Oraya indirip yedeklersin sonra oynamak istediğinde ana diske geri kurarsın. Zor olmasa gerek. Kendi PC'mde de HDD'ye yedeklediğim modern oyunlar var, oynamak istediğimde SSD'ye geri kurup oynuyorum.
Yine de PS5'te çok daha uygun maliyetle bu yükseltme yapılabiliyor. 2 TB için 6600 TL veriyorsunuz, 1 TB için ise 4000 TL civarı veriyorsunuz.

Xbox Series X'te ise 1 TB için 7900 TL.

Peki neden Xbox tercih ediyorsunuz? Depolama konusundan bağımsız olarak soruyorum. Sony'nin özel oyunlarını oynamasanız da çoğu oyun hem PS5 hem de Xbox Series X/S'te var. Yani multi-platform oyunları oynayan birisi olarak Xbox tercih etmenizin nedenini merak ediyorum.

Yine de PS5'te çok daha uygun maliyetle bu yükseltme yapılabiliyor. 2 TB için 6600 TL veriyorsunuz, 1 TB için ise 4000 TL civarı veriyorsunuz.

Peki neden Xbox tercih ediyorsunuz? Depolama konusundan bağımsız olarak soruyorum. Sony'nin özel oyunlarını oynamasanız da çoğu oyun hem PS5 hem de Xbox Series X/S'te var. Yani multi-platform oyunları oynayan birisi olarak Xbox tercih etmenizin nedenini merak ediyorum.
1. Microsoft'un Türkiye politikaları çok iyi. Sony veya Nintendo'nun Türkiye umurunda değil.
2. Zengin gamepass kütüphanesi, çıkar çıkmaz eklenen popüler oyunlar.
3. Xbox/PC karışık bir oyun kütüphanemin halihazırda var olması, Xbox Play Anywhere mevzusu.
4. Xbox 360 dönemindeki oyunları bile oynama imkanı (GTA IV hala favorimdir). Eski oyunları yüksek çözünürlük ve FPS'te sunabilmesi (yayıncı talebine göre değişiyor).
5. Quick Resume ile oyunda dilediğin yerden dilediğin zaman devam etme keyfi.

Yine de PS5'te çok daha uygun maliyetle bu yükseltme yapılabiliyor. 2 TB için 6600 TL veriyorsunuz, 1 TB için ise 4.000 TL civarı veriyorsunuz.

Peki neden Xbox tercih ediyorsunuz? Depolama konusundan bağımsız olarak soruyorum. Sony'nin özel oyunlarını oynamasanız da çoğu oyun hem PS5 hem de Xbox series x/s'te var. Yani multi-platform oyunları oynayan birisi olarak Xbox tercih etmenizin nedenini merak ediyorum.

Hocam PS oyun fiyatlandırması bizler için zehir gibi bir şey Xbox'ta yarı veya daha ucuz fiyatına exculusive olmayan oyunları alabiliyorsunuz. Bu bile ayrı bu durum keza X modeli bütçeniz yetiyorsa tercih edilmeli. PS 5 Pro yeni nesil aslında alınabilir ama pahalı. PS 5 de alacaksanız oyun fiyatlarını göz önünde bulundurun. PS özel oyunlarına ilginiz yoksa Xbox varsa ki eğer hepsi olmasa da bazıları TR yama ve TR seslendirme var alınır.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle ben PC'ci tayfadanım, herhangi bir şekilde konsollarla ilgim yok. Konuyu genel bir muhabbet konusu olarak açtım.

Güncel konsollar arasından PS5 mi tercih edersiniz, Xbox 9. nesil (Series X/S) mi?

Ben PS5 tercih ederim. Evet, birçok oyun PS5'te daha pahalı ve PS Plus da epey pahalı. Fakat mesela depolama yükseltmesi PS5'te nispeten ucuz bir PCIe 4.0 M.2 NVMe SSD ile yapılabiliyor. Kioxia Exceria Pro 2 TB SSD (6199 TL) ve Enermax ESC001 SSD soğutucu bloğu (259 TL) toplam 6458 TL ediyor. Xbox'ta ise depolama sadece genişleme kartı ile genişletilebiliyor. 1 TB WD Black C50 genişleme kartının fiyatı 7884 TL. Hem daha pahalı hem de kapasite %50 daha az!

Onun dışında Sony'nin birinci parti oyunlarını daha çok beğeniyorum. Microsoft ise uzun süredir düzgün birinci parti oyun yapamıyor. Hatta mevcut oyunları da rezalet AI içerik ile mahvetmeye devam ediyor.

Bu nedenle her daim PS5 tercih ederim.

Tabii ki ben PC'ci olduğum için PS5 almayı da düşünmüyorum fakat ikisi arasından tercih yapsaydım direkt PS5 tercih ederdim.

Siz ne tercih edersiniz?
Bana fark etmiyor açıkçası. PS5 ve masaüstü sistemim (sistemi sattım, yeniliyorum.) vardı zaten.

Bana göre, bilgisayar varken Xbox gereksiz.

Ayrıca 4 yıldır beni taşıyan şu arkadaşa ihanet edemem. 😃
20250924_222430.webp

Son yapılan Game Pass zammından sonra artık düşüncelerim haklı çıktı. :)

Ben zaten PC varken Xbox'ın gereksiz olduğunu söylemek istiyorum. Ben zaten PC'si olan bir oyuncunun sırf Game Pass için Xbox almaması gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü zaten PC'de de Game Pass var.

Ben konsol alacaksam direkt PS5 veya PS5 Pro alır geçerim. Xbox artık tamamen bitti.
Zengin Game Pass kütüphanesi, çıkar çıkmaz eklenen popüler oyunlar.
Game Pass PC'de de var. PC varsa Game Pass için Xbox almak tamamen gereksiz.

Game Pass PC'de de var. PC varsa Game Pass için Xbox almak tamamen gereksiz.
GTA 6'yı da çıkınca oynarsın artık PC'de. Kaldı ki ikisi de zaten Microsoft ekosistemi, rakip bile değiller.

Aynı şey diğer taraf için de söylenir rahatça. God of War, Last of Us vs. PC'de de var, o zaman niye PS alayım ki? İş modeli değişti artık, etinden kemiğinden her yerinden kar etmek için oyunları eninde sonunda multiplatforma çıkarıyorlar artık. Port etmek de çocuk oyuncağına döndü, eski özel donanımlar da yok, hepsi PC mimarisi benzeri kapalı devre kutulara dönüştü, hiçbir fark yaratıcı özelliği kalmadı konsolların.

Nintendo dışında orijinalliğini koruyan ve çizgisini bozmayan yok. Onun da başka problemleri var, ayrı konu.

Xbox'ı sırf ucuza Gamepass veriyor, hadi alalım, diye tercih etmek zaten başından beri tek başına yeterli bir sebep değildi, hiçbir zaman da olmadı. Tamamen senin olmak istediğin ekosistemle ilgiliydi. PS'ye ilgi duyan zaten gamepass avantajı var diye gidip de Xbox almıyordu yine.