- Makaleler
- 23
The Last of Us ve Infamous gibi oyunlar oynanır mı?
Donanımın yeterse oynarsın. Ama ciddi bir donanım lazım. PS3'ün mimarisi karışık olduğu için bilgisayara emüle etmek zor.The Last of Us ve Infamous gibi oyunlar oynanır mı?
TLOU 1 remake'ini oynayabilirsin.The Last of Us ve Infamous gibi oyunlar oynanır mı?
Eski halini istiyorum hocam.
Hepsini okudum teşekkür ederim. Anladım. En iyisi PC portunu oynamak.PS3'de birinci parti oyunlar SPU'lari cok agir kullandigi icin AVX-512 komut setini icermeyen bir CPU ile oyunu oynamaya calisirsaniz performans bayagi kotu oluyor. AVX-512 komut seti de mainstream masaustu platformlarda (mobilde is farkli) Intel tarafinda dogru duzgun bir tek 11. nesil islemcilerde var, AMD tarafinda da Zen 4 ve Zen 5 islemcilerde. AVX-512 olsa bile en az 6C/12T bir islemci lazim (PS3'de sonucta 6 tane SPU var gelistiricilere acik olan, bu da en en az olarak 6 cekirdek lazim emule etmek icin demek teoride aslinda) az buz ideal bir performans icin. AVX-512 var diye cok iyi performans alacaksiniz diye bir kaide de yok. AVX-512 sayesinde SPU kodu, daha verimli sekilde x86 platform icin uygun hale getirilebiliyor. Yine de PPC mimarili ve oldukca da karmasik bir cipi masaustunde emule etmek hala zor bir is, yoksa PS3'de manyak otesi bir GPU gucu yok zaten.
Kisacasi AVX-512 destekli bir CPU'nuz ve en az 16GB RAM'iniz yoksa, unutun derim. Bu oyunun ''Ingame'' olma sebebi de performans konusu zaten, yoksa bastan sona emulatorden bitirenler var.
Eki Görüntüle 81892
Buna ek olarak ''Recommended patch'' kismindaki seyler de cidden oyunun goruntu kalitesini etkileyen seyler. Karar sizin, TLOU 1'in PC portu her ne kadar harika olmasa da RPCS3 ile emule etmekten cok daha kolay.