Ben de R5 5600 ve RTX 3070Ti ile bir hantallık hissetmeye başladım. RAM kaynaklı diye düşünerek 16GB'tan 32GB'a yükseltiyorum bakalım. Olmazsa Windows 10'a dönmeyi düşünüyorum. Ayrıca gariptir, dediğin gibi günlük hayatta kullanırken bir hantallık var. Oyunlar yağ gibi akıyor ama Windows arayüzü, Chrome, Whatsapp Web vesaire kasım kasım kasılıyorİyi sosyaller,
Kısa tutacağım. Hocalar artık Windows'u günlük hayatta kullanırken hantallaştığını fark ettim. Bu gittikçe daha fazla belirgin olmaya başladı ve bazen can sıkıcı oluyor. Bütün önerilere açığım, şimdiden zaman ayırıp mesaj atanlara teşekkür ederim.
Sistemim:
İlk değişmesi gereken öncelikli parça hangisidir?
- RTX 3080 10GB.
- Ryzen 5 5600.
- 2x8 16 GB 3000 MHz.
- B450M K anakart.
- C: M.2 SSD.
MSI MAG 750W Gold PSU.
Detaylar
Kim cevapladı?winball501
Uzman
- Makaleler
- 1
Optimizasyon sorunu var bende hissetiyorum bayagi.Ben de R5 5600 ve RTX 3070Ti ile bir hantallık hissetmeye başladım. RAM kaynaklı diye düşünerek 16GB'tan 32GB'a yükseltiyorum bakalım. Olmazsa Windows 10'a dönmeyi düşünüyorum. Ayrıca gariptir, dediğin gibi günlük hayatta kullanırken bir hantallık var. Oyunlar yağ gibi akıyor ama Windows arayüzü, Chrome, Whatsapp Web vesaire kasım kasım kasılıyorBir çözüm yolu bulursan ben de öğrenmek isterim
![]()
- Makaleler
- 3
Chromium uygulamalarda sıkıntı yaşıyorsanız MPO kapatmayı deneyebilirsiniz. Özellikle 24h2 ve sonrasında Chromium uygulamalar leş gibi çalışıyor.
theodore bagwell
Başarılı
Evet hocam katılıyorum. Ya işin garip tarafı kaç sene olacak release çıkalı W11 hala bu sorunların yaşanması garip.Ben de R5 5600 ve RTX 3070Ti ile bir hantallık hissetmeye başladım. RAM kaynaklı diye düşünerek 16GB'tan 32GB'a yükseltiyorum bakalım. Olmazsa Windows 10'a dönmeyi düşünüyorum. Ayrıca gariptir, dediğin gibi günlük hayatta kullanırken bir hantallık var. Oyunlar yağ gibi akıyor ama Windows arayüzü, Chrome, Whatsapp Web vesaire kasım kasım kasılıyorBir çözüm yolu bulursan ben de öğrenmek isterim
![]()
Hocam 5700X ile aralarında aman aman bir fark yok ki.En güzeli 5700X alıp 5600 de ikinci elde satması yarı fiyatına gelmiş olur.
theodore bagwell
Başarılı
MPO nedir hocam?Chromium uygulamalarda sıkıntı yaşıyorsanız MPO kapatmayı deneyebilirsiniz. Özellikle 24h2 ve sonrasında Chromium uygulamalar leş gibi çalışıyor.
RAM kaynaklı olmasa bile RAM'ler daha da uçmadan ileriye bir yatırım gibi düşünebiliriz.RAM kaynaklı diye düşünerek 16GB'tan 32GB'a yükseltiyorum bakalım.
Unity üzerinde çalışırken RAM yetmiyor zaten artık, biraz da o yüzden yükseltiyorumRAM kaynaklı olmasa bile RAM'ler daha da uçmadan ileriye bir yatırım gibi düşünebiliriz.![]()
Multi-Plane Overlay denen bir şeymiş, redditte vesaire de stutter sorunlarını bunu kapatarak çözdüğünü söyleyenler var. Ben de bir deneyeceğim.
Nvidia kendi sitesinde reg dosyası paylaşmış bunun için, denenebilir gibi.
https://nvidia.custhelp.com/app/ans...ady-driver-461.09-or-newer,-some-desktop-apps
Hocam 5700X ile aralarında aman aman bir fark yok ki.
Biraz da olsa sistem rahatlar.
theodore bagwell
Başarılı
Hocam tekrar tekrar işlemci değiştirmek istemem haliyle. Almışken tam olsun diye bakıyorum. Ek olarak eğer para biriktirip anakart, işlemci, ram'i satıp AM5 bundle almak mantıklı mı? Örneğin yine 16gb ramli 7500f li bir sistem.AMD'yi tam bilmiyorum ama biraz da olsa sistem rahatlar.
Yeni konular
-
-
FPS artırma programları ve sistem optimizasyon ayarları gerçekten işe yarar mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-