Bütçe
4000

Efe_Cnr

Uzman
Merhaba,
R3 1200 AF
GTX 1650 OC
Ballistix 8 GB 3000MHz RAM
256 GB Netac SATA SSD
BIOSTAR A320MH anakart

Aşağı yukarı 4bin lira civarı bir bütçem var bu bütçeyle öncelikli olarak işlemcimi değiştirmek istiyorum aklımda R5 5500 vardı fakat çoğu kişi fiyatına değmediğini 5 5600'ün çok daha iyi olduğunu söylemiş 5600 alırsamda diğer parçaları yükseltmeye bütçem kalmaycak sizce ne yapmalıyım?
Not: Ekran kartım ve anakartımdan memnunum.

3500'e sıfır 5600 al. Sonra işlemcini ve elindeki işlemciyi sat bir 8 GB daha ekle sisteme. 2x8 Dual channel kullan.

8GB RAM takviyesi yapabilirsiniz fakat bunu yaparken alacaginiz RAM'in ayni model olup olmadigina dikkat edin uyumsuzluk sorunu icin. Islemciyi satip 2. el temiz R5 3600 alabilir ve ekran kartini da satip bir RTX 2060 bulabilirsiniz.

R5 5500'u 2.elde 2000 civarina bulabiliyorsun o paraya gayet iyi bir CPU kalan butceyi de biriktirirsin bir sure GPU upgrade icin. Sirf R5 5600 icin butcemi gommezdim ben.
5500 ve 5600 arasında ciddi performans farkı var. 5600 ve 8X2 ram yapması performansı zaten güzel boostlar. Senin dediğini yapsa gene adam akıllı ekran kartı alamaz.

Öncelikle işlemci değiştir zaten, R3 1200 çok zayıf bir işlemci. R5 5500'e geç, fazlasıyla rahatlar sistem. Bir de RAM az, onu da 16 GB yap. Sonra da ekran kartını değiştirirsin zaten. Şu anlık işlemci ve RAM. Lazımsa SSD de yükselt.

İşlemci olarak:

RAM olarak (2 adet al):

Toplamda 4.965 TL yapıyor. Ama Bunları satın aldıktan sonra elinde kalan 1 adet işlemciyi ve 1 adet RAM'i satarak aradaki farkı kapatırsın. Hatta duruma göre eline para bile kalabilir.

RAM olarak (2 adet al):
Elinde Ballistix 3K varken bunu yapmak sacmalik olur. Elindeki stick'ten bir tane daha alsin, hem Ballistix kullaniyor, 5500 gectiginde rahatlikla 3200 CL16 yapabilmesi gerek. T-Force ile ugrasmaya gerek yok yani, hem bu RAM'in kit hali mevcut.

Ustte denilen 5500 onerisine ek olarak CPU'yu almadan once BIOS guncellemesi yapmasini unutmamasini oneriyorum konu sahibine.

Elinde Ballistix 3K varken bunu yapmak sacmalik olur. Elindeki stick'ten bir tane daha alsin, hem Ballistix kullaniyor, 5500 gectiginde rahatlikla 3200 CL16 yapabilmesi gerek. T-Force ile ugrasmaya gerek yok yani, hem bu RAM'in kit hali mevcut.

Ustte denilen 5500 onerisine ek olarak CPU'yu almadan once BIOS guncellemesi yapmasini unutmamasini oneriyorum konu sahibine.
Bence bu durum da fark etmez. Elindeki RAM'in aynısını ikinci el olarak bulup aldığında ve yine sıfır 5600 aldığında 4.965 TL'den daha az bir harcama yapmış olacak. Devamında yine boşta kalan işlemciyi satarsa aradaki farkı yine kapatabilecektir veya kapatmaya çok yaklaşacaktır.

Konu sahibinin yine de 5600 kullanması taraftarıyım. İster T-Force kullandığı senaryoda ister mevcut RAM'in aynısından kullandığı senaryoda, 5600 bile satın alsa mevcut bütçesini çok çok az aşmış olacak.

2800'e sıfır R5 5500 alıp geriye kalan parayla şu anki RAM belleğimden 2. el olarak 800 liraya 1 tane daha alsam eski işlemciyi de satıp artan paralarla SSD yükseltsem tadından yenmez bence şu an. :)