Unlishimaide 27

Başarılı
Yer
Başkent
20 yaşına kadar protein bakımından zayıf kaldığımı, yediklerimin şeker ve karbonhidrat üzerine olduğunu bilmek beni stres yapmaya başladı. Yurt başvurusu yaptım, olur da gidersem protein tozuna başlamayı su veya süt ile kullanmayı düşünüyorum. Maddi olarak da beni rahatlatacağını düşünüyorum, imkanlar dahilinde.

Protein tozu zararlı mı?
Protein tozu önerisi yapar mısınız?
Bazı videolarda protein tozlarının vadettiği gramı vermediğini gördüm. İçeriği ile uyumlu bir protein tozu önerir misiniz?

Sen çok yanlış gelmişsin protein tozu öyle bir şey değil. Etten protein alıyorsun fakat senin vücudunu besleyen tek başına protein değil. Sen gidip dümdüz protein tozu kullanırsan sağlıklı ve temiz beslenen biri ile aynı gözükmeyeceksin. Şekeri kesmen gerekiyor başta en zararlı şey.

Protein tozu peynir altı suyundan üretilen bir şey, hiçbir zararı olmaz.

20 yaşına kadar protein bakımından zayıf kaldığımı, yediklerimin şeker ve karbonhidrat üzerine olduğunu bilmek beni stres yapmaya başladı. Yurt başvurusu yaptım, olur da gidersem protein tozuna başlamayı su veya süt ile kullanmayı düşünüyorum. Maddi olarak da beni rahatlatacağını düşünüyorum, imkanlar dahilinde.

Protein tozu zararlı mı?
Bazı videolarda protein tozlarının vadettiği gramı vermediğini gördüm. İçeriği ile uyumlu bir protein tozu önerir misiniz?

Protein tozu günlük protein takviyesidir, günlük alacağın protein miktarını arttırır ama spor yapmadan ve dengeli programlı beslenmeden bir faydasını göremezsin. Bence fiyatına göre gereksiz onun yerine gidin marketten tavuk alıp pişirin daha çok protein alırsınız.

Sorunuza gelecek olursak zararlı değildir ama sonuçta aroma verici bulunduğu için aşırı tüketiminde bazı sorunlara yol açabileceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hayır zararlı değil, bildiğimiz peyniraltı suyu tozunun aromalı hali. Yoğurdun sarı suyu var ya, işte onu kurutup yenilebilir aroma verip paketliyorlar.

Bütçenize bağlı ama Trendyol'da satılan saçma sapan ve Str*ngest, H*gh Nutrition gibi merdiven altı markaları kullanmayın. Bigjoy iyidir.

Ek olarak protein tozu ana protein kaynağı değildir, adı üstünde supplement yani destekleyici gıdadır. Ana protein kaynaklarınız et, süt, yoğurt, tavuk, aminoasit zincirini gözettiğiniz sürece bakliyatlar olmalıdır.

Tüketeceğin gıdayı desteklemek için peynir altı suyundan veya başka ülkelerde kurtçuklardan üretilen bir çeşit besin takviyesi, fenomen Türk doktorları izliyorsan her şey zararlı çıkar.
Yumurta ve tavuk göğsü hatta piliç varken protein tozuna para bayılmak mantıklı değil.
Bilindik markalara yönel, Hardline-Supplementler, Bigjoy vs.
Birkaç sene önce piyasada satılan protein tozlarının içeriği incelenmişti, çoğunun ambalaj üzerindeki değerlere ulaşamadığı ortaya çıktı.

Ek olarak protein tozu ana protein kaynağı değildir, adı üstünde supplement yani destekleyici gıdadır. Ana protein kaynaklarınız et, süt, yoğurt, tavuk, aminoasit zincirini gözettiğiniz sürece bakliyatlar olmalıdır.
Sağlıklı beslenmek takviye edici gıdalarla sağlanmaz, yağ-protein-lif-karbonhidrat-probiyatik-fermente yiyecekler bulunduran dengeli bir beslenme beyin, bağırsak ve vücut için sağlıklıdır.

