barlastheking2

Çalışkan
Merhaba, birkaç yıldır kullandığım Xbox 360'tan daha yeni bir şey almak istiyorum.
Ancak PC mi almalıyım, PS5 Pro/Series X mi almalıyım karar veremedim.
PS5 Pro daha yeni, RT desteği daha fazla, ve gelecek yıl FSR 4 desteği geliyor.
Series X Xbox olduğu için ve Xbox fazla kullandığım için daha alışılabilir olabilir.
PC'de ancak Windows, driver dosyaları, BIOS'la falan uğraşmam lazım ama daha optimize edebilirim ve 120+ FPS alabilir galiba (ki PS5 Pro veya Series X'ten daha fazla)
Bütçem PS5 Pro fiyatı kadar.
PC alırsam ama, buna özel bir monitör de almam gerekiyor.

Eğer bütçen PS5 Pro kadar ve ekstra monitör de alman gerekiyorsa, konsol tarafı daha mantıklı olabilir. PS5 Pro sana Ray Tracing, gelecekte FSR 4 gibi teknolojilerle uzun süreli performans sunar. Ayrıca kullanım kolaylığı ve oyunlara direkt erişim çok avantajlı.
PC tarafı daha esnek, evet 120+ FPS görebilirsin ama aynı bütçeyle bu seviyeye ulaşmak zor, özellikle monitör dahil olduğunda. Üstelik Windows, sürücü güncellemeleri, uyumluluk sorunları gibi konularla da uğraşman gerekebilir.
Xbox'a alışkınsan Series X de güçlü bir alternatif. Game Pass avantajı da var. Ama grafiksel olarak PS5 Pro'nun RT ve FSR avantajları biraz önde. Uzun vadeli konfor ve zahmetsiz oyun keyfi istiyorsan PS5 Pro mantıklı. "kendim ayar yapayım, upgrade edeyim" diyorsan PC ama bütçeyi biraz daha yukarı çekmen gerekebilir.

PS5 oyun fiyatları artık 3.500 TL bandında. PC çok daha esnek, ikisine de sahibim. Ağırlıkla PC'den daha çok keyif alıyorum esnekliği sayesinde.

Ama PS5 Pro ithalatçı garantililer ortalama 38-39k gibi fiyatları var. Disbürtör garantililer 55k civarında. Fiyat konusunda ciddi fark oluyor çünkü. Senin bütçen ne peki net olarak? Disbürtör garantili PS5 Pro fiyatına, iyi sistem toplar arkadaşlar sana.

Merhaba, birkaç yıldır kullandığım Xbox 360'tan daha yeni bir şey almak istiyorum.
Series X Xbox olduğu için ve Xbox fazla kullandığım için daha alışılabilir olabilir.
PC'de ancak Windows, driver dosyaları, BIOS'la falan uğraşmam lazım ama daha optimize edebilirim ve 120+ FPS alabilir galiba (ki PS5 Pro veya Series X'ten daha fazla)
O bütçeye PC almak çok daha mantıklı olacaktır

Hocam, dediğiniz şeyler cok kolay şeyler. Oyle sanki kod yazacakmis gibi bakmayın. Windows zaten çoğu şeyi otomatik kuruyor. Ekran karti sürücüsü ve birkaç çipset kuracaksınız.

Oyunlara erişim cok daha kolay ayrıca rekabetçi oyunlar oynamak isterseniz de daha uygun bir platform, modlama yahut o tarz işler de yine daha mümkün. Xbox Pass, EA Pass gibi nispeten ucuz yollu oyunlara erişme yöntemleri var, pazar tekel degil dolayisiyla bircok platformda ayri ayri indirim yakalayabilirsiniz. 2 bin TL ve üzeri oyunlarda da crack durumu var bir de.

Ne tarz oyunlar oynayacaksınız?

Valla hocam, Call of Duty serisinden birkaç oyun, Forza Horizon, yani genellikle açık dünya oyunları ve FPS oyunları

Y
PS5 oyun fiyatları artık 3.500 TL bandında. PC çok daha esnek, ikisine de sahibim. Ağırlıkla PC'den daha çok keyif alıyorum esnekliği sayesinde.

Ama PS5 Pro ithalatçı garantililer ortalama 38-39k gibi fiyatları var. Disbürtör garantililer 55k civarında. Fiyat konusunda ciddi fark oluyor çünkü. Senin bütçen ne peki net olarak? Disbürtör garantili PS5 Pro fiyatına, iyi sistem toplar arkadaşlar sana.
Yaklaşık 40k oluyor hocam

Sistem toplama ilgili bir konu açın, çok deneyimli arkadaşlar var yardımcı olurlar. 40-50k bandında güzel bir sistem toplanabilir.

PS5 alma düşüncenizi de ekleyin, daha sonra toplanacak sistem ile PS5'i karşılaştırıp değerlendirin derim. En net o şekilde karar verebilirsiniz.

Hatta @20424 @efebatiin hocalarımı da etiketleyin o konuda.

40k ya 9060XT veya 5060 Ti 16 GB bir sistem çıkar. Monitör dahilse 9060XT 16 GB yanına da R24e alınabilir.
Benim tercihim PC toplamak olurdu.