borancoskun

Üyecik
Merhaba,

Kasa modelim Corsair Carbide SPEC-05 + 650W (CV650), bu kasa üzerinde yükseltme yapmak istiyorum. Daha önce hiç kasa toplamadım. O yüzden nereden başlamalıyım, nasıl ilerlemeliyim tüm tavsiyelere açığım. Şu an sistemimde bulunan diğer aksesuarları aşağıya yazıyorum.

Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD DDR4 mATX
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1660 Super Gaming OC 6 GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X
RAM: G.Skill 8+8 3200MHz
SSD: Samsung 980 Pro M.2 1TB

Ekran kartımı 40 serisine yükseltmek istiyorum. SSD bu yıl içerisinde alındı. Aslında temel sorum yükseltme için ilk hangi aksesuardan başlamalıyım. Sırasıyla bilgisayarımı güçlendirerek devam etmek istiyorum örneğin DDR5 16 GB tek RAM alıp daha sonrasında ikinciyi ekleyerek ilerleyeceğim. Tabii öncelikle buna uygun anakart ve işlemci seçmem gerekiyor. Bütçe olarak toplam bir bütçe düşünmedim. F/P ve taksit imkanı olan tüm seçenekleri değerlendirebilirim.

İlk kez forumda konu açıyorum bir yanlışım varsa uyarılarınızı dikkatle dinlerim.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba,

Kasa modelim Corsair Carbide SPEC-05 + 650W (CV650), bu kasa üzerinde yükseltme yapmak istiyorum. Daha önce hiç kasa toplamadım. O yüzden nereden başlamalıyım? Nasıl ilerlemeliyim tüm tavsiyelere açığım. Şu an sistemimde bulunan diğer aksesuarları aşağıya yazıyorum.

anakart: Gigabyte B450M S2H AMD DDR4 mATX.
ekran kartı: Gigabyte GTX 1660 Super gaming OC 6 GB.
işlemci: AMD Ryzen 5 3500X.
RAM: G.Skill 8+8 3200MHz.
SSD: Samsung 980 Pro M.2 1TB.

Ekran kartımı 40 serisine yükseltmek istiyorum. SSD bu yıl içerisinde alındı. Aslında temel sorum yükseltme için ilk hangi aksesuardan başlamalıyım. Sırasıyla bilgisayarımı güçlendirerek devam etmek istiyorum örneğin DDR5 16 GB tek RAM alıp daha sonrasında ikinciyi ekleyerek ilerleyeceğim. Tabii öncelikle buna uygun anakart ve işlemci seçmem gerekiyor. Bütçe olarak toplam bir bütçe düşünmedim. F/P ve taksit imkanı olan tüm seçenekleri değerlendirebilirim.

İlk kez forumda konu açıyorum bir yanlışım varsa uyarılarınızı dikkatle dinlerim.

B450M ile toplayabileceğin en uyumlu sistemi topladığını düşünüyorum. Senin ekran kartının bir tık üstü PCI-E4 zaten.

Merhaba,

Kasa modelim Corsair Carbide SPEC-05 + 650W (CV650), bu kasa üzerinde yükseltme yapmak istiyorum. Daha önce hiç kasa toplamadım. O yüzden nereden başlamalıyım, nasıl ilerlemeliyim tüm tavsiyelere açığım. Şu an sistemimde bulunan diğer aksesuarları aşağıya yazıyorum.

Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD DDR4 mATX
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1660 Super Gaming OC 6 GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X
RAM: G.Skill 8+8 3200MHz
SSD: Samsung 980 Pro M.2 1TB

Komple değiştiriceksen İlk önce sistemi kesinleştirip ona göre güç kaynağı alman gerek sonra toplayacağın sisteme göre anakart anakartına göre kasa. ama durum buysa sistem toplamak yerine tümden satın almanı tavsiye ederim

Sistemde güncellenmesi en mantıklı parça işlemci, 2500-3500TL arasında 5600, 5600X alınabilir. Onun dışında belkekler 32 yapılabilir. Üstü ölü yatırım olur. 5600/5600X takviyesi çağ atlatacaktır zaten. Komple hazır DDR5 sistem almayı düşünebilirsiniz.

B450M ile toplayabileceğin en uyumlu sistemi topladığını düşünüyorum. Senin ekran kartının bir tık üstü PCI-E4 zaten.

Komple değiştiriceksen İlk önce sistemi kesinleştirip ona göre güç kaynağı alman gerek sonra toplayacağın sisteme göre anakart anakartına göre kasa. ama durum buysa sistem toplamak yerine tümden satın almanı tavsiye ederim
Komple değiştirmeyi düşünüyorum. Dediğiniz gibi tümden satın almayı da düşünüyorum. İmkanım varsa kasayı kullanarak ve üstüne parça ekleyerek ilerlemeyi düşünmüştüm. Hangi yöntem daha verimli ve daha uygun maliyetli olduğu konusunda kararsız kalmıştım. Anakart ram ve işlemciyi eş zamanlı almam gerekiyor galiba. Sizlerinde önerisine göre en uygun yolu seçebilirim.

Sistemde güncellenmesi en mantıklı parça işlemci, 2500-3500TL arasında 5600, 5600X alınabilir. Onun dışında belkekler 32 yapılabilir. Üstü ölü yatırım olur. 5600/5600X takviyesi çağ atlatacaktır zaten. Komple hazır DDR5 sistem almayı düşünebilirsiniz.
O zaman 5600x alayım. Bir süre daha devam edip DDR5 hazır sistem bakayım.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Komple değiştirmeyi düşünüyorum. Dediğiniz gibi tümden satın almayı da düşünüyorum. İmkanım varsa kasayı kullanarak ve üstüne parça ekleyerek ilerlemeyi düşünmüştüm. Hangi yöntem daha verimli ve daha uygun maliyetli olduğu konusunda kararsız kalmıştım. Anakart RAM ve işlemciyi eş zamanlı almam gerekiyor galiba. Sizlerin de önerisine göre en uygun yolu seçebilirim.

Adım adım yükseltmek gibi bir hata yapma uyumlu ve sınırda bir sistem kurmuşsun şu an o sisteme yapabileceğin en iyi geliştirme işlemcini 5 5600 yapmak olur ama AM5 yapmak istersen anakart ve RAM alman gerekecek. Yani ya sadece işlemcini değişirsin ya da tüm sistemini böyle en mantıklı.