Sen çok yanlış gelmişsin protein tozu öyle bir şey değil. Etten protein alıyorsun fakat senin vücudunu besleyen tek başına protein değil. Sen gidip dümdüz protein tozu kullanırsan sağlıklı ve temiz beslenen biri ile aynı gözükmeyeceksin. Şekeri kesmen gerekiyor başta en zararlı şey.

Protein tozu peynir altı suyundan üretilen bir şey, hiçbir zararı olmaz.
Benim günlük protein ihtiyacımı karşılamama yaramayacak mı yani? Şekeri azaltalı çok oluyor, mecburi kola ve emsallerini içiyorum.

Gidin marketten tavuk alıp pişirin daha çok protein alırsınız.

O imkanı nerede bulayım hocam yurtta?

Ben de zaten sadece protein tozu içip durmayı düşünmüyorum ama KYK yemekleri ortada, az çok ne kadar protein alırız oradan, o ayrı.

KYK yurtlarını tam bilmiyorum ama ocak vardır illaki.
Yok, kendin götürebilirsin ama yasak. Gördükleri gibi alıyorlarmış.

Tüketeceğin gıdayı desteklemek için peynir altı suyundan veya başka ülkelerde kurtçuklardan üretilen bir çeşit besin takviyesi, fenomen Türk doktorları izliyorsan her şey zararlı çıkar.
Yumurta ve tavuk göğsü hatta piliç varken protein tozuna para bayılmak mantıklı değil.

Bilindik markalara yönel, Hardline-supplementler, bigjoy vs.

Birkaç sene önce piyasada satılan protein tozlarının içeriği incelenmişti, çoğunun ambalaj üzerindeki değerlere ulaşamadığı ortaya çıktı.

Sağlıklı beslenmek takviye edici gıdalarla sağlanmaz, yağ-protein-lif-karbonhidrat-probiyatik-fermente yiyecekler bulunduran dengeli bir beslenme beyin, bağırsak ve vücut için sağlıklıdır.

Anladığım kadarıyla fiyatlarını hak eden ürünler değil. Ev hayatımda da maddi yetersizliklerden öğünler karbonhidrat olduğu için bu protein tozu benim için hiç protein almamaktansa daha iyidir diye düşünmüştüm.

Benim günlük protein ihtiyacımı karşılamama yaramayacak mı yani? Şekeri azaltalı çok oluyor, mecburi kola ve emsallerini içiyorum.
Günlük protein ihtiyacı öyle bir şey değil. Düzenli vitamin, hayvansal yağ, mineral vs. almadan tek başına protein tozu tüketerek sadece eksiklerini göz ardı etmiş olursun. Bir hayvanın etini yiyerek alacakların ile tozdan alacağın şeyin içeriği aynı olabilir mi hiç? Et sadece protein için yenmiyor. AI'a sorabilirsin içeriğinin ne kadar zengin olduğunu. Günlük protein ihtiyacını protein tozu ile gider tamam bunda sorun yok. Fakat gerçek besinlerden alacağın diğer hiçbir şeyi almıyorsun bu seferde. İkisini tarttığında protein tozundan alacağın yarara kıyasla diğerleri çok daha önemli.

Sağlıklı beslenmek zor geldiği için kolaya kaçmaya çalışman hiçbir şeyi çözmez. 70 kilo olduğunu varsaysak günlük minimum 55-60gr protein alman gerekiyor. Protein ocean'dan hesaplayalım 1 ölçeğinde 20gr protein var, 15 servis olanın fiyatı 1300 TL. Günlük 2-2.5 ölçek alsan haftada 1 kutu bitireceksin. Ayda düz hesap 4.5-5k TL yapar. 1 KG bonfile 240 TL, 200 gr lık servislere böl 5 gün gider. Her gün 1 tane yesen yarı fiyatını bile bulmuyor protein tozu maliyetinin. Ve protein tozundan alacaklarının daha fazlasını sunuyor sana.

KYK konusuna gelirsek ilk aydan tüm hileleri çözeceksin zaten. Açık göz ol, bu kadar kurallara takılma.