@AstroTechAI attigin linkteki rehber neredeyse outdated olmus. Protondb sayfasindaki komutlar ile deneme yanilma ile calistirabilirsin. https://www.protondb.com/app/1407200
Onun yerine Wine'ı tamamen silip tekrardan Proton falan kursam daha mantıklı değil mi? Ben World of Tanks (WoT) için Proton yoktur varsaydım, o yüzden rehberle yapacaktım ama var mış. Proton varsa, o daha mantıklı tabi. Ama bu Wine sürümünü nasıl sileceğimi bilmiyorum.

Onun yerine Wine'ı tamamen silip tekrardan Proton falan kursam daha mantıklı değil mi? Ben World of Tanks (WoT) için Proton yoktur varsaydım, o yüzden rehberle yapacaktım ama var mış. Proton varsa, o daha mantıklı tabi. Ama bu Wine sürümünü nasıl sileceğimi bilmiyorum.
Hangi dagitim kullaniyorsunuz?

Sistem paket yoneticisi ile kurdugun Wine surumunu kaldir.
Steam arayüzünden Proton-Experimental sec.
Protondb'de yazilan baslangic komutlarini dene, işletim sistemine gore bu farklilik gosterecektir muhtelemen.

Protondb'de yazilan baslangic komutlarini dene, işletim sistemine gore bu farklilik gosterecektir muhtelemen.
ZorinOS (Ubuntu)

Linux'ta Wine ile ilgili her şeyi silmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Bu işlem, Wine'ı ve onunla ilgili dosyaları sisteminizden kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

### 1. Wine'ı Paket Yöneticisi ile Kaldırma

#### Debian/Ubuntu Tabanlı Sistemler
Öncelikle Wine'ı paket yöneticisi ile kaldırın:

Bash:
sudo apt-get remove --purge wine wine64 wine32

#### Fedora Tabanlı Sistemler
Fedora gibi Red Hat tabanlı sistemlerde:

Bash:
sudo dnf remove wine

#### Arch Linux Tabanlı Sistemler
Arch Linux ve türevlerinde:

Bash:
sudo pacman -Rns wine

### 2. Konfigürasyon ve Dosyaları Temizleme

Wine'ı kaldırdıktan sonra, kişisel konfigürasyon ve diğer dosyaları da temizlemek isteyebilirsiniz.

#### Wine Konfigürasyon Dosyalarını Kaldırma
Wine, kullanıcı verilerini genellikle ~/.wine dizininde saklar. Bu dizini ve altındaki dosyaları silin:

Bash:
rm -rf ~/.wine

#### Wine ile İlgili Diğer Dosyalar
Wine'ın başka dosyaları veya konfigürasyonları da olabilir. Bu dosyaları da temizlemek için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:

Bash:
rm -rf ~/.local/share/wine
rm -rf ~/.local/share/desktop-directories/wine*
rm -rf ~/.local/share/applications/wine*
rm -rf ~/.config/wine
rm -rf ~/.cache/wine

### 3. Ekstra Paketleri ve Bağımlılıkları Kaldırma

Wine bazı ekstra paketlerle birlikte yüklenmiş olabilir. Aşağıdaki komutlar, bu ek paketleri kaldırmanıza yardımcı olabilir.

#### Debian/Ubuntu Tabanlı Sistemler
Bash:
sudo apt-get autoremove --purge

#### Fedora Tabanlı Sistemler
Bash:
sudo dnf autoremove

#### Arch Linux Tabanlı Sistemler
Bash:
sudo pacman -Rns $(pacman -Qdtq)

Bu adımlar, Wine'ı ve ilgili dosyaları sisteminizden tamamen kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Herhangi bir dosya veya klasörün kaybolduğundan emin olmak için, kaldırma işlemlerini dikkatlice yapın.
Genellikle terminali kullanırken ChatGPT'den yardım alıyorum. Baya bir şey öğretti. Wine için de yardım istedim; bu kodları verdi. Bunları kullansam olur mu?

Bash:
sudo apt-get remove --autoremove winehq-stable

Mantik dogru ama paket adi yanlis.
Kaldırdım şimdi deniyorum tekrardan.

Gene olmadı. Acaba Protonu tekrar mı kurmam gerekiyor?

Protonup-qt indirip Proton-GE surumunu Steam'e eklemeyi deneyin.
En son Proton-GE surumu kullanin.
ProtonUpQT içerisinden yüklenmesi gerekmiyor mu? Sürüm ekle ekranında, iptal dışında diğerleri çalışmıyor.

Ekran Görüntüsü - 2024-08-15 20-33-45.webp