juliuscaesar

Uzman
Öncelikli sorum: Güç kaynağında hangi sertifika olup olmadığını nasıl anlarım?

İkinci olarak da: GamX 600 watt 80+ güç kaynağı nasıl sizce DDR5 bir sistemi idare eder mi? Bir de ben bulamadım da, bu güç kaynağında sertifika var mı acaba? Bilen var mı? Koruması vs. nasıldır?

Öncelikli sorum: Güç kaynağında hangi sertifika olup olmadığını nasıl anlarım?

İkinci olarak da: gamx 600 watt 80+ güç kaynağı nasıl sizce DDR5 bir sistemi idare eder mi? Bir de ben bulamadım da, bu güç kaynağında sertifika var mı acaba? Bilen var mı? Koruması vs. nasıldır?

Merhaba. Bu markayı ilk kez duydum. Uzak dur bence. 750W aşağısını da şu zamanda alma.
Not : +80 dediği sertifikası oluyor diye biliyorum, o yüksek ihtimalle de Bronz.

1736519479522.webp

Tahmin ettiğim gibi bronz:

1736519528449.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bu markayı ilk kez duydum. Uzak dur bence. 750W aşağısını da şu zamanda alma.
Not: +80 dediği sertifikası oluyor diye biliyorum, o yüksek ihtimalle de bronz.

Eki Görüntüle 113980

Tahmin ettiğim gibi bronz:

Eki Görüntüle 113983

Ona benzer bir PSU bir ara elime geçmişti. Ömrü ise uzun olmadı. Tavsiyem ise almışken iyisini alın. PSU gerçekten de önemli. 80+ sertifikası olması kaliteli yapmıyor. Çoğu PSU'da zaten 80+ var.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Fotoğraftaki kadarıyla ben Bronz ve Gold arasında büyük bir fark göremedim, normalde çok fazla fark var mı ikisi arasında? Bir de fiyat/performans olarak hangi PSU'yu önerirdiniz, çok detaylı bilgim yok markalar hakkında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğraftaki kadarıyla ben Bronz ve Gold arasında büyük bir fark göremedim, normalde çok fazla fark var mı ikisi arasında? Bir de fiyat/performans olarak hangi PSU'yu önerirdiniz,

80 Plus sertifikası tek başına, verimlilik (şebekeden çektiği elektriği, ne kadar kayıpla sisteme verebildiği) harici bir şey ifade etmiyor. Aslında orada da "Silver" verimlilige sahip olup da "Bronze" sertifikasi almış PSU'lar olunca, genel olarak pek de bir veri sunmuyor. APFC (aktif güç faktörü düzeltmesi) olan herhangi bir PSU, zaten ortalamanın üzeri bir verimliliği sağlayacaktır. PFC katında kullanılan topoloji, AC/DC dönüştürme şekli ve DC çıkış yapisına göre de verimliliği daha yüksek olacaktır. Tabii bu, maliyeti ya da PSU'nun fiyatını arttırır ama yine de diğer hususlar konusunda bir veri sunmaz. Yüksek seviye verimlilik için gereken devreler, düşük kaliteli elemanlarla da oluşturulabilmektedir. Korumalar, yapı kalitesi (kullanılan devre katları, entegreler, mosfetler, kondansatörler vb.), gibi unsurlar için bağımsız incelemelere ve testlere bakmak gerekiyor. Konudaki PSU hakkında bu verilere ulaşmak zannımca pek de mümkün değil. Bir adet meraklı arkadaş, eline geçip de açıp bakar ve paylaşırsa fikir edinebiliriz.

PSU onerisi için de bütçe ve sistem belirtirseniz, daha iyi tavsiyelerde bulunulabilir.

Son düzenleme: