Çözüldü R5 4500 & RX580 sistem oyunlarda reset atıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emrhn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 199
  • Etiketler Etiketler
    oyun reset
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emrhn

Çalışkan
Selam kıymetli forum okurları,

Yaklaşık 1 aydır sistemim oyunun ortasında kendi kendine reset atıyor ve çözümünü bulamıyorum.
Sistemin keyfine göre bazı günler aralıksız oynayabiliyorum bazı günler ise oyun ortasında reset atmadan duramıyor. Battlefield 1 oynarken ikinci maçın ortasında her ne olursa olsun reset atıyor, az önce War Thunder oynarken yine reset attı, FiveM oynarken ve kayıt alırken hep reset atıyor sorun neyde bulamıyorum bir yardım.
  • Anakart: Gigabyte B450M K
  • PSU: Thermaltake LT-500AL2NL
  • RAM: XPG 2x8 16 GB DDR4 3000MHz
  • CPU: Ryzen 5 4500 3.60GHz
  • GPU: MSI RX580 GAMING 8G
  • M.2 SSD: Samsung 980 1 TB 3.500 / 3.000 MB/sn
  • SATA SSD: SanDisk SSD Plus 128 GB 530 / 310 MB/sn
  • HDD: WD Purple 1TB 5400 RPM 110 MB/s

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam kıymetli forum okurları,

Yaklaşık 1 aydır sistemim oyunun ortasında kendi kendine reset atıyor ve çözümünü bulamıyorum.
Sistemin keyfine göre bazı günler aralıksız oynayabiliyorum bazı günler ise oyun ortasında reset atmadan duramıyor. Battlefield 1 oynarken ikinci maçın ortasında her ne olursa olsun reset atıyor, az önce War Thunder oynarken yine reset attı, FiveM oynarken ve kayıt alırken hep reset atıyor sorun neyde bulamıyorum bir yardım.
  • Anakart: Gigabyte B450M K
  • PSU: Thermaltake LT-500AL2NL
  • RAM: XPG 2x8 16 GB DDR4 3000MHz
  • CPU: Ryzen 5 4500 3.60GHz
  • GPU: MSI RX580 GAMING 8G
  • M.2 SSD: Samsung 980 1 TB 3.500 / 3.000 MB/sn
  • SATA SSD: SanDisk SSD Plus 128 GB 530 / 310 MB/sn
  • HDD: WD Purple 1TB 5400 RPM 110 MB/s
Söylediklerine göre işlemcin ısınıyor gibi duruyor. Soğutucuyu tam oturttuğundan emin misin? Bir de termal macun olarak ne kullandın ya da en son ne zaman değiştirdin.
PSU'dan emin olmak için AIDA64 testi önerebilirim. AIDA64 ile sistemini %100 yükte kullanırsak(bu sayede sistem daha çok enerji çekecek ve güç kaynağı maksimum gücü vermeye çalışacak) ve aynı durumda kapanma yaşanırsa PSU kısmında bir sorun olabileceğini işaret eder.
Dediğin gibi AIDA64 ile test ettim yaklaşık 5 dakika boyunca test ettim bir şey olmadı. Ardına 3 kere ard arda Furmark testine soktum yine bir şey olmadı. Keramet termal macunda mı yoksa benim pc bana trip mi atıyor anlamadım. Şimdilik her şey yolunda görünüyor umarım tekrardan aynı problemi yaşamam. Her şey için teşekkürler Techolay okurları.

Dediğin gibi AIDA64 ile test ettim yaklaşık 5 dakika boyunca test ettim bir şey olmadı. Ardına 3 kere art arda FurMark testine soktum yine bir şey olmadı. Keramet termal macunda mı yoksa benim PC bana trip mi atıyor anlamadım. Şimdilik her şey yolunda görünüyor umarım tekrardan aynı problemi yaşamam. Her şey için teşekkürler Techolay okurları.

Emirhan 5 dakikalık bir testten %100 doğru bir sonuç alamazsın. İşlemcime OC yaptığım zaman 5 dakikalık testte bir şey olmuyordu ama testin 17-18. dakikalarında bilgisayar kapanıyordu. En az bir 30 dakika boyunca çalıştırırsan testi daha sağlıklı olur.

Güncelleme

War Thunder oynuyordum ve yine aynı problemi yaşadım en azından sıcaklıklardan dolayı olmadığını öğrenmiş oldum. Dediğin gibi AIDA64 ile bi yarım saatliğine teste sokayım eğer yine kapanırsa yeni psu almanın vakti gelmiş.

Emirhan 5 dakikalık bir testten %100 doğru bir sonuç alamazsın. İşlemcime OC yaptığım zaman 5 dakikalık testte bir şey olmuyordu ama testin 17-18. dakikalarında bilgisayar kapanıyordu. En az bir 30 dakika boyunca çalıştırırsan testi daha sağlıklı olur.
Hocam selamlar sizide çok rahatsız ettim kusura bakmayın ama danışabileceğim pek fazla kişi yok bu yüzden size cevap olarak yazıyorum AIDA64 ile dediğiniz gibi teste soktum tekrardan ve 19. dakikada CPU'nun 94 dereceye ulaştığını gördüm. Bir anda başımdan kayna sular aktı o kadar uzun süre boyunca sorun bu muydu diye kendime sorup duruyorum. Sizce de bundan dolayı olabilir mi? Çözüm olarak ne öneriyorsunuz? (İşlemci fanı, kasa içi vs. tertemiz).

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    8 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Güncelleme.

War Thunder oynuyordum ve yine aynı problemi yaşadım en azından sıcaklıklardan dolayı olmadığını öğrenmiş oldum. Dediğin gibi AIDA64 ile bir yarım saatliğine teste sokayım eğer yine kapanırsa yeni PSU almanın vakti gelmiş.

Hocam selam sizi de çok rahatsız ettim kusura bakmayın ama danışabileceğim pek fazla kişi yok bu yüzden size cevap olarak yazıyorum AIDA64 ile dediğiniz gibi teste soktum tekrardan ve 19. dakikada CPU'nun 94 dereceye ulaştığını gördüm. Bir anda başımdan kayna sular aktı o kadar uzun süre boyunca sorun bu muydu diye kendime sorup duruyorum. Sizce de bundan dolayı olabilir mi? Çözüm olarak ne öneriyorsunuz? (işlemci fanı, kasa içi vs. tertemiz).

Sorun işlemci ısınmasından kaynaklanıyormuş tam da şüphelendiğim gibi. F/P hava soğutucularından tercih edebilirsiniz net şekilde çözüm olur. Sorun çözülmüş ise çözüldü olarak işaretleyebilir misin?

Son düzenleme:
Sorun işlemci ısınmasından kaynaklanıyormuş tam da şüphelendiğim gibi. F/P hava soğutucularından tercih edebilirsiniz net şekilde çözüm olur. Sorun çözülmüş ise çözüldü olarak işaretleyebilir misin?
Evet sorun CPU soğutucudan kaynaklıymış, bu problemi çözmemde en ufak nokta atanlara bile çok teşekkür ederim. Teşekkürler Türkiye'm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt