Selamlar, önceki konuyu sesin PSU'dan mı, yoksa GPU'dan mı geldiğini anlamak için açmıştım ve sesin PSU'dan geldiğini öğrendim. Bu durumda aldığım yer (incehesap) ile iletişime geçtiğimde ise aldığım cevap "Yaşadığınız durum için üzgünüz, ürünü bize gönderebilirsiniz" tarzında bir mesaj gönderildi. Eğer bu ses %100 coil whine sesi ve tamamen zararsız ise göndermeyi düşünmüyorum ama ileride sorun yaratırsa gönderebilirim.

Ses sadece ekran kartının 200W'ı geçtiğinde başlıyor. 200W'da çok çok az 250w'da ise daha belirginleşiyor ama kulaklık ile asla duyulacak sesler değil ve beni kesinlikle rahatsız etmiyor. Bir de oyundan oyuna da değişiyor. Forza Horizon 5'te 250W güç tüketirken ses çok daha az iken Rainbow Six: Siege'de yine 250W tüketirken ses daha yüksek oluyor. Herhalde işlemci de daha çok güç çektiğinden olabilir ama tabii dediğim sesler asla rahatsız edecek sesler değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteme değilde kulaklık takmıyorsan senin psikolojiye zarar verir.

Buarada ben ekran kartına overclock yaparak sesi azda olsa bastırmıştım. Araştırabilirsin.

Sisteme değil de kulaklık takmıyorsan senin psikolojiye zarar verir.

Bu arada ben ekran kartına overclock yaparak sesi az da olsa bastırmıştım. Araştırabilirsin.

Ses beni kesinlikle rahatsız etmiyor. Şu an mesela silikonsuz kulak içi kulaklık var bu kulaklıkla bile ses duyulmuyor. Normalde kulak üstü kullanılıyorum ve onunla hiçbir türlü duyulacağını düşünmüyorum.

Bu arada ben ekran kartına overclock yaparak sesi az da olsa bastırmıştım. Araştırabilirsin.

Zaten çoğu oyunda 180FPS'yi çok düşük güç tüketerek aldığımdan sadece sayılı oyunlarda oluyor. Rainbow Six: Siege'de olan ses FPS kısıtlaması yokken olan ses. 180FPS'ye sabitlediğimde ses tamamen kesiliyor.

Coil Whine zararsızdır, sebebi ise bobinler yüksek akım çekmeye başladığında titreşiyorlar. Haliyle titreştikleri için ses çıkarıyor.