Çözüldü R5 2600 & RTX 2070 Super sisteme Hackintosh nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OrayBey

Becerikli
Dostlar bugün kullandığım sisteme Hackintosh kurulumu yapmaya karar verdim. Aslında temel anlamda biliyorum ne yapacağımı lakin püf noktalar ve derin konulara ne yalan söyleyeyim hakim değilim ve bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Hangi sürümü kurmalıyım ve performansı nasıl? RAM biraz az sıkıntı çıkartır mı? Sistemim de açıklamada yazıyor detaylı bir şekilde ama yine de yazayım:
Sistem:
  • RAM: 12 GB.
  • SSD: M.2 SATA Kioxia.
  • Ekran kartı: RTX 2070s 8 GB - R7 265 2GB
  • Anakart: Gigabyte A520M S2H.
  • İşlemci: Ryzen 5 2600 6 cores.
Detaylı olursa çok makbule geçer dostlar şimdiden yardım herkese çok teşekkür ediyorum.
arkadaşlar cevaplarsanız güzel olur

Çözüm
Ustte dendigi gibi Monterey denemeniz ideal olacaktir ancak ''ben Monterey kurmam'' derseniz R7 265, GCN 1.0 bir GPU oldugu icin Ventura ve ustu icin OCLP kullanmaniz gerekecektir. Kullanim amaciniza bagli olarak Monterey oldukca yeterli genelde su an.

RAM biraz az sıkıntı çıkartır mı?
Profesyonel render isi gibi seyler yapmadiginiz surece oldukca yeterli, dert etmeyin.
Merhaba, bu sisteme kurulum yapsanız dahi grafik hızlandırma destekleyen bir bileşeniniz yok. Ekran kartınız desteklenmiyor ve işlemcinizin iGPU'su bulunmuyor. Bu sebeple 3FPS hareket eden bir mouse izleyerek rezil performans almaktan öteye gidemezsiniz Hackintosh yaparak. Onun yerine sanal makineye kurarsanız alacağınız performans az buz aynı olacak.

Merhaba, bu sisteme kurulum yapsanız dahi grafik hızlandırma destekleyen bir bileşeniniz yok. Ekran kartınız desteklenmiyor ve işlemcinizin IGPU'su bulunmuyor. Bu sebeple 3FPS hareket eden bir mouse izleyerek rezil performans almaktan öteye gidemezsiniz Hackintosh yaparak. Onun yerine sanal makineye kurarsanız alacağınız performans az buz aynı olacak.

Hocam bende yanlış biliyor olabilirim lakin RTX 2070S'in değil de R7 265'in desteği var denildi.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 67
Hocam bende yanlış biliyor olabilirim lakin RTX 2070S'in değil de R7 265'in desteği var denildi.
Pardon, R7 265'i görmemişim. Evet desteği olması lazım, Big Sur kullananları hatırlıyorum o kartla.

Generic Ryzentosh EFI'yi indirdikten sonra eğer yoksa Whatevergreen ve Lilu kextlerini EFI'nize ekleyip Monterey ile deneme yapabilirsiniz.

Monterey denemesi yapabilirsiniz.

Ustte dendigi gibi Monterey denemeniz ideal olacaktir ancak ''ben Monterey kurmam'' derseniz R7 265, GCN 1.0 bir GPU oldugu icin Ventura ve ustu icin OCLP kullanmaniz gerekecektir. Kullanim amaciniza bagli olarak Monterey oldukca yeterli genelde su an.

RAM biraz az sıkıntı çıkartır mı?
Profesyonel render isi gibi seyler yapmadiginiz surece oldukca yeterli, dert etmeyin.

Son düzenleme:
Çözüm
Dostlar.

Ustte dendigi gibi Monterey denemeniz ideal olacaktir ancak "ben Monterey kurmam" derseniz R7 265, gcn 1.0 bir GPU oldugu icin Ventura ve ustu icin OCLP kullanmaniz gerekecektir. Kullanim amaciniza bagli olarak Monterey oldukca yeterli genelde su an.

Kurulumu yaptım lakin ne Bluetooth ne Wi-Fi tanımadı ve S4 mini cihazımdan kablolu internet cektigimde de görmüyor ne yapmam lazım nasıl tanıtacağım.

Ustte dendigi gibi Monterey denemeniz ideal olacaktir ancak "ben Monterey kurmam" derseniz R7 265, gcn 1.0 bir GPU oldugu icin Ventura ve ustu icin OCLP kullanmaniz gerekecektir. Kullanim amaciniza bagli olarak Monterey oldukca yeterli genelde su an.

Monterey kurdum hocam ama driverlari nasıl yükleyeceğim?

Bluetooth ve Wi-Fi nasıl tanıyacak? Anakartında bu iki modül yok ki. Başka bir problem var ise yeni bir konu açıp detay belirtmelisin. Konu çözüme ulaşmış esasında. LAN için RTL8111.kext kullan diyeceğim de hangi EFI ile kurduysan içerisinde olması lazım. En temel kextlerden biri zaten.

Bluetooth ve Wi-Fi nasıl tanıyacak? Anakartında bu iki modül yok ki. Başka bir problem var ise yeni bir konu açıp detay belirtmelisin. Konu çözüme ulaşmış esasında. Lan için RTL8111.kext kullan diyeceğim de hangi EFI ile kurduysan içerisinde olması lazım. En temel kextlerden biri zaten.

Nasıl kext ekleyeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt