam edeceksin tabii ki.

Ek protein istiyorsan öğünün üstüne 100 gram daha tavuk yemek değil de 200 ml sıvı içmek daha kolaydır. Takviye edicidir.
Maddi durumunun iyi olmadığını söylemiş arkadaş tavuk göğsünü göre neredeyse 3X fiyata sahip bir ürünü almak mantıklı değil.

An
Maddi durumunun iyi olmadığını söylemiş arkadaş tavuk göğsünü göre neredeyse 3X fiyata sahip bir ürünü almak mantıklı değil.
Anlıyorum. Tabii ki başka parametreleri de hesaba katmak lazım her zaman. Ve doğal beslenme elbette her zaman önerilendir. Herkese sağlıklı günler. ☺️

Proteinocean falan kullanmiyorum ben sahsen pek de onermiyorum, ısınamıyorum hicbir urunune pre-workoutlari disinda nedense. Bigjoy, Hardline, HIQ gibi bilindik markalardan alip kullanabilirsin gönül rahatligiyla. Kreatin olsa kreatinlerin hepsi kreatin pek fark etmez derdim ama bu protein tozu isinde biraz seker katma meselesi falan var, kalite meselesi var o yuzden kalitesiyle bilindik markalardan sasmanı pek istemem.

Antrenman sonrasında alınan whey ile tavuğu karşılaştırmak çok anlamsız arkadaşlar. Vücudunuz, kas hasarından sonra mümkün olan en erken biçimde proteine ihtiyaç duyar. Yediğiniz tavuğu saatler boyunca sindirmekle vakit kaybederseniz yaptığınız antrenmandan tam anlamıyla verim alamazsınız. Bu yüzden tükettikten sonra en fazla 30 dakika içinde kanınıza karışacak protein kaynağı olan izole whey protein tozlarını kullanmanız gerek.

Bunun da ilerisinde yaklaşık 15 dakikada kana karışan hidrolize edilmiş whey protein tozları var ama onları bir tık fantezi ürünü olarak görüyorum.