Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Oturduğum sitenin yan iki sitesinde GigaFiber var. Bizde yok. FTTH için bir yetkili ile görüştüm. Bana protokolü iletti. Site yönetimine imzalattım ve geri verdim. Kabul etti ve "imalata alınacak" dedi. Ama üstünden iki ay geçti.

Böyle bir süreç ne kadar sürüyor? Bilgisi olan var mı? Protokol kabul edildikten sonraki süreç tam olarak nedir?

Ben de benzer durumdayım, benim durumu paylaşayım, şubatın ilk haftası gibiydi, ben de aynı şekilde site yönetimine imzalatıp verdim, imalatı birkaç aya içinde yaparız diye düşünüyorum demişti görüştüğüm kişi, sonrasında site içinde kazı yapılması gerekmiş o yüzden hepsi birlikte birkaç ay sürdü, mayıs ayının başında sorduğumda bu ay içinde hizmet aktif olacak dedi görüştüğüm kişi ama şu an sitede adres kontrolü yaptığımda değişiklik yok 2 haftaya döneceğim o zaman tekrar sorarım.

Şu GigaFiber durumuna göre taşınmayı gözden geçiriyorum. Ağustosa kadar gelirse aynı yerde durmayı planlıyorum, evi çok sevmesem de. Ama gelmez ise çıkacağım yoksa kira sözleşmesi yenilenecek.

Oturduğum mahalle ve yan mahallede toplam 6 sitede GigaFiber var. Çok vahim bir durum. Bunların aralarındaki diğer sitelere niye GigaFiber getirilmiyor anlamıyorum. Engelleyen site yönetimi falan olduğuna da inanmıyorum. Çoğu, hatta her site gelsin diye bekliyor. Ama bir iki siteye getirip sonra eşyalarını toplayıp çekip gitmişler mahalleden iki sene önce.

Umarım Ağustos'a kadar gelir. Yoksa yeni taşınmayı düşündüğüm yerde tek SansürOnline var.

Bizim uzun süren kısım site içinde kazı yapılmasıymış ama senin durumda ne olur bilemiyorum en iyi ihtimalle zaten 1.5 ay civarı sürüyor, bizde daha uzun sürdü, taşınmak da çözüm benzer paraya aynı bölgedeyse, umarım en kısa zamanda aktif olur hizmet.

Ekleme: Seninle iletişim kuran kişiye mesaj atıp durumu sorabilirsin ben bugüne kadar birkaç defa mesaj attım açıklayıcı şekilde cevap verdi ilgili kişi, o konuda sorun yapmıyorlar.

Ben de benzer durumdayım, benim durumu paylaşayım, şubatın ilk haftası gibiydi, ben de aynı şekilde site yönetimine imzalatıp verdim, imalatı birkaç aya içinde yaparız diye düşünüyorum demişti görüştüğüm kişi, sonrasında site içinde kazı yapılması gerekmiş o yüzden hepsi birlikte birkaç ay sürdü, mayıs ayının başında sorduğumda bu ay içinde hizmet aktif olacak dedi görüştüğüm kişi ama şu an sitede adres kontrolü yaptığımda değişiklik yok 2 haftaya döneceğim o zaman tekrar sorarım.
Oturduğum sitenin yan iki sitesinde GigaFiber var. Bizde yok. FTTH için bir yetkili ile görüştüm. Bana protokolü iletti. Site yönetimine imzalattım ve geri verdim. Kabul etti ve "imalata alınacak" dedi. Ama üstünden iki ay geçti.

Böyle bir süreç ne kadar sürüyor? Bilgisi olan var mı? Protokol kabul edildikten sonraki süreç tam olarak nedir?

Benim durumumda binada tt fiber kutusu var ama içi boş.

amacım türknet de çektirmek.
33 hanelik binanın yöneticiliğini yapıyoruz bu protokol aşamasına nasıl ulaşabiliriz. Bina sakinlerine gigafiber istiyorum formu dolduramayız çok anlayan insanlar değilleri. GEnelde bir fikir atılılır para konulur ve iş yapılır şeklinde ilerliyor. Ancak konu ne fikir nede para. Bir şekilde o protokole ulaşmak...

Benim durumumda binada TT fiber kutusu var ama içi boş.

Amacım TurkNet de çektirmek.
33 hanelik binanın yöneticiliğini yapıyoruz bu protokol aşamasına nasıl ulaşabiliriz. Bina sakinlerine GigaFiber istiyorum formu dolduramayız çok anlayan insanlar değilleri. Genelde bir fikir atılılır para konulur ve iş yapılır şeklinde ilerliyor. Ancak konu ne fikir ne de para. Bir şekilde o protokole ulaşmak...

Bizim etrafımızdaki sitelerde vardı fakat bizi atlayıp devam etmişler belki birkaç yıl olmuştur, ben de bu durumu fark edince LinkedIn üzerinden Cem beye yazdım durumu, benden bilgilerimi istedi ve daha sonra bana ulaştılar. Ben de arayan kişiye işlerin hızlanması için imza işini kendim halledebilirim dedim ve yönetime bana gönderilen kağıdı götürüp kaşeletip imzalattım ve geri yolladım fotoğrafını, kağıdın orijinalini de gelince onlar almıştır yönetimden. Her daireye imzalattırmana gerek yok yönetici veya yöneticilerin imzalaması yeterli işlemlerin başlaması için. Önemli nokta mahallende var mı yok mu, eğer yoksa mahalleye gelmelerini sağlamak bence imkansız ama eğer mahallende, çevrende bazı yerlerde varsa şansını dene. LinkedIn üzerinden cem bey başta olmak üzere TurkNet ile bulabildiğin herkese mesaj at, en temiz yol bu yoksa forumlar, Twitter gibi yerlerden bir şey bulabilmen imkansız bence.

