Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 27 Ocak 2024
- Makaleler
- 7
Overwatch zaten GPU yuku olarak oldukca hafif bir oyun, kaldi ki CPU'nuz da o GPU icin birazcik gucsuz kaliyor. Normal bir durum. FPS'inizi sabitlemeyi (direkt V-Sync de acilabilir) veya ayarlarinizi koklemeyi deneyin.
mrx
Uzman
Ayarlari kokledim ama sonuc ayni, gpu kullanmasini saglamanin bir yolu yok mu?Overwatch zaten GPU yuku olarak oldukca hafif bir oyun, kaldi ki CPU'nuz da o GPU icin birazcik gucsuz kaliyor. Normal bir durum. FPS'inizi sabitlemeyi (direkt V-Sync de acilabilir) veya ayarlarinizi koklemeyi deneyin.
- Makaleler
- 7
O oyunda en kisik ayarlarda bile CPU yuku her turlu buyuk olacaktir, engellemenin yolu yok. O oyunda yanlis hatirlamiyorsam MSAA secenegi de yoktu, bu yuzden GPU kullanimini arttirmak icin aklima sadece Radeon Virtual Super Resolution kullanmak geliyor, bu da gecici bir cozum tabii.Ayarlari kokledim ama sonuc ayni, GPU kullanmasini saglamanin bir yolu yok mu?
Muhtemelen VSR'dan 1440p veya 4K gibi bir cozunurluk sectiginizde GPU kullaniminiz %99 olmasa da bayagi bir artacaktir ancak CPU kullaniminiz duser mi bilemiyorum. Bunu yapmak FPS kaybina da sebep olacaktir tabii ki zira oyunu daha yuksek cozunurlukte isliyorsunuz.
- Makaleler
- 3
İşlemci almaktan başka çaren yok muhtemelen.
mrx
Uzman
O oyunda en kisik ayarlarda bile CPU yuku her turlu buyuk olacaktir, engellemenin yolu yok. O oyunda yanlis hatirlamiyorsam MSAA secenegi de yoktu, bu yuzden GPU kullanimini arttirmak icin aklima sadece Radeon Virtual Super Resolution kullanmak geliyor, bu da gecici bir cozum tabii.
Muhtemelen VSR'dan 1440p veya 4K gibi bir cozunurluk sectiginizde GPU kullaniminiz %99 olmasa da bayagi bir artacaktir ancak CPU kullaniminiz duser mi bilemiyorum. Bunu yapmak FPS kaybina da sebep olacaktir tabii ki zira oyunu daha yuksek cozunurlukte isliyorsunuz.
Bir sekilde halletim (nasil yaptim bilmiyorum) su an her sey iyi ekran kartini daha fazla kullaniyor.