Doge

Yetkin
Makaleler
1
Arduino Uno klon modelinin PWM pinine LED kablosunu takınca Arduino çalışmaya başlıyor.

12V adaptörün (+) bağlantısı fana, (-) bağlantısı ise Arduino'nun GND pinine bağlı. RGB LED kablosunun kırmızı pini ise Arduino'nun PWM 11 pinine bağlı. Adaptörü prize taktığım an, Arduino çalışıyor. Tabii Arduino'nun dahili LED'leri normalden daha sönük yanıyor ama çalışıyor. MCU'su ise çok az ısınıyor.

Fanın kendi içinde 12V RGB LED şerit var. 12V bağlantısını kendi içinde LED'e aktarabiliyor sanırım, emin değilim. Peki Arduino, PWM pininden güç alabilir miymiş? Yoksa kısa devre ile yanlış bir şeyler mi yaptım? Arduino nasıl çalışıyor?

Şema: Login - Tinkercad

Son düzenleme:
Hocam son sorular şuna dönüyor, bu termos içindekinin sıcak mı soğuk mu olduğunu nereden biliyor?
If it works, then dont taç it. :thumbsup:
Zaten kısa devre yapsa LED'ler çalışmaz ya da patlamaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz mantığı da genele uygularsak şuna dönüyor: Araba motorunun soğutma sıvısına sadece su koyunca motor çalışıyor mu? Çalışıyor, devam. O halde ileriki zamanlarda motorun içini pas içinde bırakmayı da göze alırız.

Bu şekil bir kullanımda ileride başıma ne gelir bilemem. Sağlıklı olmayan durumlar var gibi, sebeplerini öğrenmek istiyorum.

1721064643909.webp

Şema ile göstereyim. Bu şekilde bağlayınca Arduino, konunun başında bahsettiğim gibi çalışmaya başlıyor. Sanırım kısa devre var ama anlamadım. Zannediyorum ki MCU'nun aşırı ısınmasının kaynağı da bu.

Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz mantığı da genele uygularsak şuna dönüyor: araba motorunun soğutma sıvısına sadece su koyunca motor çalışıyor mu? Çalışıyor, devam. o halde ileriki zamanlarda motorun içini pas içinde bırakmayı da göze alırız.

Bu şekil bir kullanımda ileride başıma ne gelir bilemem. Sağlıklı olmayan durumlar var gibi, sebeplerini öğrenmek istiyorum.

Eki Görüntüle 65970

Şema ile göstereyim. Bu şekilde bağlayınca Arduino, konunun başında bahsettiğim gibi çalışmaya başlıyor. Sanırım kısa devre var ama anlamadım. Zannediyorum ki Mcu'nun aşırı ısınmasının kaynağı da bu.

Yardımcı olabilir misiniz?

Anladığım kadarıyla 12v güç alıyor Arduino.

Hocam, uğraşmayın şu sıkıntılı kartlarla. STM32 öğrenin, keyfinize bakın.

Son düzenleyen: Moderatör: