Life

Uzman
Yeni aldığım 4060'lı sistemimde oyun oynarken nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü drop sorunu oluyor ve bu gittikçe artmaya başlıyor. Bilgisayara reset atmam gerekiyor ama sürekli yapmak bunaltıcı. Video kaydı aldım nasıl göründüğünü gösterebilmek adına, biraz baktım bazıları XMP'den demiş, bazıları driver sorunu demiş ama reset attığımda düzeliyor. Ancak saatler sonra bu hata tekrar gün yüzüne çıkıyor, ayrıca onların da sorunu bunları yapınca düzelmemiş.

Sadece bu oyunda mı oluyor yoksa başka oyunlarda da oluyor mu?

Bu oyunu bilmiyorum ama sanırım online bir oyun. O yüzden öncelikle internet bağlantının kalitesini bir kontrol et. Başka online oyunlarda da bu sorunu yaşıyor musun?

Ayrıca drop sorunu RAM kaynaklı da olabilir. O yüzden öncelikle XMP kapatarak bir test et. Eğer sorun hala devam ediyorsa, RAM'lerin birden fazla ise ve tek modül RAM kullanmak bu oyunun RAM gereksinimi için de yeterli ise, yine XMP kapalı bir şekilde RAM'leri tek tek takarak test et. Hala sorun düzelmiyorsa testmem5 yazılımı ile RAM'lerini test et ve sonucu paylaş. RAM testinde 1 tane bile hata alırsan RAM'lerin stabil çalışmıyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece bu oyunda mı oluyor yoksa başka oyunlarda da oluyor mu?

Bu oyunu bilmiyorum ama sanırım online bir oyun. O yüzden öncelikle internet bağlantının kalitesini bir kontrol et. Başka online oyunlarda da bu sorunu yaşıyor musun?

Ayrıca drop sorunu RAM kaynaklı da olabilir. O yüzden öncelikle XMP kapatarak bir test et. Eğer sorun hala devam ediyorsa, RAM'lerin birden fazla ise ve tek modül RAM kullanmak bu oyunun RAM gereksinimi için de yeterli ise, yine XMP kapalı bir şekilde RAM'leri tek tek takarak test et. Hala sorun düzelmiyorsa testmem5 yazılımı ile RAM'lerini test et ve sonucu paylaş. RAM testinde 1 tane bile hata alırsan RAM'lerin stabil çalışmıyordur.
Alt+Tab yaptığımda Chrome da devam ediyor sanki bilgisayara drop giriyor gibi oyuna değil ya da Alt Tab atamıyorum yani bilgisayar yavaşlıyor.

Sistemimi şöyle yazıyorum:

Ekran kartı: INNO3D RTX 4060.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Anakart: Gigabyte A520M k V2 1.0 DDR4.
RAM: Apacer Panther Black-Gold 16 GB 2X.

Alt+Tab yaptığımda Chrome da devam ediyor sanki. Bilgisayara drop giriyor gibi, oyuna değil ya da Alt+Tab atamıyorum. Yani bilgisayar yavaşlıyor.
Bahsettiğim şeyleri deneyebilir misin?

@Life, lütfen denemeleri yaparken arka planda herhangi bir şey çalışmasın ve Alt+Tab tuşlarına basmamış ol. Sadece oyun çalışıyorken test et.

Bahsettiğim şeyleri deneyebilir misin?

@Life, lütfen denemeleri yaparken arka planda herhangi bir şey çalışmasın ve Alt+Tab tuşlarına basmamış ol. Sadece oyun çalışıyorken test et.
Oyundayken 10 dk çalıştırdım daha sonra exit dedim bilmem doğru mu yaptım kullanım olarak belirtilen CFG'yi seçip çalıştırmıştım.

BIOS güncel mi? RAM'lerin yerini değiştirip dener misin?
BIOS güncel RAM'leri çıkartıp deneme şansım olmayabilir işlemci fanı kule tipi ve ramlarin önünü kesiyor çok fazla uğraş demek. Tembelliğimden değil ancak sorunu bunun çözeceğini zannetmiyorum.

Oyundayken 10 dk çalıştırdım daha sonra exit dedim bilmem doğru mu yaptım kullanım olarak belirtilen CFG'yi seçip çalıştırmıştım.
Sanırım TestMem5 ile RAM'leri test etmeyi denedin. Ancak yanlış bir yol izledin. Öncelikle test sırasında herhangi bir oyun veya uygulama açık olmayacak. Ayrıca 10 dakikalık bir test yeterli değil. Test yazılımı kendisi bitirene kadar beklemelisin. Ortalama 40-50 dakika sürebiliyor test.

@Life, şuradaki rehberi kullanabilirsin:

Son düzenleme:
Sanırım testmem5 ile RAM'leri test etmeyi denedin. Ancak yanlış bir yol izledin. Öncelikle test sırasında herhangi bir oyun veya uygulama açık olmayacak. Ayrıca 10 dakikalık bir test yeterli değil. Test yazılımı kendisi bitirene kadar beklemelisin. Ortalama 40-50 dakika sürebiliyor test.

@Life, şuradaki rehberi kullanabilirsin:

1730481898856.webp