Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

0emiray

Yetkin
Merhaba, bugün sipariş verdiğim 500W PSU geldi. Bilgisayara montajını yaptım ve gerekli güç kablolarını gerekli yerlere bağladım. Bilgisayarı açtığımdaysa siyah ekran problemiyle karşılaştım. Ekran kartından görüntü alıyorum, fakat anakartı da denedim, sonuç yine aynı. İşlemci fanı, egzoz ve yardımcı fanların hepsi çalışıyor. Nerede problem olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörün kendisinde sorun olabilir, güç veya görüntü kablolarında sorun olabilir. Bir başka sistemde monitörü ve PSU'yu deneme şansınız var mı acaba ?

Merhaba, bugün sipariş verdiğim 500W PSU geldi. Bilgisayara montajını yaptım ve gerekli güç kablolarını gerekli yerlere bağladım. Bilgisayarı açtığımdaysa siyah ekran problemiyle karşılaştım. Ekran kartından görüntü alıyorum, fakat anakartı da denedim, sonuç yine aynı. İşlemci fanı, egzoz ve yardımcı fanların hepsi çalışıyor. Nerede problem olabilir?
Aynı sorunu bir arkadaşım yaşamıştı. Format atınca düzelmişti.

Monitörün kendisinde sorun olabilir, güç veya görüntü kablolarında sorun olabilir.
Monitör ve görüntü kablolarında problem yok. Hangi güç kablosunda problem olabilir?
Ben PSU degistirirken her zaman CPU kablosunu baglamayi unutuyordum, oraya bir bakin.
Tüm gerekli kabloları bağladım hocam. Anakart, CPU, SSD ve son olarak fanlar.
Aynı sorunu bir arkadaşım yaşamıştı. Format atınca düzelmişti.
BIOS gelmiyor hocam. Direkt görüntü yok.

Ekran kartı beslemesi dahil tüm kablolar bağlıysa fişten çekin ve açma kapama düğmesine basın bırakın. Birkaç kez yapın. Olmazsa yine fişten çekik olarak BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.
Ekran kartı tak çalıştır olduğu için kablo bağlantısı yok. BIOS pilini söküp tekrar takmayı da denedim. Aynı şekilde açma kapama düğmesine de basılı tutup bıraktım. Fakat sonuç değişmedi.

Bu kafami karistirdi. Sistem goruntu veriyor mu yoksa sadece ekran karti calisiyor anlaminda mi yazildi anlamadim.
Normalde ekran kartından görüntü alıyordum. Fakat şu an ne ekran kartından ne de işlemciden görüntü alamıyorum.