Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Roi

Çalışkan
Herkese selam,

PUBG oynuyorum ve sürekli oyun çöküyor. Ne yaptıysam çözemedim ve sürekli siyah ekran yiyorum.

Alttaki yazılar sürekli değişiyor; MEMORY_MANAGEMENT örneğin veya farklı olarak DPC_WATCHDOG_VIOLATION vb. farklı farklı yazılar çıkıyor.

5 adet DMP dosyası var, içeriğini hiç anlamadım, garip garip yazılar var.

Sistemim tam 1 aylık, yeni aldım. Yardım edin, artık çok sıkıldım, keşke iade etseydim diyorum.

Çözüm
BIOS’u default ayarlarda kullan. Bende Kingston Beast 6000 2×32 64 GB RAM var. XMP açınca makine RAM’i 6000 MHz görüyor ama kafasına göre, sadece oyunda değil YouTube izlerken bile sapıtıyordu. Ekran kapanıyor, fanlar tam gaz çalışıyordu. Bir aydır BIOS’u default kullanıyorum; RAM 4800 MHz çalışıyor ama stabil.
Selamlar, yaşadığınız bu durum gerçekten can sıkıcı olmalı, özellikle de sisteminiz sadece 1 aylıkken! Birden fazla farklı mavi ekran hatası almanız (MEMORY_MANAGEMENT, DPC_WATCHDOG_VIOLATION vb.) genellikle sorunun tek bir yazılımsal hatadan çok, genel bir sistem kararsızlığından veya donanım/temel sürücü uyumsuzluğundan kaynaklandığını gösterir.

Mavi ekranlar bu kadar sık ve çeşitliyse, PUBG'den bağımsız, daha derin bir problem var demektir.

Lütfen aşağıdaki adımları sırasıyla ve dikkatle deneyin.

1. Donanım ve Bellek Kontrolü (En Olası Neden: RAM)
MEMORY_MANAGEMENT hatası doğrudan belleği (RAM) işaret eder.

• RAM Testi: Windows'un kendi tanılama aracını çalıştırın.
    1. Windows arama çubuğuna "Windows Bellek Tanılama" yazın ve uygulamayı açın.
    2. "Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle (önerilen)" seçeneğini seçin.
    3. Bilgisayarınız yeniden başlayacak ve bellek testi yapacaktır. Test sonucunu bize bildirin. Eğer hata bulunursa, RAM'lerinizin arızalı olma ihtimali çok yüksektir.
  • XMP/DOCP Kontrolü: Eğer BIOS'ta RAM'lerinizi hızlandırmak için XMP (veya AMD sistemlerde DOCP) profili açıksa, bunu kapatın (Varsayılan hızına geri dönün) ve hatanın devam edip etmediğini kontrol edin. Bazen uyumsuzluklar yüksek hızlarda ortaya çıkar.
  1. Kritik Sürücü ve Sistem Kontrolleri
DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası ise genellikle disk, yonga seti (chipset) veya ekran kartı sürücülerindeki gecikmelerden kaynaklanır.

• Ekran Kartı ve Chipset Sürücüleri:
    • Ekran kartınızın (NVIDIA, AMD vb.) sürücüsünü resmi siteden indirdiğiniz en güncel sürümle tamamen kaldırıp (DDU gibi bir araçla) temiz kurulum yapın.
    • Anakartınızın üreticisinin sitesine gidin ve en güncel Chipset (Yonga Seti) sürücülerini indirip kurun. Yeni sistemlerde bu kritik bir adımdır.
  • Sistem Dosyalarını Onarma: Bozuk veya hasarlı Windows sistem dosyalarını kontrol edin.
    1. Komut İstemi'ni (CMD) Yönetici olarak çalıştırın.
    2. Sırasıyla bu iki komutu girin ve bitmelerini bekleyin:
      • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
      • sfc /scannow
  1. Minidump (DMP) Dosyaları İle Kesin Teşhis
Mavi ekran hatasına kesin neden olan yazılım/sürücü dosyasını bulmanın en iyi yolu elinizdeki bu 5 adet DMP dosyasını analiz etmektir.

• DMP Dosyalarını Paylaşın:
    1. C:\Windows\Minidump klasörüne gidin.
    2. Buradaki tüm .dmp uzantılı dosyaları masaüstünüzdeki yeni bir klasöre kopyalayın.
    3. Bu klasörü WinRAR veya 7-Zip ile sıkıştırın (ZIP/RAR yapın).
    4. Sıkıştırılmış dosyayı Google Drive, OneDrive veya MediaFire gibi bir servise yükleyin ve herkesin erişimine açılmış linkini paylaşın.
Bu dosyalar analiz edildiğinde, sorunun kaynağı olan belirli bir sürücü adı (.sys uzantılı dosya) ortaya çıkacaktır. O zaman bu sürücüyü onarabilir veya kaldırabiliriz.

Lütfen önce 1 ve 2. adımları deneyin. Sorun devam ederse, 3. adımı uygulayıp DMP dosyalarını paylaşın. Bu yeni sisteminizi iade etmeden önce sorunu çözme şansımız yüksek.