Arkadaşlar kötü haberim var.

Konu protokol ile alakalı değilmiş. Esasında mahallemdeki diğer sitelerde de aktif imzalı kabul edilmiş protokoller var mış. Sorun belediyede. 3 ay önce yaptıkları başvuru, sırf bizim site için değil bu arada, red almış. Belediye izin vermemiş. Şimdi beni tekrar aradılar ve durumu anlattılar. "Red aldık, tekrar belediye'ye başvurduk, dönüş bekliyoruz."

Ama kötü haber şu: "Eğer bir daha red alırsak bu mahalleye bir daha geri gelmeyi düşünmüyoruz, çok sıkıntı çekiyoruz burada" dediler. "Alt, yan ve üst mahallelerde bu sorun yok, aynı ilçe olmasına rağmen" dediler.

Şimdi sizce altyapıya red veren belediye için ne yapılması gerek? Vatandaş olarak ne yapabilirim? Kent konseyi falan duydum, faydalı olur mu? Belediye başkanı ile yüz yüze konuşmam mümkün mü?

Arkadaşlar kötü haberim var.

Konu protokol ile alakalı değilmiş. Esasında mahallemdeki diğer sitelerde de aktif imzalı kabul edilmiş protokoller var mış. Sorun belediye de. 3 ay önce yaptıkları başvuru, sırf bizim site için değil bu arada, red almış. Belediye izin vermemiş. Şimdi beni tekrar aradılar ve durumu anlattılar. "Red aldık, tekrar Belediye'ye başvurduk, dönüş bekliyoruz."

Ama kötü haber şu: "Eğer bir daha red alırsak bu mahalleye bir daha geri gelmeyi düşünmüyoruz, çok sıkıntı çekiyoruz burada" dediler. "Alt, yan ve üst mahallelerde bu sorun yok, aynı ilçe olmasına rağmen" dediler.

Şimdi sizce altyapıya red veren belediye için ne yapılması gerek? Vatandaş olarak ne yapabilirim? Kent konseyi falan duydum, faydalı olur mu? Belediye başkanı ile yüz yüze konuşmam mümkün mü?

CİMER ve açık kapıdan şikayet edip belediyenin kapısına dayanmak gerek hocam. Bir dilekce ile evde yüksek internet hızı gerektiren işler yaptığınıza dair bir dilekçe yazabilirsiniz. Örneğin, video editörüsünüz ve yükske boyutlu dosyalar upload etmeniz gerekiyor. Veya evde sunucu barındırıyorsunuz :D NAS vs vs...

Bizim etrafımızdaki sitelerde vardı fakat bizi atlayıp devam etmişler belki birkaç yıl olmuştur, ben de bu durumu fark edince LinkedIn üzerinden Cem beye yazdım durumu, benden bilgilerimi istedi ve daha sonra bana ulaştılar. Ben de arayan kişiye işlerin hızlanması için imza işini kendim halledebilirim dedim ve yönetime bana gönderilen kağıdı götürüp kaşeletip imzalattım ve geri yolladım fotoğrafını, kağıdın orijinalini de gelince onlar almıştır yönetimden. Her daireye imzalattırmana gerek yok yönetici veya yöneticilerin imzalaması yeterli işlemlerin başlaması için. Önemli nokta mahallende var mı yok mu, eğer yoksa mahalleye gelmelerini sağlamak bence imkansız ama eğer mahallende, çevrende bazı yerlerde varsa şansını dene. LinkedIn üzerinden cem bey başta olmak üzere TurkNet ile bulabildiğin herkese mesaj at, en temiz yol bu yoksa forumlar, Twitter gibi yerlerden bir şey bulabilmen imkansız bence.

Ben LinkedIn'den TT CEO'suna yazdım.
Sabahına döndü ve beni müşteri deneyiminden aradılar. 1 ay içinde tanımlama işlemleride tamamlanacak dediler sonraki gün tekrar aradılar ve fiber geçiş başvurumu aldılar.

CEO'ya yazmamla beraber eş zamanlı olarak şikayet var, CİMER, açık kapı ve BTK tüketici şikayetlerine yazdım.

Kısacası yakalarına yapıştım. O fiber bu binaya GELECEK!

CİMER ve açık kapıdan şikayet edip belediyenin kapısına dayanmak gerek hocam. Bir dilekce ile evde yüksek internet hızı gerektiren işler yaptığınıza dair bir dilekçe yazabilirsiniz. Örneğin, video editörüsünüz ve yükske boyutlu dosyalar upload etmeniz gerekiyor. Veya evde sunucu barındırıyorsunuz :D NAS vs vs...

Ben LinkedIn'den TT CEO'suna yazdım.
Sabahına döndü ve beni müşteri deneyiminden aradılar. 1 ay içinde tanımlama işlemleride tamamlanacak dediler sonraki gün tekrar aradılar ve fiber geçiş başvurumu aldılar.

CEO'ya yazmamla beraber eş zamanlı olarak şikayet var, CİMER, açık kapı ve BTK tüketici şikayetlerine yazdım.

Kısacası yakalarına yapıştım. O fiber bu binaya GELECEK!

Güncel durumu burada yazdım.

Son düzenleme:
Güncelleme yapıyorum. İki aydır başka bir yerdeydim. Ben yokken TurkNet gelmiş. Kutuları, altyapıyı her şeyi yapmışlar. Tek sinyalin aktif olması kaldı.

Sonunda SansürOnline eziyeti bitti.