POSEIDON

Çalışkan
Merhaba,

R5 3600X işlemciyi dikkatli bir şekilde çıkartıp temizledim. Takıp termal macunu sürdüm ve bilgisayarı açınca işlemcinin soğuk olduğunu fark ettim dokunarak. RAM'lerin RGB'si de yanmıyordu. Lakin R5 5600 takınca işlemci ısınıyor ve RAM RGB'si yanıyordu ama A320 anakart olduğu için ve BIOS güncel olmadığı için 5600'den görüntü alamadım.

R5 3600X neden çalışmıyor olabilir? Alt üstü bakım yapıp geri taktım. Pinler sağlam termal macun da bulaşmamış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamsız bir problem, işlemci arızalanmış olamaz diye düşünüyorum, anakartta sorun olup olmadığını anlamak içi yine destekleyen bir işlemci ile denemek lazım, o zaman BIOS güncelleyip 5600'de takılıp denenebilir.

Anlamsız bir problem, işlemci arızalanmış olamaz diye düşünüyorum, anakartta sorun olup olmadığını anlamak içi yine destekleyen bir işlemci ile denemek lazım, o zaman BIOS güncelleyip 5600'de takılıp denenebilir.
Bios güncel olması lazım. Ama 5600 taktığımda çalışıyor, ama ekran kartı çalışmıyor bu sefer. Güç geliyor görüntü yok. Tak çıkar yaparak ekran kartı da bozulmuş olamaz. Bios güncel değilse 5600 taktığım için ekran kartı çalışmıyor olabilir mi. Fanları ilk açılışta dönerdi şimdi dönmüyor ama güç var. Kaç kere taktım çıkardım Allah bilir.

3600x takınca ramlar çalışmıyor 5600 takıyorum ram çalışıyor. Ama Bios güncel değil sanırım.

Anakartın 24 pin ve CPU güç soketlerini kontrol edin, gerekirse çıkarıp takın, CPU sök tak ile sorun olmaması gerekiyor.