Selam, yaşadığınız bu durum gerçekten can sıkıcı olmalı, özellikle de sisteminiz sadece 1 aylıkken! Birden fazla farklı mavi ekran hatası almanız (MEMORY_MANAGEMENT, DPC_WATCHDOG_VIOLATION vb.) Genellikle sorunun tek bir yazılımsal hatadan çok, genel bir sistem kararsızlığından veya donanım/temel sürücü uyumsuzluğundan kaynaklandığını gösterir.

Mavi ekranlar bu kadar sık ve çeşitliyse, PUBG'den bağımsız, daha derin bir problem var demektir.

Lütfen aşağıdaki adımları sırasıyla ve dikkatle deneyin.

1. Donanım ve bellek kontrolü (en olası neden: RAM)
MEMORY_MANAGEMENT hatası doğrudan belleği (RAM) işaret eder.

• RAM testi: Windows'un kendi tanılama aracını çalıştırın.
    1. Windows arama çubuğuna "Windows bellek tanılama" yazın ve uygulamayı açın.
    2. "Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle (önerilen)" seçeneğini seçin.
    3. Bilgisayarınız yeniden başlayacak ve bellek testi yapacaktır. Test sonucunu bize bildirin. Eğer hata bulunursa, RAM'lerinizin arızalı olma ihtimali çok yüksektir.
  • XMP/DOCP kontrolü: Eğer BIOS'ta RAM'lerinizi hızlandırmak için XMP (veya AMD sistemlerde DOCP) profili açıksa, bunu kapatın (varsayılan hızına geri dönün) ve hatanın devam edip etmediğini kontrol edin. Bazen uyumsuzluklar yüksek hızlarda ortaya çıkar.
  1. Kritik sürücü ve sistem kontrolleri.
DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası ise genellikle disk, yonga seti (chipset) veya ekran kartı sürücülerindeki gecikmelerden kaynaklanır.

• Ekran kartı ve chipset sürücüleri:
    • Ekran kartınızın (NVIDIA, AMD vb.) Sürücüsünü resmi siteden indirdiğiniz en güncel sürümle tamamen kaldırıp (DDU gibi bir araçla) temiz kurulum yapın.
    • Anakartınızın üreticisinin sitesine gidin ve en güncel chipset (yonga seti) sürücülerini indirip kurun. Yeni sistemlerde bu kritik bir adımdır.
  • Sistem dosyalarını onarma: Bozuk veya hasarlı Windows sistem dosyalarını kontrol edin.
    1. Komut Istemi'ni (CMD) yönetici olarak çalıştırın.
    2. Sırasıyla bu iki komutu girin ve bitmelerini bekleyin:
      • DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth
      • SFC /scannow
  1. Minidump (DMP) dosyaları ile kesin teşhis.
Mavi ekran hatasına kesin neden olan yazılım/sürücü dosyasını bulmanın en iyi yolu elinizdeki bu 5 adet DMP dosyasını analiz etmektir.

• DMP dosyalarını paylaşın:
    1. C:\Windows\Minidump klasörüne gidin.
    2. Buradaki tüm .dmp uzantılı dosyaları masaüstünüzdeki yeni bir klasöre kopyalayın.
    3. Bu klasörü WinRAR veya 7-Zip ile sıkıştırın (ZIP/RAR yapın).
    4. Sıkıştırılmış dosyayı Google Drive, OneDrive veya MediaFire gibi bir servise yükleyin ve herkesin erişimine açılmış linkini paylaşın.
Bu dosyalar analiz edildiğinde, sorunun kaynağı olan belirli bir sürücü adı (.sys uzantılı dosya) ortaya çıkacaktır. O zaman bu sürücüyü onarabilir veya kaldırabiliriz.

Lütfen önce 1 ve 2. adımları deneyin. Sorun devam ederse, 3. adımı uygulayıp DMP dosyalarını paylaşın. Bu yeni sisteminizi iade etmeden önce sorunu çözme şansımız yüksek.

Merhaba, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 1. ve 2. adımları uyguladım, fakat sonuç değişmedi. Format attım, PUBG crash sorununu BIOS üzerinden 2 ayar değişikliği yaparak çözdüm. Siyah ekran hataları devam ediyor, mavi olarak geçiyor fakat bende siyah. Format atmamın üzerine 3 defa siyah ekran aldım. İlk olarak (KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE), ikinci aldığım (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL). 3 adet DMP dosyam var, fakat sıkıştıramıyorum; “Beklenmedik bir hata oluştu.” diyor son dosyada. Fakat 2 adet dosyanın linkini bırakıyorum.

https://www.mediafire.com/file/hk72qli6pdtkxcb/110825-5984-01_%281%29.zip/file

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS’u default ayarlarda kullan. Bende Kingston Beast 6000 2×32 64 GB RAM var. XMP açınca makine RAM’i 6000 MHz görüyor ama kafasına göre, sadece oyunda değil YouTube izlerken bile sapıtıyordu. Ekran kapanıyor, fanlar tam gaz çalışıyordu. Bir aydır BIOS’u default kullanıyorum; RAM 4800 MHz çalışıyor ama stabil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm